29 February 2012

Pinterest

Assalamualaikum and Hi Guys;

I have new account in Pinterest. Siapa ada account Pinterest boleh follow saya. :D


Apa itu Pinterest?



ps I love you :
Saja je update hari ni lagipun hari ni kan 29/2/2012. Nak simpan tarikh ni. 4 tahun sekali kan. :D
love; ♥Munirah Abd♥

27 February 2012

Quotes of the day

"Imagination is more important than knowledge. " - Albert Einstein

Published with Blogger-droid v2.0.4

24 February 2012

Happy Birthday aka Selamat Hari Lahir ♥

Assalamualaikum and Hi Guys;



celebrate la birthday you kali ni dengan moment2x yang best k.. this is your last birthday celebration as bachelor :p heheehhehe.

 love;
♥Munirah Abd♥

23 February 2012

Kelebihan Long Girdle (Premium Beautiful) .... cont'd

Assalamualaikum and Hi Guys;


Last piece dalam pemakaian Premium Beautiful adalah Long Girdle. Pemakaian Long Girdle pun ada banyakkkkkk benefit :D


Fungsi :


  • 32 kepingan jahitan stereoskopik, berdasarkan teori mampatan berserpihan, mengagihkan lebihan lemak ke arah bahagian badan yang bersesuaian.
  • Rekaan dan jahitan unggul cawan pinggul dapat membetulkan pinggul yang lentur, membentuk kontur pinggul yang mempesona dan meninggikan pinggul.
  • Mengasingkan kontur peha dan pinggul, mengagihkan lebihan lemak pada peha ke dalam cawan pinggul dan membentuk kontur pinggul yang sempurna.
  • Dilengkapi dengan kain jenis kapas yang selesa pada bahagian dalam pinggang seluar dapat memperbaiki dan membentuk kontur pinggang yang mempesona.
  • Perhiasan berlian berbentuk rama ¨C rama menonjolkan keunggulan produk.
  • Mampatan yang tetap ke atas abdomen dapat mengurangkan lebihan lemak lalu memperbaiki masalah perut yang buncit.
  • Rekaan mampatan 2 lapisan berfungsi menyelaraskan lemak pada sekitar peha, membentuk kontur peha yang menarik.
  • Penggunaan 2 lapisan kain kapas berlubang kecil berfungsi untuk memberi keselesaan.
  • Penggunaan renda yang fleksible, mengelakkan perasaan tidak menyenangkan akibat pergeseran dengan benang seluar.
So kawan kawan yang di kasihi sekalian.

Regarding #3 entri berasingan tentang Kelebihan setiap bahagian Premium Beautiful hope you guys dapat gambaran yang sgt jelas tentang Premium Beautiful. Dan di harap juga dapat menjawab mengapa Premium Beautiful ni agak pricey...And remember Premium Beautiful ni boleh pakai lama..:D. It is LIFETIME WARRANTY with Superbrand and American Chiropractic Association Certified!


psssttt I also accept installment 12 months!

contact me now for FREE CONSULTATION  & FREE TRIAL
muniiera@gmail.com

Check it out :

  1. Kelebihan Long Bra
  2. Kelebihan Waist Nipper


 love; ♥Munirah Abd♥

Kelebihan Waist Nipper (Premium Beautiful) .... cont'd

Assalamualaikum and Hi Guys;


Kalau sebelum ni dah terangkan kelebihan Long Bra Premium Beautiful. so now tiba masa nak share kelebihan pemakaian Waist Nipper Premium Beautiful pula....

