31 December 2010

1st time buat .gif

Salam;


Photobucket

haha others ppl dah buat lama. But I just created it.. erkkk kesian sungguh. :p
jarang sungguh nak ber cam whore. so now here you go. cam muka xmalu je.
dah la the pic taken at my friends house.. hehhe..

oh this will be the last entry for 2010.

Happy new year guys. And please be careful when you out for celebrating NYE

p/s : ignore the iron and board :p


love;
Bulan Bintang

What's on 2010

Salam;

Oh 2010 its come to the end. So what have I done in 2010. Hurmm .. lets do some listing here


  1. Resign from POSSIMO T_T (I miss my old job as programmer -________-)
  2. Be a government servant as polytechnic leturer in Ipoh Perak.
  3. My x lecturer were my mentor in teaching :D
  4. First time teaching. I am sooo nervous. I think I talk nonsense in front of my student. hahaha
  5. Bought my new dslr CANON 50D. yeahhh
  6. I taught DATABASE, PROGRAMMING PRINCIPLES AND.. (Forgot laa ^-^)
  7. Attend oracle course in PSP and yeahh I passed the test. Alhamdulillah
  8. New semester. new student and new subjects to teach
  9. I taught DATABASE,WEB PROGRAMMING PROJECT ANALYSIS & DESIGN,CO-CURRICULUM for JULY 2010
  10. More confident in teaching 
  11. There's no surprised party from HIM this year but my students did it!! Thank you guys
  12. Closed muniiera.blogspot.com and open up this new blog utaradanselatan.blogspot.com. oh i have too because for some reason  T_T
  13. Muniiera.com still operation but only show up my photo collections
  14.  Bought LOMO camera which is DIANA's from Putri
  15. House at Banting having renovation
  16. Ayah's gave me INSTAX 200 yeahhh
  17. Have big reunion family on ayah's side
  18. Having reunion with school girlfriends
  19. Bought a new laptop for myself
  20. Visiting i-city with my lovely girlfriends 
  21. Drive alone to Kedah. pheww first time ok!! and its fun!! :D
  22. New semester and i'm getting through it right now.
  23. I taught again DATABASE,WEB PROGRAMMING and PROJECT
  24. Having so much fun shooting wedding pictures.
So I think thats it. Alhamdulillah Thanks to ALLAH I manage to make myself happy on this year. And I hope more more more happiness will happen to me on 2011. Amin




LOVE;
  Bulan Bintang

30 December 2010

Mereka Kembali Ke Sekolah

Salam;

Sambungan teaser . haha apa da ceit.. org teaser bagi dlm sehari pastu update post yg pasal teaser aku buat makan ari nak tunggu entry sambungan teaser tu. hahaha sibuk wei sibuk T_T semua benda nak buat. :p




1st time wei buatt.. tapi ada lah edit skit. :p



as usual mereka the best. terbaik punya couple ni. I like you la Zati & Lan. Best Couple forever. Moga perkahwinan kalian akan berkekalan hingga ke akhir hayat hendaknya Amin ~

MORE PICTURES VISIT MY FLICKR
love semua;
  Bulan Bintang

Tahniah Malaysia

Salam;

Menjadi topik berbualan masa hari ini. Malaysia menang AFF Suzuki Cup. Walllahh aku yg xberapa nak minat dengan bola pada masa kini begitu sangat sangat teruja tgk match malam tadi(walaupun tgk masa kedua). Masa match ahad lepas xtgk pun tgk pun masa minit2x kecederaan sbb dah 3-0 kan so mcm dah excited cam xpercaya semua pun ada. hahaha. 

N malam tadi Malaysia sekali lagi mengaum walaupun ngauman nya tak segah masa main kat Kl ahad lepas tapi tetap gah gak lah. Ngan keeper yg menjadi pemain yang mmg sgt sgt terbaik. rugi rugi aku xdpt tgk moment Khairul Fahmi save bola tu sbb tgh drive balik dari Ipoh ke KL. N dpt tgk match malam tadi pun separuh masa kedua. Haih rugi. Xpe dlm youtube ada kan. kang aku google heheh :p

