25 November 2010

Tahniah Syazana & Firdaus

Salam;

Kawan saya masa sekolah kawen!! yeahh tahniah Aan dan suami. Semoga berbahgia hingga ke anak cucu dan akhir hayat amin amin amin.

Sgt seronok pergi kenduri Aan. Sbb dapat jumpa kawan kawan lama. gembira!! Jumpa juga dengan kawan baru dan dia adalah fun dan happening.. hehehe :D
Ok mari layan lihat gambar





banyak je gambar sebenarnya. g arr kat facebook. itu pun jika anda menjadi rakan saya :D
ya ampun.. ini entry duk dlm draft rupanya. hampeh betul 0_o
Bulan Bintang

23 November 2010

Sekadar Hiburan

Salam;



pasti ramai dah tau akan kwujudan blog kelakar ini.
kelakar dan kreatif. sayabas bey teii syabas   :D
nak tgk lagi byk sila layari di sini  http://funny-profiles-story.blogspot.com/

Bulan Bintang

Ini buku cerita

Salam;

dah berbulan bulan lamanya tak beli buku cerita dan membaca buku cerita(padahal ada je buku yang belum abis baca tapi gedik gak nak beli. :P)






buku ini dah di jadikan filem kan. hurm xtgk pun lagi citer nya. xpe kasi abis ini buku then kita carik movienya pula :D



Bulan Bintang

22 November 2010

Ummi kakak dah beli periuk belanga :D

Salam;

i told u dah kan. dah nak kembali men'show' off barangan yang di beli. walaupun xsekencang dahulu kala :p. ok by the way periuk belanga di beli adalah sgt murah. biar la org kata beli yang berkualiti bagai semua kan. biar mahal semua kan. but who cares wei. sbb aku jarang masak! I repeat jarang gila masak. So beli ni just nak cukupkan syarat je la konon kata dah beli dan maybe senang untuk aku masak spaghetti k. Oh saya hanya macam reti masak spaghetti je :P others masih fail. 

So saya harap dengan kedatangan periuk belanga yang baru ini saya ada motivate utk blaja masak dgn lebih tekun lagi. insyaALLAH. lepas dah pandai semua baru kita boleh beli yang mahal2x. :D lagipun skang hidup bujang xpe je beli murah2x. kang dah kawen kita lenjan laki minta beli ratus riban punya set kuali. ha kalau time tu malas gak masak. Pasti laki akan hentuk kita dengan periuk belanga mahal itu :D. (kalau macam tu i rela beli yang murah2x je you :D)



ini periuk xde brand cuma kat kotak kata non stick. ntah ye ntah tidak tgk lah tunggu sebulan. kut kut pecah dah kat tetengah kan. ater kata murah. uishh choiii la.. harap tahan lama. oh ini periuk belanga di beli di Jaya Jusco ipoh dengan harga RM30 sahaja. ye 2x tu sekali harga RM30 sahaja. murah kan. elok la kut beginner cam aku ni beli yang murah murah sajo :D


Bulan Bintang

21 November 2010

Princess Lily Closet

Salam;


ok ini promote sarung bantal comel lote pula.
di beli di Princess Lily Closet.
kalau xsilap tuan kedai kata masih ada lagi in stock sbb ada yg buyers backout.
so sesiapa yang inginkan sarung bantal secomel lote ini boleh hubungi Princess Lily Closet.
cepat cepat sebelum kehabisan stok.


Bulan Bintang

20 November 2010

You're beautiful GO MI NAMMMM

Salam;


Oh yes falling in love dgn cerita ni. Tgk cerita time tgh stress marking student punya exam papers. hikss.. hilang stress tgk jawapan budak2x yang dah merepek gaban bila tgk cerita ni. Btw cerita ni dah lama ada dlm my external hdd. So baru dpt berkesempatan tgk. Best woo citer ni. Sapa dah tgk pasti agree dengan aku kannn!! ke dah lupa sbb dah lama tgk.. aku yang ketinggalan baru nak tgk!!