Fungsi :


  • Tujuh batang keluli memori dapat menyokong pinggang dan menegakkan tulang vertebra, turut berupaya memperbaiki postur berdiri dan duduk.
  • Rekaan unik berdasarkan potongan rangka badan manusia, memperkuat pengagihan lemak pada bahagian pinggang ke bahagian dada dan punggung secara serata, turut mencapai kesan pembentukan badan yang seimbang.
  • Tali kenyal yang diimport dari Jepun, membantu menyelaraskan kontur pinggang.
  • Rekaan secara fleksibel, menghasilkan kesan pembentukan berdasarkan kesesuaian badan individu.
  • Rekaan 3 pasang cangkuk membolehkan anda membuat penyelarasan yang sesuai.
  • Perhiasan berlian berbentuk rama ¨C rama menonjolkan keunggulan produk.
(to be cont'd .............)

 love;
♥Munirah Abd♥

Kelebihan Long Bra (Premium Beautiful)

Assalamualaikum and Hi Guys;


Semua orang tau kelebihan yang sangat banyak bila pakai Premium Beautiful. Tapi rata-rata masih lagi bertanya tentang apa kelebihan setiap satu piece Premium Beautiful ni. So entry ni, saya akan terangkan in detail kelebihan Long Bra Premium Beautiful

Fungsi:



  • Cawan coli dengan 3 keping jahitan stereoskopik dapat menolak atas, menyokong dan menetapkan kedudukan buah dada.
  • Rawan keluli memori berfungsi untuk menetap dan menyokong buah dada.
  • Rekaan kuasa tekanan dan regangan berganda pada bahagian depan coil dapat menyelaras perut yang buncit lalu meninggikan kedudukan kontur buah dada.
  • 2 batang keluli berupaya untuk menyelaras dan membentuk kontur badan.
  • Rekaan kuasa tekanan dan regangan berganda pada bahagian belakang coli dapat menutupi bahagian belakang badan, dapat menyelaraskan lebihan lemak pada bahagian belakang , turut mengatasi masalah berbadan besar.
  • Rekaan bentuk ' U ' pada bahagian belakang coli bukan sahaja dapat menguruskan badan, malahan menambah kontur bahagian belakang.
  • Perhiasan berlian berbentuk rama - rama menonjolkan keunggulan produk.
  • Rekaan 3 pasang cangkuk membolehkan anda membuat penyelarasan yang sesuai.


(to be continued .... sattttttttt je lagi sambung ye.. )

love; ♥Munirah Abd♥

Current Readings

Assalamualaikum and Hi Guys;



Current reading semuaaaaaaaaaa buku buku ni..
Bila mahu habis? hurmmmmmmm :p



 love; ♥Munirah Abd♥

22 February 2012

Wordless Wednesday #10

Assalamualaikum and Hi Guys;


errrrrrrrrrrrkkk .. hall rumah siapa niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii????


love;
♥Munirah Abd♥

16 February 2012

Kelebihan Far Infrared Rays

Assalamualaikum and Hi Guys;

Premium Beautiful contains FIR ( Far infrared rays) for those who don't know what is FIR is.. please READ before YOU make an assumption.

Far Infrared (FIR) Healing Medical Facts and Research Data From Japan And Other Sources.
Over the last 25 years, Japanese and Chinese researchers and clinicians have completed extensive research on far infrared medical treatments and report many amazing discoveries. In Japan, there is an 'infrared society' composed of medical doctors and physical therapists dedicated to further infrared research. Their findings support the health benefits of far infrared therapy as a method of healing.

1) Far Infrared therapy increases blood circulation and oxygen supply to damaged tissues (aiding reduction of chronic joint and muscle pain or sport injuries), promotes relaxation and comfort, induces sleep and relieves stress.

2) German medical researchers concluded one session of far infrared therapy for over 1 hour can have significant reduction of blood pressure thanks to a persistent peripheral vessels dilation. They also noted that blood viscosity was improved. After 1 hour of far infrared radiance, there is a significant decrease of blood pressure - cardiac ejection resistance - total peripheral resistance - and significant increase of heart rate, stroke volume, cardiac output, and ejection fraction.

3)Pneumonia:
C. Dunson, a Lymphologist in Utah reported that within 15 minutes of a client being treated with FIR and lymphology therapy, their pneumonia was cleared. Infrared therapy in both Japan and China has proven to be outstanding for asthma, bronchitis, colds, flu, sinusitis and congestion as it clears inflammation, swelling and mucous clogged passages, as testified to in Dr. Kyuo's book below.