Apa-apa pun Tahniah la Malaysia. mmg terbaik Harimau Malaya dapat menangkis serangan Garuda yang akhirnya menjadi lauk Harimau Malaya. Aggregate menang 4-2 smalam dah sah sah membuktikan Harimau Malaya ada 4 kaki dan Garuda mmg di ciptakan dengan hanya 2 kaki. hahaha (terbaik la sapa yg tweet pasal ni smalam. xigt sapa yg tweet xopismate kut)

Oh malam tadi serangan twitter dari tweeterers(betul ke eja??) Indonesia mmg ligat habis la. Isu TT pun nak kecoh. tau lah korang pengguna twitter paling ramai dlm dunia.Huh. pastu konon humble la sbb jadi kat topic CONGRATULATION MALAYSIA masuk dlm TT topic. hek eleh. kitorang xmintak la wei.. dah korang yg heboh nak tweet sapa suruh. So terima kasih ye :D apa apa pun peace la weii.. setakat main bola je pun. dah dah peace k peaceeeeeeeeeeeeeeeee

So lepas ni aku akan kembali meminati bola!! hahah bersemangat balik nak menyokong ni. dulu time kecik2x aku minat tgk bola2x ni bila dah besar cam eeeeeee dah malas sbb kalau sokong je kalah.hahahha lame.

pic taken from google. Thanks Google

Tahniah player Malaysia. U make us proud!! 

oh esok cuti. hurmm xde effect pun utk aku yang dah sememangnya cuti esok. T_T xpe la yang penting Malaysia Menang!! yeahhhhhhh

saya yang suka!!!
  Bulan Bintang

Moving out

Salam;


pindah area Ipoh juga. cuma lebih dekat dengan Poli. Sng sikit nak mengulorr.. hoii niat hoiii.. hahah xde xde.. Jimat minyak skit. minyak kan dah mahal. plus sewa pun murah .. ok rumah baru di tahun baru. hippie

p/s: ahad ni pasti byk keje kena buat ngan pindah barang from kl to ipoh. then nak menyamakkan rumah baru lagi. kemas barang kat rumah lama yg masih belum abis kemas. Isnin nasib baik satu kelas n only one hour. Hurmmm.. but ada kelas ganti malam plak.xpe xpe slow slow settle. 

huggies;
  Bulan Bintang

25 December 2010

Teaser La Konon-konon


Salam;












hahaha kasi peluang wei aku buat konon-konon teaser ni. :p



Bulan Bintang

Lan & Zatil Yang Cool

Salam;

Hahaha cam biasa citer basi minggu lepas punya. hahah apa la nak jadi aku skang ni.. Kemain liat bebenor nak update blog. Busy wei. Busy yang mcm cipan cipanzi. Cipanzi pun akan kata diorang pun xbusy cam aku. Aku je pepandai kata cenggitu. :p

Well this time,popscapers shoot Lan & Zatil punya wedding di Bangi Selangor. So last week if siapa perasan my tweet said I was in KL and cuti lak tu. Ha ni la keje yg aku kena buat. Sampai amik cuti. haha eh cuti banyak lagi kannn.. :p

Mcm biasa kerja kerja mencari rumah pengantin alhamdulillah setakat ni amat mudah. Kami bagaikan GPS! ngegege.. Naaa.. xmo banyak mulut ku sajikan beberapa keping gambar buat tatapan pembaca yang ntah ada ke ntah tidak :D

Scene: Malam Nikah 



zati ni comel kan. Razif kata muka dia ala-ala Ekin. :D


Scene : Majlis Persandingan



Scene: Outdoor Taman Botani






Hamik ko banyak aku upload dlm blog gambar mereka berdua ni. Sbb mereka adalah COOL. Pasangan senang di bentuk. Eh xbentuk pun sebenarnya diorang sendiri dah pandai bentuk dah pandai main memek muka. Sangat senang bekerja dengan mereka berdua ni. 

