30 November 2011

Puisi Cinta Zahiril Buat Shera

Assalamualaikum and Hi Guys;

Aku pasti punya masalah tiap kali ingin menulis puisi buatmu.
Entah kenapa, kuasa cintamu lebih hebat dari kata-kata yang akan terkeluarkan.
Saat itu langsung aku setuju yang dirimu satu.
Dan hari ini kau telah menjadi isteriku.
Ampunkan aku kalau aku pernah berkasar, Ampunkan aku kalau aku pernah mengherdik,
Ampunkan aku kalau aku pernah menjerit, Ampunkan aku kalau aku pernah terpekik, melolong,
Isteriku, percayalah sebabnya ialah kasih dan cinta.
Akan ku jaga kau seperti ku jaga diriku sendiri, Memang hidup itu tidak pernah ada jaminan keselamatan,
Bahaya, ancaman di mana-mana. Tapi selagi kau dalam dakapanku,
Aku berjanji akan menjagamu. Setiap saat dan waktu,
Setiap siang dan malam, Setiap guruh dan hujan,
Setiap panas dan terik. Setiap nafasku.
Aku sering menadah telapak tangan dan memohon pada Tuhan agar kau, bukan sahaja menjadi isteriku tetapi menjadi isteri yang disayangi Allah Ta’ala.
Isteriku, Selamat datang ke hidupku,
Selamat menjadi isteriku, Selamat menjadi ibu pada anak-anakku kelak,
Selamat menjadi menantu ibu bapaku, Selamat menjadi adik dan kakak pada adik-beradikku.
Selamat menjadi keluargaku, Selamat menjadi pelengkap hidupku.
Selamat menjadi separuh dari aku

picture by Hafizatan.net 

Beautiful poem.. Hati perempuan mana yang xkan cair bila suami membacakan puisi ini. Bertuah Shera dapat suami pandai berkarya menulis puisi. :D




 love; ♥Munirah Abd♥

25 November 2011

Day 24 : A photo of something that means a lot to you.

Assalamualaikum and Hi Guys;


My family potrait is everything and means a lot to me 

 love; ♥Munirah Abd♥

24 November 2011

Day 23 : 15 facts about you.

Assalamualaikum and Hi Guys;


  1. Anak sulung
  2. Dulu programmer kini pensyarah
  3. Kampung nenek di Negeri Sembilan,rumah ummi ayah di Banting, dan saya menetap di Ipoh
  4. Tidak suka makan telur dan minum susu
  5. Ada 4 adik di bawah yang super cool and awesome
  6. Cintakan unique
  7. Suka programming sangat2x. Kalau dah mengadap coding sanggup tak tido! Sungguh! :D
  8. Antara tv dan laptop. I prefer laptop 
  9. Antara Blackberry and Iphone. hurmmm I want both please
  10. Pensetia Sejati. :p
  11. I suka shopping.. And now I suka gila online shop!!
  12. I penakut gila ngan ketinggian yang boleh menyebabkan nangis T____________T
  13. My first car is SAGA. and hope my second car would be VOLKSWAGEN BEETLE.. AMIN..
  14. obsessed with handbag,shoes and gadget.. woohooo :D
  15. I sayang Muhammad Hanif Abdul Nasir sangat sangat............ eh :p


love;
♥Munirah Abd♥

23 November 2011

Day 22 : A letter to someone who has hurt you recently.

Assalamualaikum and Hi Guys;

NO LETTER


Because there's no one hurt me recently.

THANK YOU


 love;
♥Munirah Abd♥

22 November 2011

Day 21 : A photo of something that makes you happy.

Assalamualaikum and Hi Guys;

I'm happy attend wedding.. weeeee..
Last saturday attend wedding my classmate masa kat UTeM.

Yeahhh Putri Nor Ashiqin finally wife to Khairul Azri!! Congratulations to both of you
To Azri:
Jaga Putri memolek. Sayangi dia seikhlas hati. Jangan sesekali sakiti hati dia.. Igt hati perempuan ni FRAGILE!!
Layan gambar yuk:

Sayang gambar di atas blur. Gara2x xsedar xpasang lense dengan betul nasib baik tak terjatuh. Excited punya pasal.. :D

Ni bunga apa? Cantikkkkkkkkkkkk

Makanan yang sedap. Yes ini makanan saya dan saya TAMAK!!

My UTeM's mates!!!

Oh bunga lagi.. I love semua flower yang ada masa kenduri di rumah Putri ni. :D

She is Nadia AKA Amoi AKA Shasha!!

Ini Nurul kawan sekelas BITS!!