Haih best gila jadi Go mi nam dalam citer ni. sbb ada 3 lelaki yang minat kat dia. Dah la ketiga2x lelaki yang minat adalah berlainan karakter. kalau aku la sure xtau nak pilih mana dah. rambang mata sbb semua lelaki adalah comel!! (leleh)

Actually citer You're Beautiful ni pasal band group yang popular kat korea A.N JELL. Diorang nak carik new singer as lead vocal sbb ketua yang nyanyi si Tae Kyung suara cam ada sakit la konon. Tapi org yang diorang nak carik si Go Mi Nam kena g States kena repair mata bagai la.Pastu yang terpaksa ganti secara senyap2x ialah adik kembar Go mi nam ni si Mi Nyu. kena pura2x jadi abang kembar dia la. So since situla citer bermula. banyak adegan kelakar la. sedih pun ada gak. tapi yg kelakar mmg xmenahan arr.. haahha.

Nak suruh korang download aku xberapa pasti lak kat mana leh donlod. tapi korang try tgk online kat sini eh http://www.mysoju.com/youre-beautiful/ kalau xde pepandai korang la guna google tu utk mencari. korang pasti lagi expert dari aku bab bab mencari ni kan :P

Apa-apa pun mari layan antara lagu favvy aku dalam citer ni :D

Tajuk lagu adalah Promise. Ini lagu best. best best best. ok dah tulis best banyak kali adalah comfirm BEST



yang atas ada lirik to sang a long kan. yang ni pulak ada english sub. hehehe..kalau diorang salah sub salah kan org yg sub tu. sbb aku pun bukan pndai sgt bahasa korea ni. aku tau Sa rang he :D



What should I do Korean Version atau dalam erti kata lain movie version :D




dan ini pula adalah english version.ater tak paham korea ku bubuh la english version skali :D




best kan best kannn.. haihhh haihhh nangis dengar lagu ni. bila tgk lagiiiiiiiiiii la T_T



Go Mi Nam wanna be :D
Bulan Bintang

19 November 2010

Juadah Raya Aidiladha

Salam;

Bagaimana hari raya korban anda? Kami punya biasa2x je. Sbb kami sambut pun biasa2x sahaja. takde meriah mana pun. Cuma yang best adalah makanan even though makanan kami pun biasa2x je pun. Xde hebat mana. Tapi nak show off juga.  :D (now saya dah ada mood untuk men'show' off kembali kegiatan saya walaupun xsekencang mcam dulu :p)


oreo cheese cake

santapan di meja makan. ada nasi impit.sup tulang(bukan daging korban! sbb buat sblm raya la ngeng)kuah kacang,dan mee untuk mee sup

moist chocolate cake 

puding 3 layers. oh ini sedap terbaik dari ladang
semua semua pun sedap hingga menjilat jari. TERBAIK!!
oh ini bukan makanan. ini adalah cousin yg comot tapi comel lote.

see biasa2x je kan. semuanya di buat oleh ummi. saya xbuat sbb saya balik malam raya. sampai pun dah penat drive from Ipoh to Banting alone. yes saya drive alone je setiap kali balik Banting. sedeh kan.. orang xde laki lagi. Gini la jadinya. :p



Bulan Bintang

Harry Potter bersama adik beradik

Salam;

yeah kami berempat telah menonton Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 sudah mmg menjadi rutin seharian(wah rutin seharian. macam lah hari hari kuar citer ni) pasti aku akan booked tiket awal!! paling lewat tgk pun mesti sehari lepas kuar tak pernah nya la tunggu seminggu. pernah la dulu dulu masa takde duit nak tgk citer ni kat wayang yakni masa kecil kecil. skang dah besar sudah punya uwang sendiri jadi bisa buat apa yang di ingini tanpa halangan tapi harus ada keizinan kedua orang tua ye :D.

oh kami berempat means saya as kakak sulung,alang Mardhiah,adik Masturah dan little brother Muhammad Za'im. My angah xdpt join atas urusan kerja. Sian dia kena keje. Ni semua sbb org org yang reti buat anak tapi xreti jaga. Huh. ye la ada ke patut dah sah sah ko cuti kan asal ko nak hantar gak anak ko g nurseri. Adakah ko sudah hilang akal? time cuti la ko harus bersama dengan anak2x ko! Ini 'pandai' punya orang masih ada ke dlm dunia ni? ke ko pun sibuk sibuk nak tgk Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 sbb takut anak ko melalak dalam wayang ko hantar anak ko kat nurseri! Oh very the bijak tapi  ____!! (maaf emo!) 

