27 January 2012

Songket Bunga Penuh Vs Songket Bunga Tabur

Assalamualaikum and Hi Guys;

I do love songket. sangat sangat sangat suka... Tapi masalahnya I cam confuse nak beza songket bunga penuh tu macam rupanya.. and songket bunga penuh plak camna.. bukan blur yang sgt terus cuma cam confuse tang corak. errrr camna erk nak explain.. Ah confuse laaa.. hahahhaha

Xkesah la I xpandai nak beza yang penting I suka songket..So thats why I've decided baju untuk majlis bertandang I want songket!! Memandang kan kat rumah I baju biasa2x je.. :p

Kesimpulannya adakah saya memilih songket bunga penuh as my baju bertandang???

 (ni songket penuh ye Munirahhhhhhhhh.. ingat ingat.. so pasni xde confuse dah.. hahahha)

or I pilih songket bunga tabur............. hurmmmm


Personally I prefer bunga tabur.. but we'll see la apa baju I nanti ..... :p





 love; ♥Munirah Abd♥

25 January 2012

Teaser la sangat.. :p

Assalamualaikum and Hi Guys;





Cerita kemudian2x ye.. :D


 love; ♥Munirah Abd♥

23 January 2012

What is Digsby?

Assalamualaikum and Hi Guys;

Currently I'm using digsby as my twitter desktop apps. Before this guna tweetdeck.. dah bosan so try guna digsby lak tgk camna best ke idok?? hehe

So what is Digsby?

watch this vids




 love; ♥Munirah Abd♥

18 January 2012

How to work better.

Assalamualaikum and Hi Guys;



 love; ♥Munirah Abd♥

16 January 2012

Quotes of the day

Assalamualaikum and Hi Guys;



 love; ♥Munirah Abd♥

12 January 2012

My vendor bikin promotion!!

Assalamualaikum and Hi Guys;

Siapa bride to be 2012?? Angkat tangaaannnnnnnnnnn.. :D You guys dah dapatkan vendor untuk majlis korang belum.. I mean vendor yang sediakan buat pelamin,hantaran,hiasan bilik tidur, khemah and so on...

I have good news guyssss.. My official vendor aka my wedding planner la pendek citer ada buat promotion for 2012 ni.. Take a look guys..

Package Set 1


Package Set 2

Antara contoh artwork beliau...

 pelamin ni cantik.. simple..:D

 Hantaran yang beliau gubah.. oh beliau guna fresh flower sahaja. :D (heheh I tempah je hantaran gubah2x ni.. sbb xde siapa nak tlg buat.. plus takmo susahkan makcik2x.. jadinya tempah saja senang!!)
 Oh ni pelamin kawan I yang kawen hari tu.. Dia pun amik dgn vendor yang ni..

Haaaaa.. dress ni vendor ni sediakan.. cantik hoh.. oh ini kawan saya yang kawen ari tu.. :D


Vendor aka Wedding Pkanner yang I maksudkan adalah  HABIBAZLAN-furniture & wedding gallery

And beliau adalah rakan sekolah rendah I je sebenarnya.. hahaha sng nak bekerja ngan dia ni.. ater kawan kannn.. hehehhe :D

oh why ada furniture.. haaaaaaa sbb beliau pun ada kedai perabot gak.. hebat kannnnnnn!!! sbb tu leh bagi best price utk set bilik tidor tu.. tapi malangnya I tak amik set bilik tidor pun ngan dia sbb dah g beli dulu sblm pergi buat discussion ngan dia.. hiks..

so bride 2 be 2012..apa tunggu lagi.. go search HABIBAZLAN-furniture & wedding gallery dalam facebook and buat appointment cepat2x ngan beliau.. by next week beliau takde di Malaysia selama sebulan... haaaaaaa cepat cepat.. :D


 love; ♥Munirah Abd♥

11 January 2012

Premium Beautiful Detoxification

Assalamualaikum and Hi Guys;

Today I nak share with you guys tentang hebat and magicnya Premium Beautiful corset ni.

Iyaaaaaaaaa magicc



I dah kata dahhh magic corset Premium Beautiful ni... imagine hari2x mmg WAJIB kita pakai baju dalam .. apa bila kita pakai baju dalam harian adakah ianya akan tarik toxic yang berada dalam badan kita? haaaaaaaa.. air keruh/hitam legam yang anda semua lihat di dalam video atas tu tadi adalah toxic yang ada dalam badan kita yang di TARIK oleh corset Premium Beautiful.