4)Dr. Sasaki Kyuo, M.D. has done extensive research on the therapeutic uses of far infrared therapy. She is the author of "The Scientific Basis and Therapeutic Benefits of Far Infrared Ray Therapy" - which presents the clinical effects of far infrared ray therapy

Besides cancer, Dr. Kyuo reports continual successful treatments of many other diseases by use of FIR waves - treatments not only by her but also by many other doctors. The list of diseases - documented in her book - includes stress induced chronic diarrhea, abdominal distention, ulcerated large intestines, gastritis, facial numbness, hemorrhoids, shoulder, back, and knee pain, rheumatism, hypertension, diabetes, weight loss, breast and abdominal tumors, low blood pressure, asthma, anemia, burns and scalds, body odor, early onset of baldness, fracture of cervical vertebra, radiation exposure and related diseases.

Far Infrared Therapy:
  • Improves micro circulation by exerting strong rotational and vibrational effects at molecular level.
  • Enhances the delivery of oxygen and nutrients in the blood cell to the body's soft tissue areas.
  • Promotes regeneration and fast healing.
  • Increases metabolism between blood and tissue.
  • Enhances white blood cell function, thereby increasing immune response and the elimination of foreign pathogens and cellular waste products.
  • Removes accumulated toxins by improving lymph circulation which are often at the core of many health problems.
  • Stimulate the hypothalamus, which controls the production of neurochemicals involved in such biological processes as sleep, mood, pain sensations, and blood pressure.


5) A clinical trial in Japan reported a successful solution for seven out of seven cases of rheumatoid arthritis treated with whole-body far infrared therapy.

Dr. Masao Nakamura of the O and P Medical Clinic in Japan reports success with the use of far infrared heat treatment for the following:
  • Acne.
  • Arthritis.
  • Ear Diseases.
  • Gastroenteric Problems.
  • Insomnia.
  • Menopause.
  • Whiplash.
  • Sciatica.
  • Shoulder Stiffness.

Aging and Far Infrared Heat Therapy
The following health challenges have been reported in Japan to be alleviated or reduced by the use of far infrared therapy:
  • Asthma, bronchitis (cleared up).
  • Rheumatoid arthritis (7 out of 10 cases resolved in one clinical trial).
  • Benign prostatic hypertrophy (reduced).
  • Cancer pain (greatly relieved pain in later stages).
  • Cirrhosis of the liver (reversed).
  • Chrone's Disease (gone).
  • Cold hand and feet (a physical therapist discovered 20-50% improvement was maintained).
  • Cystitis (gone).
  • Duodenal ulcers (eliminated).
  • Compression fracture pain.
  • Gastritis (relieved).
  • Hemorrhoids (reduced).
  • Hepatitis (gone).
  • High blood pressure (in the case of a diabetic a systolic decrease from 180 to 125 +
  • concurrent weight loss).
  • Keloids (significantly softened and, in some cases, completely gone).
  • Leg ulcers (healed when previously static and resistant to other care).
  • Menopause.
  • Pain preventing sleep or limiting sleeping positions (relieved).
  • Post-surgical adhesions (reduced).
  • Radiation sickness (relieved signs and symptoms).
  • Sequel of strokes (Herniparesis relieved over time).


Musculo-skeletal Improvements with Far Infrared Heat
Success has been reported from infrared treatments by Japanese researchers for the following musculo-skeletal conditions:
  • Arthritis, Gout, Rheumatoid, DJD (each substantially relieved or improved).
  • Adhesions (common in competitive athletes, trauma, and repetitive stress syndromes).
  • TMJ Arthritis.
  • Acel-Decel Injury Sequelae.
  • Low-Back Pain (relieved).
  • Bursitis (eliminated).
  • Brain Contusion (accelerated healing).
  • Disc-Protrusion Related Neuralgia.
  • Compression Fractures (in one situation pain stopped for three days with one treatment).
  • Muscle Tension (relaxed).
  • Muscle Spasms (reduced or eliminated).
  • Post-Exercise Muscle Pain (good results - vital to competitive athletes).
  • Shoulder pain (relieved or improved).
  • Spinal Chord Shock (reversed post traumatic shock).
  • Tight Shoulders (more relaxed).
  • Traumatic Arthritis.