By the way masa tgk citer ni pun ada family bawak anak kecik tgk Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 ni. masalahnya dah sah sah citer tu 13 tahun ke atas yang boleh tgk. Yang ko kedegilan bawak anak kecik masuk dlm wayang apsal! (tukang cek tiket pun satu xreti nak check betul betul apsal??) Ok fine maybe ko tak tau. tapi bila dah anak ko dah start ek ek ek ek ek ko tak reti reti nak bawak kuar! kasi pujuk kat luar. Ni sepanjang cerita nak kasi anak ko menangis. Fine aku xde anak lagi laki pun takde so aku boleh pandai cakap sahaja. YES!! mmg aku pandai cakap. So what? Oh my mintak simpang la bila aku dah berlaki dah beranak pinak sok. aku tak mempunyai otak kecik. hurmm

oh serius aku mmg emo bab bab bawak anak kecik masuk dlm wayang ni. kalau betul pun nak bawak. bawak la cerita yang gembira gembira animation cartoon bagai semua. jangan bawak cerita yang byk gelap dari terang. pastu byk terkejut2x. silap silap kang.. haihhh choii mulut chooiiii


ok sudah emo mari lihat gambar gembira2x kami adik beradik


adik lelaki bongsu. satu satunya lelaki

mana kakak mana adik?

.
.
.
.
.
.
.
.
|
|
|
|
|
|




























 --------
maksu kata adik tgh saya macam pelakon sinetron ala si bawang merah tu. tapi mcm xde rupa langsung :p

mana org ni. bukan patut berdiri ke kat poster ni? hikss

wuishh gila bahasa ganas punya entry aku kasi buh dalam ini entry. serius marah ni sbb menganggu konsentrasi aku menonton :(. oh kami menonton semalam di Bukit Tinggi Klang 

Bulan Bintang

Lovea Lot

Salam;


ini adalah bag laptop. super duper comel cantik melote.. ok serius cantik!!
sekiranya berminat boleh buat order dekat Lovea Lot
btw bukan sahaja ada bag laptop. ada byk lagi bag yang super duper cute cantik melote :D
hurry make your order guys!!

sepatutnya buat entry bag ni dah lama dah. asik pending lama sgt. dapat bag ni pun dah lama. hehe :D oh Lovea Lot tgh buat pre order tu. so apa lagi cepat grab kawan kawan yang comel sekalian 

Bulan Bintang

17 November 2010

SNSD HOOT Music Video

Salam;



ayuh kawan kawan gerakkan tari anda dengan lagu SNSD Hoot ini.
lets get your moved girlssssssss.. hahhaahha

pastu mengah terpeleot bagai :p

peminat SNSD walaupun xberapa nak tegar ;
Bulan Bintang

Salam Aidilada

Salam;



Selamat Hari Raya Aidiladha buat semua penduduk Islam di seluruh dunia :D
Selamat menjalani ibadah haji kepada semua tetamu ALLAH SWT
Semoga menjalani ibadah haji dengan lancar dan sempurna.
Kepada yang menjalani ibadah korban juga semoga ibadah anda di terima oleh ALLAH SWT

Amin






Bulan Bintang

16 November 2010

Bola Jaring di Terengganu

Salam; 

Saya xingat bulan berapa saya pergi terengganu. Bulan 10 kut. Pergi Terengganu sbb bermain bola jaring mewakili PUSPANITA PUO.Oh mesti ramai terperanjat aku main bola jaring especially kawan2x blaja masa kat SMTS,PUO ngan UTEM kan.Hahaha sebab dulu masa blaja aku adalah sangat xaktif dlm sukan sukan ni. lebih lebih lagi selepas Sek.Rendah!! Bola jaring dengan aku ibarat musuh dah. Ni sbb ada kes masa sek rendah dulu buat aku merajuk nak main bola jaring. Benci gila!!!! Ah tak mo ingat!!