Tapi aku ada buat sedikit perangai time ni. Ala bukan aku saja-saja buat dah benda tu nak dtg. Xpasal2x spoil mood nak gembira2x amik gambar. My headache dtg dengan sangat kuaaaaaaaaaaaaaaaaatttt!!! Bayangkan majlis belum start actually bukan belum start belum sampai rumah pengantin lagi aku dah rasa pening-pening semua ni. Sampai rumah pengantin awal tido dalam kete kejap. Time majlis mmg mood hancur bebetul la. Nak snap sana sini mmg mcm xikhlas habis arr.. Nasib baik ada Razif & Hanif so diorang banyak gak cover. Bila on the way balik boleh pulak aku muntah dalam kereta (nasib baik bukan aku drive. and nasib baik dalam kereta Hanif dah ada siap siap plastik. :(( ) LEGA!!!!! Sampai rumah mandi makan ubat letak minyak cap kapak terus tido!! phewwww

So pengajaran di sini. Sila ambil makan malam dan jangan biarkan perut kosong. Huh. Ni salah satu punca gak ni aku pening pala sbb malam tu aku xmakan dan balik dari shoot malam aku terus tido tanpa mandi. Bagus kan!!!! 


Ngegegeg
Apa-apa pun aku enjoy la jugak amik gambar bersama2x dengan Lan & Zatil.
Selamat Pengantin Baru Lan & Zatil.  Semoga berbahgia hingga ke akhir hayat. Amin

more pictures please visit my flickr

  Bulan Bintang

20 December 2010

WE SAY WELL

Salam;




Mari subscribe mereka. Sebab mereka cool.
Looking forward untuk vid seterusnya.

mereka bergabung mcm nak buat mini channel sendiri. siap ada segmen2x bagai semua kan.
Paling tak sabar part terjah2x wardrobe. pasti syiokkk..
pastu katanya ada tutorial pakai hijab semua. waaahh.. masak2x.. woowww
mcm sesuai la channel diorang ni untuk kamu semua especially me!!!! hehee
waahh teruja gila ok!! hopefully project mereka ni lebih success dan bertambah success

oh mereka siapa?
mereka adalah Sue Anna Joe dan Maria
Sue Anna Joe ni adalah photographer yg cool and hot mama too :D
while Maria seorang blogger. well baru je kenal dgn blog dia.
and ada jumpa satu vid dia ajar org pakai hijab dengan style dia.
Maria ni mcm sgt kelakar dan sgt cool. whooopp :D

so guys apa tunggu lagi sila subscribe NOW!! yes NOW!!! WE SAY WELL

Bulan Bintang

17 December 2010

Pengantin di buli

Salam;

yeah ini adalah majlis bertandang Shardilla & Mazlan. dan saya tepek gamabr-gambar mereka yg super comel memakai my comel comel spectacles. ye mereka telah di paksa utk memakai dan gambar adalah byk candid. hahahha.. nasib baik Lan sporting. memula tu dia malu gak tapi bila dah di pujuk rayu si isteri tercinta dia meredha memakainya.

Enjoy the gambars







Bulan Bintang

14 December 2010

Tiada kerja

Salam;






yes ni namanya tiada kerja nak buat walhal ada byk kerja opis yang menimbun. dan banyak benda nak kena cover up balik since semester baru dah pun bermula. kena memorize balik la kan. kita bagi ilmu pada org kang tersalah bagi nayaaaa :p

anyway hope enjoy the piccas yang sungguh caca marba. Ntah apa-apa pffftttt


Bulan Bintang

Kakak Dilla dah kawen :D

Salam;

Tahniah buat opismate yg berjaya melangsungkan perkahwinan pada 27/11/2010. Ampun lambat sungguh eh nak update pasal pengantin baru ni. Well... hey tapi update jugak kan.. hahahha :D Apa-apa pun thanks 'kakak' dilla sbb beri kepercayaan kepada kami POPSCAPE IMAGE untuk ambil gambar hari berbahgia kamu bersama cik abe Mazlan. Jadi isteri yang solehah ye. Enjoy the marriage life :D

ok guys enjoy the piccas.


well well well being me mmg suka amik gambar kasut. 
coz i love shoes so much. :D

 ok ini bukan saya amik. ini bos besar POPSCAPE IMAGE yang amik. :p




 huhuh ooopsie :p
 
family yang super meriah *LIKE*


marry poppins bersama husband. nak cari chimney eh?? 

saya dan pengantin!! eee sememeh kan muka aku. 
ngan jerawat tumbuh plak time tu. hilang ayu. demn u jerawat!!!!