Perlu perkenalkan lagi ker? hahhaha

Sara and Fida yang putih menggebu.. kulit mereka sgt flawless.. Jeles

group photo.. oh ada another Nadia yang bertudung putih tu

Meja beradab yg super awesome

Pengantin dan datang.. Cantik as always



This is Azizah with Rayyan "Gigs" anak Ain dan Ikhwan

yours truly :D I love my outfit that day. Its from Modish Mode House

from left, yours truly dengan tudung senget benget, Paan with her gf Syella, Razif also with her gf.. errrr nama lupa :( my bad

apa-apa pun I love wedding. My wedding? right after this. SOON.. hahahaha BINGGO!!!

love;
♥Munirah Abd♥

20 November 2011

Day 20 : The meaning behind your blog name.

Assalamualaikum and Hi Guys;


Hurmm.. my blog name huh..

muniiera.com  
it is my name actually Munirah Abd. so nak glamer tukar spelling muniiera. artis la konon :p

North and South 
 now working kat Ipoh. utara kan.. my hometown Banting Selangor. Selatan kan.. Easy :D n nak lagi specific. My Hanif ,his hometown in Kangar Perlis while me Banting Selangor . Cool




 love; ♥Munirah Abd♥

19 November 2011

Day 19 : A picture of something you want to do before you die

Assalamualaikum and Hi Guys;



Di murahkan rezeki, I nakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk sgt tunaikan haji/umrah pada usia muda ni. Ummi pesan baik terus pegi buat haji. Lepas tu baru pegi umrah. InsyaALLAH. kalau di izinkan Allah dan rezeki dalam business pun bertambah2x baik. Memang ini la hajat I.

InsyaALLAH


 love;
♥Munirah Abd♥

18 November 2011

How to measure your Premium Beautiful size

Assalamualaikum and Hi Guys;

Cara nak ukur easy saja.. Hanya perlukan 4 ukuran dalam cm.

ok 1st ukur bust atau puncak dada dahulu


then ukur pula under bust/bawah puncak also in cm


 kemudian ukut waist/pinggang


last but not least ukur buttock /punggung ye.. :D

after dapat ke empat2x ukuran tersebut. Sila masukkan ukuran tersebut dalam widget di bawah ni. Then click pada calculate nanti akan keluarla your exact size. :D

Untuk lebih details you can ask me..
n dont worry I will measure you for more confirmation. and its FREE!! :D



Brought to you by Premium Beautiful Agent








love; ♥Munirah Abd♥

Day 18 : 5 things that irritate ME about opposite/same sex

Assalamualaikum and Hi Guys;

Ni both ye.. I mmg xsuka baik laki baik pompuan yang ada ciri-ciri di bawah :-

  1. Smoking
  2. Stinky.. eeeyeeewwww
  3. Belagak hebat
  4. Rude
  5. Gedik gatal

Sekian terima kasih


love;
♥Munirah Abd♥

17 November 2011

Day 17 : How you hope your future will be like.

Assalamualaikum and Hi Guys;

have a big happy family





 love;
  ♥Munirah Abd♥

16 November 2011

Malaysia Paling Ramai Obes?

Assalamualaikum and Hi Guys;


Ni berita gembira ke berita duka ni?
TERTINGGI DI ASIA TENGGARA!! yeahhhhhhhhh or naaaaaaaaaaaayyyy


gambar hiasan dari KOSMO

xperlu nak bangga ye dengan ramai obes ni? tapi mmg xmustahil pun.. Malaysia kan SYURGA MAKANAN!! dengan makanan berlemaknya...dengan makanan manisannya.. perghh SYURGA SYURGA.. ada ke negara yang boleh tandingi makanan kat MALAYSIA ni?? hiksss...

bagaimana penyelesaiannya.. hanya dengan exercise sahajakah? No nehi nehi..
cara pengambilan makanan tu kena ubah ye adik adik kawan kawan sayang sayang.. ubah tebiat makan tu dulu kemudian kita ubah yang lain pula.. kalau xnak ubah juga?

ok ada je alternatif lain..

YES!! of course la pemakaian PREMIUM BEAUTIFUL  dan juga mengambil LACTOLITE secara teratur..

Xpercaya ker dengan hanya memakai corset PREMIUM BEAUTIFUL dan minum LACTOLITE boleh kurang kan berat badan? Bukan sahaja boleh kurangkan berat badan malah boleh dapat shape idaman serta kesihatan pun makin bertambah tambahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh sihat. insyaALLAH .. dengan syarat pemakaian yang berterusan. :D

Meh nak share satu testimoni org yang pernah boleh di katakan obes la jugak..


Dulu semasa kahwin berat badan 70 kg tetapi selepas beranak 3 dgn konsisten korset Beutiful dan lactolite , sekarang berat badan dah turun 15 kg dan menjana income berpuluh ribu sebulan hasil dari bisness ini ! Tahniah CDM Ayu !!!  - Siti Rohana Yusoff -
 Ha... CHECKMATE!!