Yang pasti kini ku sudah kembali aktif di gelanggang bola jaring walaupun pada usia yang agak lanjut. Errk lanjut sangat ke. Xpelah asalkan bukan ganyut. hahahha.

Oh saya bermain posisi CENTER!! hahah hamik ko punya bertahun pencen tetiba dapat position CENTER. mungkin sbb kecik sbb tu dapat position ini. Energy aku camna lak time main?? harus lah 1st half aku hebat bagai halilintar(eceewaaahh ) tapi ada 5 minit pertama la. Lepas tu kepancitan yang teramat amat amat. 

Pihak lawan adalah super ganas!! ada ke patut tumbuk muka aku. sampai luka ok bibir mungil yang mengandungi braces ini! Berdarah pulak tu. Haih. Konon aku xnak main kasar. Lepas orang dah main kasar wa apa lagiii kita kasar lah jugak kannn.. hahahah suka suka. lama gila xmain ganas!!!

Selain main CENTER aku pun main position WA yakni WING ATTACK. ha aku main stock attack2x je. defend ni aku dah xberani dah. sbb kemantut sgt kang orang pijak aku!! hehhehe

Oh pasukan aku masa game pertama lawan apa ntah (ater citer basi aku lupa!) kami menang!! hahah xsangka menang la pulok. heheh. Game kedua kalah nipis(ni lawan PTPTN !! harus WAJIB igt sbb main kasar ngan aku!!) Game ketiga yakni game penentu lawan ngan Poli Kuantan.Oh super hebat laaa. tak terjangkau dek kelincahan aku nak lawan ngan kelincahan mereka. pffftttt....

dah habis celoteh mari tgk gambar pula. Gambar di ambil menggunakan si lady diana :D

 team PUO
 warming up

bendera PUO yang pakcik bas kata macam bendera dah surrender awal. Choiii betul la mulut pakcik bas. kan dah betul betul kalah. haihhh sedihhh


Oh pada malam lepas lawan kami ada Ladies Night utk pemain dan vvip. Boleh lah seronok. hiks dan yang paling best aku dapat cabutan nombor bertuah dan juga dapat Anugerah Peserta Paling Ceria. Wahhh ceria la sangat kannn.. hahahha :D

ye saya akan kembali aktif ke arena bola jaring. dah xmerajuk lagi dah. hahahha 


pemain bola jaring kononnya
Bulan Bintang

Adik saya seorang model? Erk

Salam;

Oh lamanya xupdate blog. Ciss gila busy sejak akhir akhir ini. (ceit dah mmg dasar malas sebenarnya nak update blog ni) pfffttt

Oh ini gambar sebenarnya dah lama gila nak letak dalam blog ni.
Dah lama kut aku simpan gambar ni.
Gambar di ambil beberapa malam sebelum hari raya puasa yg lepas.
Humanghaihh.. lama gila kann.. esok dah nak raya Aidiladha dah.. hahahha
Xpeduli nak letak gak dlm sini.
Actually bukan hasil tangkapan sgt pun ni.
Most of the pictures are captured by my youngest brother. Ala si longkai tu la.
Dan kami adik beradik adalah menggila itu malam.
Terutama si Angah yang memang suka mewarnakan muka orang.
Dan yang menjadi mangsa adalah Adik Masturah si bongsu itu.
Dia pulak melayan je kejenya kerenah kakak dia.
Main tadah je muka untuk di warnakan. hahahha
So mari layan gambar.