Oleh itu, terbukti la pakai Premium Beautiful ni bukan sahaja untuk kecantikan malah untuk kesihatan juga :D. FIR yang ada dalam Premium Beautiful membantu menarik peluh asid,keluarkan segala macam toxic dari badan. Because of that Premium Beautiful dapat pengiktirafan product SUPERBRAND, Highest in Quality and Highest in Demand. tak lupa juga LIFETIME WARRANTY..

(vids credit to Salha Zain)




 love; ♥Munirah Abd♥

Trend warna 2012?

Assalamualaikum and Hi Guys;

Rasa-rasa korang apa trend warna untuk 2012 ye?
 
 


Yellow Green


Orange Black 


Green Peach



Coral Peach

I'm not color expertise tapi rasa color color di atas tu macam IN je dgn tahun 2012 :D

So to 2012 brides.. tema korang warna apa? (hahaha kepochi)

I punya theme............??? WARNA WARNI!! :p



 love; ♥Munirah Abd♥

Wordless Wednesday #7

Assalamualaikum and Hi Guys;






 love; ♥Munirah Abd♥

10 January 2012

I nak stomach yang flat?!

Assalamualaikum and Hi Guys;




Yes sayang sayang.. kena pakai Premium Beautiful ni konsisten baru nampak hasilnya. Ni pakai on off.. pastu  on off punya selang tu adalah yang sgt lama.. sampai bilaaaaaaaaaaaaa nak nampak hasil sayang sayang...


Plus kalau nak nampak hasil lagi cepat.. amik sekali dengan Lactolite



InsyaALLAH cepat nampak hasilnya.. :D yang penting igt yeee.. Corset Premium Beautiful 70% adalah kesihatan dan 30% adalah untuk kecantikan..

Badan nak pakai lama kan.. Kerana dirimu begitu berharga... :D



 love; ♥Munirah Abd♥

Kata Hikmah

Assalamualaikum and Hi Guys;

Renungkan..





 love; ♥Munirah Abd♥

09 January 2012

Pepper Mint Tea

Assalamualaikum and Hi Guys;

My current addict :D




I love teaa soooooooo much.. eh x lupa nescafe juga :D



 love; ♥Munirah Abd♥

08 January 2012

Sweet Chat Cafe

Assalamualaikum and Hi Guys;

 Gambar2x di bawah ni dah lamaaaaaaaaaaa amik.. tapi boleh terlupa nak upload jadikan entri.. erkkk..
 N if I'm not mistaken ni masa makan2x kat Sweet Chat bulan 11 hari tu.. wooooooo lama woooooooo..

Suka makan kat Sweet Chat sbb Pancake Durian je.. :p
I love durian soooooooooooo much.. xkesahla buat apa pun dgn durian tu tatapppppppppp suka..
oh tempoyakkkkk.. (haha tetiba)

 Ini spagetti.. hurmmm rasa dia so-so sbb I rasa I masak lagi sedap.. :p

 Ah ini dia pancake durian.. Terbaik!!

 Air apa ntah ni.. lupa.. ater pegi makan bukan 11 kann.. hahaha

 Nasi ayam.. hurmm ok je kut.. its Hanif's meal actually :D

 Ice lemon teaaaaaaaaa...eh ke tea O ice??  O_oooooo
Ya ampunnnnnnnnnnn... Where can I find this in Ipoh right now!!!???????? Help!!!!  T_____T




 love; ♥Munirah Abd♥

03 January 2012

Kenapa perlu pulang ON TIME selepas office hour?

Assalamualaikum and Hi Guys;





 love; ♥Munirah Abd♥

4inch!!!

Assalamualaikum and Hi Guys;

Friend : Sila sediakan 4inch punya kasut yeeeee.
Me : (Gulppppppp) erkkkkkkkk... mana reti pakaiii.. pakai flat pun terhuyung hayang
Friend : Biasakan!!!!
Me : Baik...... (innocent)

Tak retinyaaaaaa nak kena pakai kasut tinggi2x ni.. T_______________T



penuh batu bata berapa la berat kasut ni kan.. tingginya mmg 4inch la kan.. ntah2x lebih.. hurmmm

ni pun mcm sama ngan atas.. ishhh selesa keee??


haaaaaa ni insyaALLAH selesa.. cantikkkkkk.. mana mau dpt gini?

ini pun nampak selesa.. simple cantik ada batu bata sikit ok la tuu.. cantik dah niii.. 


haaaaaaaaaaaa yang ni mmg kusssssssssss semangat.. xkan pakai la kann.. 
ni mau tergolek baik punya ni



love; ♥Munirah Abd♥

02 January 2012

Dream big

Assalamualaikum and Hi Guys;













love; ♥Munirah Abd♥