Ear, Nose, and Throat Conditions Relieved with Far Infrared Heat
The Japanese report the following ear, nose, and throat conditions relieved with far infrared heat treatments:

  • Body Odor.
  • Chronic middle-ear inflammation of infection.
  • Clogged pores (unplugged of cosmetics, unexcelled skin texture and tone).
  • Dandruff (increased blood flow through the scalp).
  • Eczema and Psoriasis (respond well).
  • Lacerations (healed quicker with less pain and scarring).
  • Nettle rash.
  • Nose bleeding (reduced).
  • Skin Conditions (improved).
  • Teenage skin problems (clearing acne and blackheads).
  • Poor skin tone - Scars and pain from burns or wounds (decreased in severity and extent).
  • Sore throats.
  • Tinitus (chronic severe case cleared with 10 infrared treatments).
  • Used routinely in burn units throughout Asia.


Alhamdulillah so far, sudah terbukti keberkesanannya. Kita mmg di sarankan mencari ikhtiar untuk cari jalan penyelesaian bagi merawat segala jenis penyakit. Ikhtiar tu penting ye. Kemudian after ikhtiar kita berserah pula kepada ALLAH SWT.

Saya hanya membantu setakat mana yang boleh saya mampu.. To those yang berminat untuk mendapatkan PREMIUM BEAUTIFUL atau inginkan FREE TRIAL pemakaian PREMIUM BEAUTIFUL di alu2xkan..


EMAIL ME AT muniiera@gmail.com

love; 
♥Munirah Abd♥

Dream Car?

Assalamualaikum and Hi Guys;




His dream car actually.. not mine..
 mine??? hurmmmmmmmm ..shhhhsshhhhh :p


 love;
♥Munirah Abd♥

15 February 2012

Dunia gelap

Assalamualaikum and Hi Guys;


Last night adalah nightmare!! Akibat tekan one of switch di atas untuk buka lampu tetiba mentol terbakar dan blackout!! Try tekan naik yang tendang but nothing happened!!!


Panic gilaaaaaaaaaaaa malam tadi and called Hanif. Xmembantu sangat.

Decided untuk terus tido dalam gelap.

But teringat tuan rumah terus call bagitau pasal blackout
Tuan rumah datang tengok. Xboleh nak buat apa sebab dia pun bukan pandai elektrik.. Jahit baju pandai :D

Tuan rumah janji akan datang betulkan after office hour. ok fine..
So malam tadi tido bergelap!!!

Tido usai kata lena xlena of course tak lena sbb panas and rungsing something bad happened.

Ye la duk Ipoh kan.. Dah macam2x cerita dengar.. haih

Alhamdulillah tadi tuan rumah datang dengan electrician betulkan semua semua

And sekarang dunia ku kembali terang. Alhamdulillah :D

kalau xelok gak tadi mmg lari g umah jiran tumpang tido 

 love;
♥Munirah Abd♥

Wordless Wednesday #9

Assalamualaikum and Hi Guys;




love;
 ♥Munirah Abd♥

Reminder for myself

Assalamualaikum and Hi Guys;

{Taken from Figura}

Anda Sedang Marah?
Sila ingat ini setiap kali anda di dalam keadaan marah :)

Dari Abu Hurairah r.a meriwayatkan bahawa satu ketika seorang lelaki sedang mencaci Abu Bakar r.a sedangkan Nabi s.a.w sedang duduk di hadapannya. Orang itu terus mencacinya sedangkan Abu Bakar r.a dan Nabi s.a.w terus bersabar mendengarnya. Lantas Nabi s.a.w tersenyum. Apabila orang itu mencacinya dengan keterlaluan, lantas Abu Bakar r.a menjawab akan caciannya. Mendengarkan akan jawapan itu, Nabi s.a.w begitu marah, bangun, lalu meninggalkannya.