Lokasi adalah di rumah Banting
Mari lihat

lihat itu si pink diana yang di pegang oleh adik 
konon garang.. pffft
ecehhh..
tony yang intai dari tangga. mesti dalam kotak pikiran beliau. "Xde keje betul kakak2x ngan abang aku ni" hahah

masih lagi mengintaii.. amboiiiiii.. ckp je la nak join sama kannn.. haha

ececee malu malu pulak si tony niiii..

ok mari fokus kepada si Tony sahaja. tgk tu dia punya gaya tu xleh blah langsung.. haippp

ok abis itu lah keje kami kalau dah berkumpul 5 beradik. ada je idea nak buat aktiviti bersama.lebih2x agi kalau parent takde rumah lagi galak kami buat kerja. hahahhaha 

ok sekian terima kasih

Bulan Bintang

03 November 2010

Lady Pink Diana f+

Salam;

Photobucket

yeahh ini lah diana f+ ku. very the pinkish kan. Ok yang ini beli. beli second hand dari sahabat yang bernama Putri :D Mula-mula aku cam was-was gak betul ke nak jual ni.. Sbb setahu aku beliau yang paling beria-ia membeli si lady pink ni tup tup nak let go.

Rupa-rupanya beliau rasa bersalah pada si lady pink sbb xmenggunakannya. hanya beberapa kali sahaja beliau menggunakannya. So beliau let go dekat aku dengan alasan ku selalu amik gambar. hahaha duk ipoh ni cam jarang je amik amik gambar. Tapi since si lady pink diana ni berada dengan aku. Aku dah macam kembali bersemangat. Hoo yeahh. (ko tgk lah nnti aku update blog secara kencang macam dulu duluan :p haha yoo oii je )

Photobucket

Output si pink diana ni korang dah pernah tgk kan? Ala output yang ni laa entry yang ini

First time wei. cam byk gigil. Kena improved lagi neih.. Ada lagi 2 ketui film lom cuci agi. Esok lusa aku p cuci arr.Pastu kasi show off sama kamu semua :D




peminat tegar kamera
Bulan Bintang

02 November 2010

Instax 200

Salam;

Photobucket

Hah dok cerita kat entry2x lepas mengenai Instax 200 tapi xpernah nya la kan nak menayang kan. ha ni nak tayang ni. So present to you Instax 200. 

Photobucket

Ok terus terang ini bukan di beli. Ini di inherit dari ayah saya. Ayah yang beli dulu. So ayah dah xpakai dia inherit ke anak beliau yang gilo kamera ni :p

Photobucket

Oh suka gila dapat instax ni. Xyah beli lagi instax mini. hehe.

Hurmm tapi kan macam nak beli juga instax mini :p

kepada bakal suami instax mini letak kat hantaran kan? ke kamera jenis lain. ke fish eye lense? hahahhaha hamik demand. patut la bakal suami lambat masuk minang :p

Btw film utk instax ni saya beli online. saya beli kat lomo-crewz . Di sini juga ada banyak kamera yang beliau jual. Terasa cam tamak mahu ada semua kamera! Uish perangai syaitonirrajim sunggoh. pffftt

Pada sesiapa yang berminat untuk menambah koleksi kamera  boleh lah jengah2x kedai tu :D

peminat kamera tegar
Bulan Bintang

Tony Oh Tony


Salam; 

Photobucket

ecece nampak aku cam berani je kan pegang pegang kucing ni. pegang gua tarak hal mmg berani. tapiiii kalau bab kena serang hendap ngan kucing suara aku la yang paling lantang. lantas si Tony nak serang terus tak jadi terus dia yang mencicit lari. hahahhaa

Serius aku bab pegang pegang kucing aku ok. No hal la! Jangan kalau tang dia nak bergurau ala-ala manja kasar yang nak cakar cakar tu. Oh itu aku pantang skit. Mmg mencicit aku lari sambil jerit cam org gila!! hahaha. 

Cthnya Sabtu lepas aku balik banting. So nak mengetest kamera instax 200 aku tu dengan menjadikan Tony sebagai model. Puas pujuk2x nak amik gambar dia ni.last last angah pegang. tapi muka dia mmg xboleh blah muka xpuas hati. Kut2x kalau boleh bercakap si Tony ni agaknya dia ckp. "Ko ni sewel la kakak.aku kata xnak xnak arr.Sick woman!!!" hahahah tapi aku rasa Tony ckp dlm hati walaupun dioa xleh nak cakap.hahahah. 

