31 August 2011

Tanah Airku Merdeka!

Assalamualaikum and Hi Guys;


terima kasih pejuang-pejuang negara yang telah berjuang menuntut kemerdekaan.
jasa anda amat kami sanjungi dan di kenang. Semoga Allah merahmati hidup anda semua.
Di harap kita yang masih hidup ini kekalkan keamanan dan kesejahteraan negara yang tercinta ini. Jauhi dari segala persengketaan. Elakkan permusuhan. Merdeka kan diri kita dari jajahan minda!!!

Saya cintakan Malaysia!!


  ♥MA♥

28 August 2011

Salam Aidilfitri

Assalamualaikum and Hi Guys;




Berhati-hati di jalan raya. Rayakan Aidilfitri dengan penuh kesyukuran.

  ♥MA♥

25 August 2011

Juadah Berbuka Saya :D

Assalamualaikum and Hi Guys;

Minggu terakhir ramadhan. Mood main masak masak datang pula. Ini gara-gara pegi beli buku resipi. Konon semangat la. Tgk lepas raya. Aku malas kembali. hahahha
Berikut antara juadah berbuka aku :-

 Kerang goreng bercili. Terlebih gula rasa pedas pedas manis. 
 Sayur apa ntah nama nya. Masak belacan. Air terlebih. hahaha
 Puding mangga. Beli hok kotak punya. Mangga beli yg original mangga pastu potong potong kecik konon konon jadi Nata De Coco
Oh ini memang aku teringin dari awal ramadhan. Syukur merasa juga walaupun tak banyak. Alhamdulillah

Syukur Alhamdulillah atas rezeki ini.


♥MA♥

14 August 2011

Kerja itu satu ibadah juga

Assalamualaikum and Hi Guys;


15-19 August 2011 ada bengkel.Harap diri ini tabah dan kuat. Even dah boleh jangka keadaan tegang yang bakal berlaku nanti.Aura positif di perlukan segera supaya ungkapan kerja itu suatu ibadah dapat di laksanakan dengan sempurna. Lebih2x lagi bulan mulia ni kan. Haih

Bengkel tu dalam Ipoh je. Tapi macam kena stay sampai malam. terawih semua buat kat sana. hish. tapi mcm nak buat kerja naughty. Kul 6 sharp aku balik. hahahahah T_______T (Astagfirullahalazim)

Apa-apa pun aku harap dapat tempuh bengkel ni dengan jayanya. Amin

 ♥MA♥

10 August 2011

Wordless Wednesday #3

Assalamualaikum and Hi Guys;


   ♥MA♥

My Baby Hammies

Assalamualaikum and Hi Guys;






Saya dah ada baby hammies!! Actually ada 5 ekor. Tapi sekor mati sebab apa ntah T____T
Apa-apa pun saya harapkan kesemua baby saya akan sihat sampai besar.


  ♥MA♥

08 August 2011

Cuti Cuti Keluarga

Assalamualaikum and Hi Guys;

Tanggal 22hb Julai satu family aku telah terbang terusss ke Jakarta situ.
Bercuti cuti keluarga. Ni kira before keluarga berkembang lebih besar elok benar kami bercuti antara2x kami dulu hahahha. konon. Oh percutiaan ini telah di join bersama dengan family maksu (belah ummi) dan my aunty (also adik ummi)

Nama je kami ke Jakarta tapi tujuan asal adalah ke Bandung heheh.. Saja turun Jakarta sbb tiket murah hahaha.. Tapi after this kalau nak g Bandung agi no more turun ke Jakarta. Macet sungguh! 
(macet= traffic jam))

 Pintu masuk sebelum naik belon. Pintu T13.
Sampai Jakarta dalam pukul 12 lebih waktu Indonesia. Kalau Malaysia pukul 1pm. Sampai je pak supir udah tunggu kami. Aji Kusumah dan abangnya. Oh gantang. Tapi dah kawen. oh kesian aku. hahahhaha

 Minum sebentar di RnR Jakarta-Bandung. Tak tau la nama tempat sbb pak supir yg bawak. Kitorang tido je dalam kete tu. Oh ini air teh yang rasa jasmine bunga tu. Sedap!!!
 Sup Buntut? hahaha  kami ingat ini adalah sup buntut adalah betul betul buntut tapi telah di beritahu oleh rakan di FB sup buntut adalah sup tulang. kah kah kah. salah paham

 Di Bandung sampai dlm pkul 6 kut waktu Malaysia. tapi kat sana baru pkul 5 ptg. Oh sana lewat 1 jam dari Malaysia. Kami menetap di orange homes. Biasa biasa saja hotelnya tapi alhamdulillah selesa je. :D Terima kasih banyak2x pada Faiz Nordin yang banyak tolong dlm reservation hotel ngan transportation

