25 February 2010

Blog,Twitter,Facebook dan dunia baru

Salam;
Macam dah lama gila kan aku xkeluarkan entry yang byk dalam satu hari.Tujuan blog utk catit segala aktiviti harian untuk paparan anak cucu.Tapi di sebabkan kesibukkan yang melanda telah menyebabkan aku terbatas untuk berblog. InsyaALLAH , akan cuba sedaya upaya selepas ini. Nak nak pula akan kembali berjauhan dengan keluarga.Pasti keluarga mahu tahu cerita anakanda yang sorang ini pabila berada di Ipoh kelak.  :D

Oh kawan2x tak lama je lagi ni saya nak kena pindah ke Ipoh. Tetiba hati cam sayu je nak g kerja jauh jauh. Cam apa-apa je kan. Dah perjalanan hidup tertulis begini redha sahaja. :D
Akan meninggalkan kehidupan stress seorang Software Developer atau lebih mudah di kenali sebagai Programmer.dan akan menempuhi kehidupan yang tidak tahu bagaimana kah nanti? Adakah bertambah stress atau biasa2x sahaja.Harap baik baik sahaja la kan.. Ameen~~

Di sini aku ingin mohon maaf pada kawan2x twitter atau FB jika selama ini status twitter atau FB agak menjengkelkan atau ada nada nada yang macam nak 'mencarut'2x. Please forgive me. Itu semua berlaku atas ketidaksedaran apabila berada dalam keadaan stress. Semua org begitu kan. Cuma tidak tahu bagaimana hendak meluahkannya. Aku harap tidak mengulangi kembali perbuatan tidak semenggah ini apabila berada dalam keadaan stress dalam dunia baru nanti. Ameen~~

Sekali lagi doa kan yang baik baik sahaja ye.

oh sebelum berakhir entry yg konon luahan ini kamu kamu dah follow saya di twitter yang best tu x? Mari cepat follow saya!!

Photobucket

gambar oleh : Muz Musna
Editing by : Munirah

saja nak show off baju cantik ini.. dari Popscapers yang best. oh saya macam nak jumping ship dari canon ke nikon la..tapi duit xcukup lagi... haihh O_o

dengan penuh kasih sayang
Munirah Abd

24 February 2010

SNSD yang BEST

Salam;

Saya suka tgk tarian mereka!
salahkan housemate yang suka pasang korea di rumah. membuatkan saya menjoin sekaki. dah lah comel. ee geram!! ni baru perempuan punya group. kalau lelaki punya group..haih dah lah cute gile laki laki korea ni..bisa membuat jantungku gugur ok! tapi diorang mmg xleh lawan la my kekasih punya kecomelan. :p

ok mari layan lagu mereka

I bet you guys pasti suka!!!!!





ok target belajar tarian mereka dgn jayanya :D
oh tahukah anda sebelum artist korea ni release jadi artis mereka di kehendaki menjalani latihan selama 2 tahun. depends la ada yg training sampai 8tahun untuk memantapkan mereka menjadi artis.so tidak hairanlah mereka dapat menari dan menyanyi dalam masa yang sama dengan begitu cantik dan kemas! Kan bagus kalau Malaysia lahirkan artis yang macam ni..bukannya artis segera yang belajar hanya tak sampai 10 minggu. Itu pun kalau dapat sampai ke 10 minggu..kalau minggu pertama dah out cemana?? untungkan artis Malaysia ni? saya menulis berdasarkan pandangan kasar ye.sbb saya bukannya fans sgt artis artis ni..baik artis Malaysia dan luar saya hanyalah suka suka sahaja. Cuma Kpop punya artis ni saya kagum sikit laa :D

esok esok saya kenalkan dgn artis kpop lelaki yang macho ala-ala beetles ye.

with love;
Munirah Abd

23 February 2010

Hari Lahir Shasha Ibrahim

Salam;

Happy Birthday Shasha Ibrahim aka Nadia Ibrahim
(kenapa panggil shasha?? ntah xigt lah tapi sbb cerita gol & gincu!!)