Lepas dah amik gambar semua,aku tunjuk2x la gambar yg dah siap kat Tony. sekali dia mau terkammmm aku woo.. Tanda protes!! Sah mmg dia marah la ni. hahahha apa agi mencicit aku lari g kat angah. hahahah. Tobat tak kacau dia dah time tu. time tu je la..:p Pastu masa aku tgh ngadap laptop tetiba Tony datang dari arah mana ntah dgn kadar kelajuan maksima(dia berlari) terus mcm nak terkam. Apa agi terkejut la makcik sorang ni.. Menjerit usah cakap wajib ada ye!!. Tony terkejut dgr jeritan aku dia lak yang mencecet lari. 

Photobucket

Ceit..ko main main ye Tony gurau kasar nampak. Aku igt sekali la dia buat gitu. Rupanya 2x!! aaaaaa tekanan aku.see padan muka aku la kan kacau dia berehat. pastu dia ngamuk dgn gurauan kasar. aku syak dia nak gurau. tapi maaf lah Tony kakak adalah sangat fobia dgn gurauan kasar kucing2x ni.  eee seriau la ehh. 

kalau tgk si Tony gurau stok nak cakar2x. Umi kata xsakit. Ish bohong la kuku dia cam panjang tu so aku assume sakit. xmo aku berbirat kena cakar dek Tony ni. Haihhh T_T

Kesimpulannya aku suka and sayang Tony ni. Cumanya aku takut dengan gurauan kasar beliau. Scary T_T. Korang ada tak yang penakut dengan gurauan kasar kucing2x ni.. tapi kalau bab pegang2x usap usap,kalau gesel kat kaki aku mmg champion :p

si penakut;
Bulan Bintang

01 November 2010

Jumpa Rakan Baik

Salam;

Haitt.. Last week balik Banting. Ok LIKE! balik sbb apa? sbb nak balik la. bukan sbb nak tunang ke uruskan kahwin bagai ke? No nehi nehi BIG NO!! :p itu punya urasan kasi belakang itu cerita..

Ok ini mahu cerita berjumpa dengan rakan baik. rakan baik semasa sekolah. Rakan Baik bermaksud orang yang sekepala dengan kita, yang susah senang bersama kita,menangis bersama kita, dan yang penting orang yang boleh kita percaya!!

So kalau dah berjumpa dengan rakan baik apa yang kamu buat? Saya bersama rakan baik haruslah mengupdate cerita cerita sensasi yang berlaku terhadap kami berdua. Dan of course kali ni punya perjumpaan saya lebih excited mahu mendengar update dari rakan saya.

Ye la lama tu weii xjumpa. Jumpa time raya xdapat nak update sgt.

So ni ada kesempatan kita update sampai lebam.

Memang lama gila duduk dalam kedai minum itu. dari jam 3.30pm nak pukul 4pm sampai lah ke jam 7.++ malam!! hahaha lama gila borak kannnnnnnnnnnnnn.. WELL.. korang pun mesti pernah mengalami situasi beginikan. Berborak sakan tanpa pandang sekililing. Eceh tipu kalau xpernah :p

Jadinya mmg byk gila cerita yg saya dapat dari Syira. Dari A-Z dah fully update dah ni. hahaha. Update pasal apa? Borak pasal apa lama2x? Hurmm PASAL KEHIDUPAN YANG TAK SUDAH!! :D 

Yang penting saya happy jumpa kawan saya yang sorang ini.Pendek citer saya happy jumpa rakan rakan sekolah yang lama2x.

saya bersama rakan Syira Zainal.Ini gambar di ambil menggunakan INSTAX 200 saya. weeee

Anyway xsabar nak tunggu majlis kahwin kawan yang juga baik masa sekolah dulu pada 21hb 11 ini. InsyaALLAH ada lagi ramai rakan2x baik yang akan datang nanti. Oh xsabarnyaa nak gelak cam xhengat dunia bersama mereka. (baka2x ibu mertua kalau tgk kami gelak pasti reject awal2x dah!!) hahahahha tapi kami cool xpernah nak cover cover gelak. Penat la nak cover cover gelak ni. Senak perut di buatnya

sahabatmu;
Bulan Bintang