Selain dapat kesihatan dan kecantikan yang di idamkan dapat juga tambah income, bukan satu dua ratus. but puluhan ribu fuhhh..... HEBAT!!! :D

Oleh itu pilih sekarang. Mahu kehidupan sihat dan cantik...
Atau masih lagi mahu berbangga dengan tubuh badan  yang OBES atau lebih di kenali sebagai GEMUK!!

nak tau u guys OBES atau GEMUK ke tak.. ha kat sebelah sidebarI sediakan BMI CALCULATOR ni. sila check ye dan perhatikan diri anda sendiri either under weight,normal or OVERWEIGHT

Majulah kesihatan buat negara kita yang tercinta ini. :D

Call me now for FREE CONSULTATION AND TRIAL FITTING PREMIUM BEAUTIFUL
013-4409774 
muniiera@gmail.com

love;
♥Munirah Abd♥

Day 16 : Short term goals for this month and why

Assalamualaikum and Hi Guys;

Simple.



Work SMART and HARD





WHY?





wanna gain mor INCOME!! :p







love; ♥Munirah Abd♥

15 November 2011

"Parti Bujang" buat Bride-to-be

Assalamualaikum and Hi Guys;

it is so called "Bachelor Party" , xde lah party sangat pun. since its ad hoc punya plan so agak kelam kabut but its fun!!! and this "party" dedicated for our friends and like my adik to me, Putri Nor Ashiqin. Sorry x banyak gambar sebab xbertudung .. dosa tayang rambut.. uishhhh.. :p

So ni je la gambar yang kami ada. :D

 kami dinner KFC je.. dah kata planning mengejut so semua mengejut la. hehehe
 Putri yang di rai. Jumaat ni insyaALLAH sah milik si teruna kesayangan beliau.
 Breakfast maggie makan dalam cup. Cool
 Saranghe.I tak tau buat gaya apa ntah. Nad bunga kembang.. hehehe Oh others dah balik dulu sbb nadia aka amoi aka shasha nak hantar adik dia ke pudu
Ain,Putri and Nad.

Kami stay di Country Height Resort Kajang. Just one night. Makan malam  sampai kenyang kemudian main Saidina Upin Ipin yang sangattttttttttttttt comel.. (korang wajib carik dan main sbb ianya comel dan kelakar!!) kemudian konon nak layan movie. xde makna semua terbongkang tidor. hehehhe.. Penat,enjoy and sunggguh fun!!


Anyway congratulation putri. Selamat tempuh ke alam yang lebihhhhhhhhhhhh bahgia. heheh..Jaga kebahgiaan rumah tangga dengan tenang dan tolak ansur (cehhh pandai ek I bagi nasihat hahahha)



 love;
♥Munirah Abd♥

Day 15 : Something you don’t leave the house without.

Assalamualaikum and Hi Guys;

of course my handbag!!!
handbag I adalah handbag doraemon semua ada :D
Ramai orang kata handbag I berat!! Yes I admit it!! hahaha I pun tak tau apa yang I sumbat.
So mari geledah my handbag :D

 upper left : my leopard print handbag from NOSE,My Botang case gift from Kak Syida,Leopard print case came with handbag,
middle left: car keys,kipas tangan,calculator,card holder,samsung tab,sony ericson,blackberry
bottom left: coin purse,spectacles,shopping bag,wallet
 Inside my botang :
upper left: mouthwash,dettol sanitizer,vicks,Premium Beautiful tape,minyak cap kapak,lip balm from body shop, lipstick from rimmel london,pepper spray,nivea cleansing facial wipes,
bottom left:body shop perfume(akan bertukar mengikut mood dan keadaan),medicine,wet tissue (byk kegunaan especially pegi kedai makan yang tak reti2x nak lap meja jadi kita guna this tissue untuk mengelap!),last but not least tissue :D
Inside leopard print case
Feminine Cleansing wipe,case for my pads ( you know the girls thing :p), maybelline compact powder( wanna change back to bodyshop)

Not in the picture : my note book and pencil case also I bring along whenever I go :D

 love; ♥Munirah Abd♥

14 November 2011

Day 14 : A TV show you’re currently addicted to.

Assalamualaikum and Hi Guys;

Banyakkkk... especially series la.. cthnya :-



ada agi ni.. xpe 3 je la.. :D

 love;
 ♥Munirah Abd♥

13 November 2011

Day 13 : A picture of your favorite band or artist

Assalamualaikum and Hi Guys;

I xde specific artis pebreto. Hurmmm ok la I letak satu.. ok I suka mereka ni.. hehehehhe lawak suka!!!

 SAEHU!!! 


love;
♥Munirah Abd♥

12 November 2011

Day 12 :Your current relationship, if single discuss how single life is.