Abu Bakar r.a menyusul Nabi s.a.w dibelakangnya dan berkata: "Ya Rasulullah s.a.w, apabila orang itu terus mencaciku engkau masih tetap duduk dan apabila aku menjawabnya, tuan nampaknya marah dan bangun?"

Nabi s.a.w menjawab:
"Semasa kamu diam dan bersabar mendengarnya, seorang malaikat bersama denganmu yang mana sedang menjawab caci maki orang itu bagi pihakmu, tetapi apabila kamu menjawabnya semula, malaikat itu meninggalkanmu, dan syaitan telah datang di antara kamu, dan aku tidak mahu duduk bersama dengan Syaitan; oleh kerana itu Aku meninggalkan kamu."
(Hadith Riwayat Ahmad)

Subhanallah, semoga dijauhkan dari keegoan, takbur, dan kemarahan. yang baik itu hanya datang dari Allah s.w.t, yang buruk dari diri manusia itu sendiri. dan apa pun, setiap yang dimulai dengan rasa marah, pasti akan berakhir dengan rasa malu. Wallahualam.

 love;
♥Munirah Abd♥

14 February 2012

Did you choose your right BRA?

Assalamualaikum and Hi Guys;

oh bra yang comel comel warna warni..before this I am big fans of bra yang warna warni fancy2x ni coz I think its cute on me ;p hahaha pakai dalam je pun bukan orang nampak diri sendiri nampak so feel sendiri2x sudey..butttttttttttttttttttttt......................

Dont u ever think ,did we choose a right BRA for our BEAUTIFUL & LUXURY ASSETS???

People always think and choose bra yang murah, bra yang fancy, bra banyak renda dengan meriahnya, bra yang mahal (but ada lifetime warranty ker??) 

To those yang selalu beli bra mahal, I know mmg comfort sesangat pakai bra mahal ni tapi kalau tercabut cangkuk boleh hantar repair balik ker? Errrrrr...... I dont think so T______H akan layan you punya aduan pasal cangkuk yang dah tercabut?? Nak tak nak beli baru.. oh...

So why PREMIUM BEAUTIFUL must be in your CLOSET!!??

It is because.. Premium Beautiful adalah pakaian dalam yang di reka khas untuk wanita wanita HEBAT masa kini berdasarkan kajian dalam bidang perubatan,estetik, pengajian lemak,ergonomi oleh pereka bentuk pakaian dalam yang PROFESIONAL. To WANITA HEBAT yang masih belum dapatkan your own set PREMIUM BEAUTIFUL or maybe nak cuba FREE TRIAL FOR PREMIUM BEAUTIFUL

Feel free to contact me 013-4409774




 love; ♥Munirah Abd♥

Mee Suwa With ♥

Assalamualaikum and Hi Guys;


Call kawan semata nak resipi.. Dulu2x dah bagi tapi lupa. So call je terus tanya lain.. :p

Well xpandai masak mana.. Alhamdulillah my mee suwa turns out GREAT!!!

Siapa lagi yang akan puji kan kalau bukan diri sendiri hehehe ;D



 love; ♥Munirah Abd♥

13 February 2012

Ya ya I'm doing kinda DIY thingy :p

Assalamualaikum and Hi Guys;


Oh well... well well.. hahaha its kinda weird I'm doing craft all by myself.. 
Because I'm not " creative person" .. 
Errr.. I'm just try and error doing this things.. just like programming :D

Papers.. Colourful papers ..Yummehhhhhh


The tools for DIY thingy ..actually I need some other tools too.. :D


 This is my veryyyyyyyyyyyyyy 1st attempt.. kinda creepy huh.. o_O

 Naaaaaaa... my 2nd attempt.. woohhhoooooo it turns GREAT for me as the BEGINNER :D

 3rd attempt.. errrrrrr.. it is butterfly?? isn't it?