 Oh ini baju sgt lawak kan. Kami kekeh kekeh tgk baju ni. Of course kita sini fikir lain kan. Kat sana lain lak maksudnya. NENEN= SUSU hehehe :D Oh ini di Jalan Dago ada byk Outlet Shop. Tapi org kata lagi best dan happening kat Jalan Riau. So korang g sana nnti g ke Jalan Riau terus tau!!
 Makan malam pertama kami di Bandung adalah di sini. Makanan super sedap. Service super tip top!!! Orang Malaysia wajib g sini kata pak supir Aji Kusumah
Hari kedua adalah heaven!! Hari habiskan uwangnya donggggggg hahaha. Ini kedai jeans jahit seluar jeans sendiri. Bukan kamu yg jahit dong harus tailornya. Korang just bagi ukuran je tau. Pastu diorang jahit.Siap hari tu gak pastu siap delivery lagi ke hotel korang. Bagus kan.. :D Aku tak buat pun. Adik laki je yang buat. hehehe

 Pasar Baru. Wajib pergi weiii!!! Kat sini lah tpt terhebat untuk habiskan duit. Muahahhaha.. Tgk si kecik dia pun sakan nak bergaya ngan kain lace. Aku cari apa kat sini? Ada leeeeeeeeeeeerrr.. ahahahha :p
 Ha tgk semua dah capek. Ni pun x abis tawaf lagi tau kat sini. Ada byk lagi kedai xmasuk. Xpe nak pegi lagi nnti!!! hehehhe
 Tu diaaa si kecik baring atas barang2x kami. Ni sementara tunggu yang lain beli barang lagi.
 Kedai makan ni? Not recommended untuk malam minggu!! Sbb ramai orang dan servis mereka pun lambat! sedih gila xdpt makan kat sini. haihhh..
 Ini orange homesnya. Makasih ya kasi penginapan yang bagus.
 Tangkuba perahu. Ini di kawah damas!! Not recommended untuk korang yang bawak orang tua datang bercuti atau bawak anak kecik. Gila ko ni jauh ke bawah tauuuuuuuuu.. Ayah aku sampai kejang kaki bila sampai bawah. Jangan sesekali korang turun. Duk atas tu tgk je apa yg ada. lagi bagus. Ni kami sbb dah terkena tipu ngan pak supir yang lagi sorang tu. Cis betul.. Padahal pak supir lagi satu dah pesan jangan turun. tapi tu la bila dah konflik lain jadinya. Xpe pengalaman turun kat gunung berapi adalah indah bukan. o_O
 Hari terakhir kami tidor di sini. Lepas balik dari tangkuba shopping lagian dia Jalan Dago kemudian terus pergi ke Jakarta. Sbb flight kami ke Malaysia adalah dari Jakarta juga. So konon takut macet tido la kat jakarta ni. tapiiiiiiiiiiiiiiiiii... kami tetap lewat ke airport gara gara pak supir yang tak tau jalan ke airport!! BOLEH???? Sabar je la kami dalam mobil time tu. Bengang jgn nak kata la.. Dah la bercita2x nak shopping lagi dlm airport. T_T. Flight delay about 20 mins because of us. hahahha hebak kan  Pengalaman yang tak mungkin kami lupa!! Lepas ni kena tanya btul2x pak supir. tau ngak jalan. xtau kita tolak sblm subuh ye pakkkk!!
Kesian ummi ngan ayah terpaksa berkejaran nak naik flight. Apa- apapun alhamdulillah semuanya selamat.

Ha hamik gara gara shopping terlebat dan terhebat. bag pun koyak. hahahhahah

Akhir cerita kami gembira di sana. tak gembira ketika balik je. (ah persetankan itu tak mau fikir dah)
InsyaALLAH ada rezeki lagi harus aku nak pegi lagi ke sana. Amin

Pulang pada tanggal 25 Julai 2011 tarikh birthday ku.. hehehe Konon sambut birthday kat negara orang la konon. hahaha Happy :D 
Maaf diari online sbb lambat cerita dalam sini. apa-apa pun dah tercatit segala tarikh harap dapat menjadi ingatan sampai bila bila.
♥MA♥

03 August 2011

Wordless Wednesday #2


Assalamualaikum and Hi Guys;


  ♥MA♥

01 August 2011

Salam Ramadhan

Assalamualaikum and Hi Guys;

Kemasukan baru ke universiti:-
Tarikh : 1 Ogos 2011
Nama U : University of Ramadhan Al-Mubarak
Course wajib : Berpuasa
Course special : Terawih
...Course tambahan : Baca quran, zikir, solat sunat, sedekah & etc
Kelulusan : Ijazah Ketakwaan Kelas Pertama
Konvo : 1 Syawal
* Extra.. Tawaran melanjutkan pengajian ke peringkat master
course : Puasa 6 bulan Syawal
taken from ayah's fb wall 
Selamat Menyambut Bulan Ramdhan bulan yang mulia kawan-kawan.
Semoga kita mendapat kerahmatan dan keberkatan sepanjang bulan yang mulia ini.
Mohon maaf salah silap dan terkasar bahasa ye


  ♥MA♥