Assalamualaikum and Hi Guys;

hurmm my current relationship is In relationship.

so topic kata if single discuss how single life is.

so no need to describe la kan.. hehehe

Peace

love;
 ♥Munirah Abd♥

11 November 2011

Day 11 : A picture of your favorite memory

Assalamualaikum and Hi Guys;


ok ini memang memori terindah terhebat dan pebreto buat setakat ini :D

 love;
♥Munirah Abd♥

10 November 2011

Day 10 : A photo of your favorite place to eat.

Assalamualaikum and Hi Guys;

Oh xde tempat yang specific yang I suka makan. Cuma since duk Ipoh and kalau ngedate with honey pumpkin mesti nak makan sini. :D dah ni je cam ok..kat sini yang terbaik adalah tomyam..  ini kalau malam la..


kalau siang suka makan sini pulak.. ah sini terbaik dgn lauk kampung yang super banyak pastu dia punya tempoyak.. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa leleh weii leleh. Siapa datang Ipoh you should come here!!
WAJIB!!!!




 love;
♥Munirah Abd♥

09 November 2011

Day 9 : A photo of the item you last purchased.

Assalamualaikum and Hi Guys;

ok teka sekarang apa yang I beli ni :p

love;
♥Munirah Abd♥

08 November 2011

Day 8 : Your dream wedding.

Assalamualaikum and Hi Guys;

Being me, I want my dream wedding would be simple,sweet and perfect!! Siapa yang xnak wedding dia grand tell me who who who? semuaaaaaaa nak.. tapi ajaran Islam menggalakkan kita bersederhana dalam segala hal jadi bersederhanalah kita yeee.. Tapi dalam bersederhana I still want my dream wedding kelak adalah something yang sweet and perfect biar org kenang la sampai bila2x especially me and future husband la kan.. siapooooooo lai nak konang konang. :D

so here it is a simple idea yang dah ada lamaaaaa dah ni cuba xtau bila THE DATE kan.. heheh..Kalau boleh I want my wedding nanti buat kat rumah je.. why? sbb kat rumah boleh jumpa sedara mara lama lama.. mereka ada tempat nak bawak diri.. if kat dewan mmg lah rumah tak kotor tapi sedara mara macam duduk setempat je.. mcm kesian boring je.. if wedding ada karoake syiok la sedara mara blh nyanyi nyanyi kalau xde..haaa melangokkkkk..tapi ni perancangan kan.. if my parent insist nak buat kat dewan kita ikot je la.. dah nama pun DREAM WEDDING

ada rezeki kawen kawen I xnak bersanding.. hahahah sbb I malu.. :p tapi tetap la ada mini pelamin for amik gambar or akad nikah.. here are some ideas yg konon I nak la.. hehhehe

 ahhhh cantikkkk.. simple and nice kannn

 This one I suka chair dia.. so letak chair kat gambar di atas.. hahahhaa

memandang kan I xnak bersanding so after berarak I nak terus je pegi meja makan beradab. Yes nampak gelojoh nak makan eh.. hahaha eh I pahammmm sgt la jadi pengantin ni mesti lapa.. I kan pernah jadi wedding photographer so I tau la lapa ke xlapa.. hiks.. memandang pelamin I dah cut cost la konon kan.. so meja beradab tu kita kasi hias kaw kaw... wahh kaw kaw katanya.. kata SEDERHANA!! :p

haaaa meja beradab mmg teringin nak kerusi gabak macam ni supaya dapat makan dengan aman dan comfortable.. hahahha..

ok lagi apa ek for kawen kawen ni.. hurmm... oh candy corner!!! mcm nak adaaaaaaa sgt.. tapi mcm xkan dapat approval je from parent kalau buat candy corner ni... ni mmg idaman kalbu la.. nak nak plak kalau ada chocolate fountain..(hahah this is carzy idea abis semua tetamu cilik comot bila pulang ke rumah.. hahah)

nice huhhhh... *drooooling*
haihhhhhhhh nakkkkkkkk.. *leleh*
kalau buat ni.. meja ni comfirm penuh org especially kids!!


and last another crazy idea which I think would not be acceptable. COMFIRM!!! hahaha xkira nak gak letak as wedding dream.. I nak ada photo booth. So nnti my adorable guest yang dah pakai baju cantik cantik boleh pergi ke photo booth amik gambar kat situ. waaahhh gitu... ok berangan je la ni.. :p

simple gantung kain as background pastu bagi la any props so tetamu akan bergambar sakan.. so kena la hired another photog only for photo booth kan.. hurmmm. berangan je la...


naaaa that's it a sooo called simple perfect wedding.. about wedding dress and so on tu no need la kut nak mention. biar tu simpan dalam kotak hati.. :p

so guys what is your perfect wedding dream????
picture credits to Google Images
love;
♥Munirah Abd♥