 Bulan Bintang

11 December 2010

"Ulat Komputer" di Twitter

Salam

smalam aku ada tweet pasal benda ni. n sorry for those yang tanya tp xsempat nak jawab.

ok skang aku nak bagi details skit pasal benda ni yang di baca  kat Kosmo.
hari khamis punya dalam ruangan DUNIA

ok begini "ulat komputer" atau virus adalah di sebarkan melalui pautan goo.gl

so dalam pautan Twitter  itu akan di sertakan mesej

"Cara paling mudah untuk mengesan siapa yang pernah melawat dan tidak melawat profil Twitter   anda"

(aku rasa mesej in english.korang bijak pandai pepandai la translate balik)

ha koooo.. mcm pernah dgr or tgk x? aku yakin korang semua ni mmg pantang nampak mesej menarik2x mcm ni mesti nak klik punya kan.. haih.. so better pas ni xyah klik la weii.. xpasal plak kang virus kang..

Kalau virus tu ko kena sorang xpe. MASALAH skang bila korang dah klik pautan tu virus tersebut akan automatik berjangkit ke komputer rakan rakan korang!!

Naya sungguh weii!!
so berhati hati lepas ni. Jangan sesuka hati main klikkkkk je kang!!
Xpasal pasal je kanggg.. Kena kat aku......................
sampai ke lubang cacing aku carik sapa yang gatai tangan tu kangg.. grrrr

Makanya lebih berhati hati ye kawan kawan.


Bulan Bintang

10 December 2010

Planning

Salam;


Hidup kena ada planning. Baik punya planning

Planning cantik semua nya akan berjalan dengan sempurna. InsyaALLAH

Hope mine will going smoothly.

Even xtau bila? O_o

So start planning now.. YES NOW!! :D



love;
Bulan Bintang

09 December 2010

Cuti

Salam;

Dah hujung tahun
cuti adalah berbaki 8 atau 7 hari
 (kalau dah tolak utk next week punya cuti 7 ari arr)

banyak agi tinggal.
tapi malang xboleh carry forward
sbb? saya masih sementara.


YA! JAWATAN SAYA ADALAH SEMENTARA!
BELUM PANGGIL UTK INTERVIEW!! PFFFTTT

xpaham sungguh!! dulu masa interview apply biasiswa kata xyah interview dah

tapi ni dah putar belit alam punya cakap kena g interview lagi

dan oleh sbb itu saya berstatus SEMENTARA!! T_T

ah xkesah la yang penting skang ni coti ni coti ni
apa aku nak buat dengan banyak2x ni.

nak apply kasi abis?
kelas baru je start weeiiii xkan nak cuti dah
satu kerja plak nak mengganti kelas!! blerghhhhhhhhhhh

buat kelas malam alternatif terakhir.
hurmm tgk la hujung2x aku amik 2 3 ari cuti.
cuti lama-lama pun bukan g holiday.
paling busuk pun lepak sampai lebam kat Banting. hiks


xpela redha je la dgn cuti yg kena hapus kelak T_T

Bulan Bintang

08 December 2010

Saya sayang kawan-kawan saya

Salam;

Mereka adalah sahabat terbaik saya setakat ini. Teman gelak, teman nangis,teman mengadu damba,teman nasih menasihati, teman merepek meraban, teman gosip xhengat dunia. Oh mereka adalah all in one.







kami semua lahir bulan tikus.Jadinya ini telinga tikus kami.
(wei korang punya elok lagi x?)
Syira,Upik,Isma,Farhana si kawan baru dan saya



Mereka adalah rakan semasa sekolah menengah. Eh cop cuma satu orang tu aku ngan syira baru kenal masa g kenduri aan ari tu. tapi budak baru yang di kenali adalah sgt syiok. Sbb beliau juga happening habis!! I like you la kawan baru. heheh :D

Hope dapat gembira2x lagi macam ni lagi. Cuma masa tu ntah la xtau bila tapi harap sgt dapat gembira lagi ngan korang.

Rindu korang la wei

Gambar taken semasa pergi melawat kawasan berlampu yang terkenal di Shah Alam. Thanks Upik,Syira dan Nana sbb korbankan waktu malam utk berehat dan keluar beriadah bersama aku ngan Isma.Walaupun esoknya korang kerja. terbaikla korang Appreciates sgt2x tau.




Bulan Bintang