I love my new "toys" hahaha its make my DIY thingy going smooth and better :D wooohhoooo

Do you have any idea what is DIY thingy I'm working on it? Lalalalala... :p


 love; ♥Munirah Abd♥

10 February 2012

Aqua Zorbing

Assalamualaikum and Hi Guys;

So what is Aqua Zorbing?

Ha ni la dia ni ni ni Aqua Zorbing..  Seronok tapi somputtttttttttttttttttttt

Hati berdebar2x time ni....... tapi nakkkkkkkkkk buat

Ok masukkkkkkkkk :D

Stabilkan diri...

Yeahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Ah tak kemana sangat pun.. Sbb xberapa pandai nak main.. Patutnya sebelum g sini kena blaja ngan hammies dulu guana main bola ni kan?? hehehhe


love; ♥Munirah Abd♥

Fakta Bergambar Kelebihan Premium Beautiful

Assalamualaikum and Hi Guys;

Kelebihan apabila anda memilih Premium Beautiful sebagai "pakaian dalam" harian anda :D










Banyakkan kelebihan pemakaian "pakaian dalam" Premium Beautiful ni.. Sungguh berbaloi2x :D


Promotions lagiiiiiiiiiiiii besttttttttttt masih lagi ON. Contact me untuk maklumat lanjut :D

love;
♥Munirah Abd♥

07 February 2012

Aktivit luarbiasa



Jangan buat selalu bahaya...heheheh


Love,

Munirah Abd

Published with Blogger-droid v2.0.4

06 February 2012

I am soooo wondering..?? Huh

Assalamualaikum and Hi Guys;


I am sooooooooooo wondering how people can wear stiletto without FEAR!!

I already bought a stiletto untuk praktis pakai for my BIG DAY!! Butttttttttttttttttt.......

Sgt susah ok susah!! T______________T

So saya jeles to see woman yang berjalan pakai stiletto tanpa "gayat" or dalam erti kata lain xkekok!!

Jalan smooth macam model elok je without terPELEOT.. :p



Yes I bought from Kiss and Tell

 Tinggi woooooooooooo.. T_T


 See.. tinggi kan.. camna mahu jalannnn.. camna?? tell me and show me bebeh



A reason why beli this stiletto.. 

  1. Untuk praktis for big day kononnya.. (rasanya will not wearin g this kind of shoes.. )
  2. For photoshoot with bff (tapi bukan pakai sangat pun :( )


So I think I wanna let go this shoes! Huhuh buat apa simpan kalau x pakai. Any one wanna this shoes with a reasonable price. :D




love; ♥Munirah Abd♥

Morning Monday!!

Assalamualaikum and Hi Guys;


(taken from  Facebook)

Start your day with Bismillah and a Big SMILE :D



 love; ♥Munirah Abd♥

03 February 2012

Photoshoot with BFF

Assalamualaikum and Hi Guys;

Remember Teaser?

yeahhhh me and my besties Syira telah pergi membuat satu photoshoot di white room milik rakan kami juga iaitu Jabbe Photography.

Tujuan sebenar untuk membuat photoshoot SAJA2x!! Yes saja2x nak test amik gambar kat White Room plus memandang I am getting married soon, so ini kira kenangan for both of us. Especially me yang nak bertukar title ni kan.. hehhee.. (xrasa apa sgt pun.. mungkin lambat lagi kut bln ____ tu ?)

So would love to share with you guys gambar2x yang di tangkap oleh Jabbe. :D













:D


 love; ♥Munirah Abd♥

01 February 2012

Wordless Wednesday #8

Assalamualaikum and Hi Guys;



Ehemmmmmmmmmmmmmmmm Welllllllllllllllllllllllllllllllllll........ :D


 love;
♥Munirah Abd♥