31 August 2010

Shopping Raya di Ipoh

Salam;

Phewww. Hazab wei hazab giler. Hari ini adalah shopping raya yang paling mencabar keimanan. Nasib baik bukan aku yang drive. Bukan aku drive pun menjadi penumpang pun xleh tahan sabar. Cari parking hampir 1 jam!!! Itu adalah gila xpernah lagi sepanjang hidup aku nak parking begitu susah.

Ya ianya terjadi di Jusco Ipoh!!! Hebat bukan. Ye la dengan cutinya. Semua org sibuk nak buat persiapan untuk raya yang bakal menjelang minggu depan. End up kitorang kuar dari Jusco and pergi ke The Store. Nasib baik senang cari parking. The Store Ipoh best than Jusco. Sbb Jusco Ipoh xbanyak pilihan baju-baju. Agak kureng la. Tapi kat The Strore. Heaven! haha Itu pun aku xde membeli apa pun. Sekadar menemani rakan serumah membeli belah. Memang ada banyak baju tapi xberapa nak berkenan. Berkenan pula saiz habis. Ater sales sampai menggila 70% pasti ramai dah orang yang merembat sebelum itu. Pfftttt

Btw xsabar nak pulang Banting. Yeah yeah balik Banting!!Cant wait!! Woohoo :D

tapi cuti xde kabar berita lagi ni. Harap2x approve. Amin

yang menceceh;
Bulan Bintang

53 Tahun

Salam;


gambar ihsan: Google Image

Selamat Hari Kemerdekaan yang ke 53 tahun MALAYSIA!

Sepanjang negara mencapai kemerdekaan selama 53 tahun ini.Adakah negara kita benar-benar Merdeka!!!

yang benar;
Bulan Bintang

30 August 2010

The Renovation Part II

Salam;


Rasanya rumah dah fully siap. Cuma angah xupdate kat FB je lagi. NVM,next week balik. woohoo

Bulan Bintang

Baju Tony

Salam;

Salam;

Ha.siapa yang teringin nak tgk baju tony. Comel kan.



Bulan Bintang

27 August 2010

Perasaan Itu

Salam;

Marah Kerana Sayang, Benci Kerana Rindu


Bulan Bintang

25 August 2010

150 juta

Salam;

Cover By : Hana Zatie
Lyric By : Fynn Jamal



Untuk kali keseratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
“Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?”
“Apa kau buta, apa kau pura-pura suka”

Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu

“Dia mungkin bengis seperti singa”
“Tapi dia nangis tonton cerita Korea”
“Dia mungkin keras bila bersuara”
“Tapi dia jelas, jujur apa adanya”

“Aku lagi kenal dia”

Dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis, aku ini pula dawai besi

Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku, sambil berkata

“sayang mungkin baran tak kira masa
tapi sayang tahan kalau yang salah saya
sayang mungkin saja keras kepala
tapi sayang manja bila kita berdua–

saya kenal sayang saya”

Buat apa dicerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya
Peduli orang kata

Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada

Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi cinta
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada


Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja, kau saja boleh rasa


Rahsia kita berdua..

Syhhh (haha ni saja aku add onn :p)

Bulan Bintang

12 August 2010

Programmer and Styles

Salam;

Programmer And Her Styles
ohh yeahh this is my styles when I was a programmer. Cool eh. Pakai jeans je dulu hahhaha.. sempoiii. I am very simple person. but sometimes I am very "kelam kabut" person. and my "kelam kabut" still can cover lagi la.. but ada jugak yang xleh cover. hahaha. especially time due date dah nak kena submit task kat client. perghh that time mmg macam org gila. kena stay kat office balik lewat malam. eh not lewat malam. lewat pagiiiiiiiiiii :( tapi itu semua is a valuable experianced. mana nak dpt lagi. kerja sekarang paling lewat balik setakat ini adalah 6.00++ :p. itu pun menggelupur gak nak balik awal sbb semua org dah balik. so takut nak stay lagi lewat baik balik :D
btw i miss miss miss my title as "PROGRAMMER" serius rindu even kerja macam org gila kan. ngan Team Leader pun kepala piang sometimes but i still rindu!! dah kata ini kerja favourite xleceh n rumit(rumit bila ada error yang cannot be solve on time T____T) harus rindu and and andddddddd tak byk protokol. hahah gomen ni byk sgt protokol. :p well have to face it kan.. so padan muka. ok redha :D
ok sekian. oh my now i love to design my style using polyvore. suka berangan. well well well mmg dari kecik sampai now ok NOW i love berangan. hahahaha eh berangan then I akan usaha untuk dapatkan apa yang I angakan. not angan angan kosong ok!! but the style above is TRUE my styles when I was working as "PROGRAMMER"
Perfumes bagai tu mmg wajib ada dlm my handbag. My handbag until now masih lagi berat. haha love to input everything which some are not too important pun nak sumbat. :D well..........
ok done



Bulan Bintang

04 August 2010

The renovation

Salam;


woooo "kapal korek" doing some korek korek . yeahh cant wait to have my new room!eh maybe will have my new room around december. InsyaALLAH.this renovation is only for the yard :p

the picture are taken by Angah. Hopefully Angah will update time by time about the renovations progress. heheh


Bulan Bintang

03 August 2010

Our lovely TONY

Salam;


He is our cat. The one and only TONY. Before this we have two cats. But ALLAH loves PUTEH more. He leave us T__T . And now only TONY. We love you TONY. When I was in banting last week, I managed to capture TONY pictures while he's sleeping in my bedroom. Our TONY is  sooo kawaiiiiiiiii ^-^ So, take a look.

to TONY: we love you sooooo muchh

tonyyyyyyyyy..he is sooo 'gedik' with my umi. Always following umi everywhere.

ececehhh.

adorable tony!



his collar . hehehe LIVERPOOL???  not sure whether ayah or little bro bought this collar for him
by the way, tony also has he's own shirt. and only wear it when he's going to sleep. :D



Bulan Bintang