17 March 2012

Premium Beautiful vs Bengkung Traditional

Assalamualaikum and Hi Guys;

Dedicated entry to hot mommies especially yang baru lepas bersalin..


Bagi ibu-ibu yang lepas bersalin sememangnya digalakkan memakai bengkung.Amalan ni dah memang turun temurun..But,ramai yang mengadu mengenai kesukaran memakai bengkung tradisional. Especially kena lilit banyak2x tu kannn... So now mari kita buat perbandingan antara komen2x pengguna yang memakai bengkung traditional dan juga apa kelebihan PREMIUM BEAUTIFUL yang takde dekat BENGKUNG TRADITIONAL


BENGKUNG TRADITIONAL- Tidak selesa kepada si pemakai
Ramai yang memakai  BENGKUNG TRADITIONAL  mengadu terpaksa melalui tempoh masa yang memeritkan. Normally, bengkung tradisional diperbuat daripada material yang kasar. Pergerakan mereka juga terbatas kerana material  BENGKUNG TRADITIONAL  tidak boleh ‘strecth’, yang diistilahkan sebagai ‘berjalan macam robot’.
PREMIUM BEAUTIFUL - Boleh ditarik ke serata arah
Material korset  PREMIUM BEAUTIFUL  diperbuat daripada material lembut yang boleh ditarik ke serata arah. Ini membenarkan korset mengikut bentuk tubuh pemakai semasa bergerak.

BENGKUNG TRADITIONAL - Mengambil masa untuk memakainya
Seperti sedia maklum BENGKUNG TRADITIONAL memerlukan lilitan yang khusus. Dan ia mengambil masa!
PREMIUM BEAUTIFUL - Sarung, cangkuk, siap
Pemakaian korset  PREMIUM BEAUTIFUL  amat mudah. Korset dibahagikan kepada 3 bahagian iaitu brassiere, girdle dan waist nipper. Pemakai cuma perlu menyarungkan brassiere dan girdle, seterusnya waist nipper.

BENGKUNG TRADITIONAL - Kurang ‘hygienic’
Biasanya bagi pemakai  BENGKUNG TRADITIONAL  tidak boleh menanggalkan bengkung dalam tempoh masa tertentu. Oleh kerana pemakaiannya semula mengambil masa pemakai tidak membukanya apabila ke bilik air! Adakah ini menggalakkan kebersihan?
PREMIUM BEAUTIFUL - Memudahkan pemakai menanggalkan korset
Disebabkan mudah memakai dan membuka korset ini, pemakai tidak perlu berterusan memakai korset, termasuklah ke tandas.

choice is in your hand. you know what's best for your life

love; 
♥Munirah Abd♥