semoga kita jadi kawan sampai2x bila2x

aku suka kawan ngan ko yg kelakar ini..hahahha
dan juga ko rajin sangat nak masak2x..i likeeeeeeeee :D

semoga panjang umor dan sentiasa di murahkan rezeki

ok stop pasal birthday Shasha Ibrahim aka Nadia Ibrahim

mahu cerita dua kisah kelakar
situasi :
kawan S dan kawan M melepak2x di dalam bilik sambil online online dtg kawan B menyikat rambut di bilik mereka.


kawan P: eh igt kan "gervenne bouquet"
kawan S: apa "durian bukit"

kawan P memandang kawan M sambil gelak tak hengat!!

situasi :
menikmati hidangan lunch antara kawan S,M,P dan A sambil menonton The Spy Next Door di PC P


kawan A: Cheff wan ni dah tua kan!! (sambil tunjuk Jackie Chan di PC P)

kawan P: tu jackie chan la!!!

kawan P,M dan S gelak gelak guling guling... hahahha

notes: cerita ada di olah sikit. tapi tujuan penceritaan tetap sama :D

Photobucket

with love;
Munirah Abd

Theme Baru ??

Salam;

ye jgn ubah screen anda!! mmg theme baru..masih dlm tempoh percubaan
jika terdapat error sana sini sila kabo kan ye..

apa-apa pun cantik x?? hahahha :p

btw template ini pada asalnya saya jumpa di Nazrien.com berkenan akan ke'simple'an nya

terus mencilok template sebenar dan kemudian mengubahnya menjadi seperti ini.buat sementara waktu gunakan warna hitam sebagai background.ini kerana setelah membaca posting 6 Tips Memilih Tema Yang Sesuai Untuk Blog dan mengambil kira point


3) Tema cerah atau tema gelap? Tema cerah dengan tulisan gelap lebih sesuai kerana lebih memudahkan pembacaan. Tema gelap lebih sesuai digunakan untuk blog bergambar sahaja agar gambar itu akan lebih menarik perhatian pembaca.

oleh itu terjadinya theme hitam ini.
ok dok??

buat sementara ni guna yg ni dulu la ye..agak2x sakit mata kang tukar je bg putih.. :p

jika rajin akan membuat penambahan di sana sini :D

notes 1:  Ini adalah sticky mode scroll down utk entry baru yg terkini lagi hangat :p

with love;
Munirah Abd

22 February 2010

Menghitung hari

Salam;

Counting days start from today!!
Only left less than 1 week to start my new career!!
Excited?? OMG!! of course la YES!!

OK sambung esok utk countdown

Photobucket

with love;
Munirah Abd

19 February 2010

Malam Berinai Faezah

Salam
first time amik gambar malam berinai ni secara officially.xofficially dah 2x..huhu..dan ini kerja sorang tanpa di temani Razif.tetapi di temani Syira.thank you babe temankan aku malam tu.dan Syira secara tak langsung membantu saya ...yeaahahhh..Patut datang pada sebelah siang esoknya utk majlis akad nikah dan sanding.tapi atas sebab2x tertentu Razif terpaksa buat sorang2x....xpe masterji bagus lihat sahaja hasil gambar di blog masterji http://popshovans.com

apa-apa pun tgk gambar ini dahulu.. :p

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

sekian terima kasih

bye
Munirah Abd

17 February 2010

Kinna Granis

Salam;



love this clip sooooooo much
sgt sgt awesome dan cool
lirik juga best!!

Kinna Granis yang best and sooo talented!!

Enjoy kawan kawan

with love love love;
Munirah Abd

16 February 2010

Catatan Rutin Harian I

Salam;


  • Jumaat 20100212




saat warga kota sibuk nak balik kampung..aku sibuk ngan urusan kerja.lebih menyakitkan kapla bila mendapat berita buruk harus kerja sewaktu perayaan!!haihhh..nasib baik bukan Hari Raya..kalau x mau aku meraung pilu kat office.xpe tabah..ini mata pencarian..mendapat gaji hasil titik peluh.bukan macam segelintir manusia yg lain..bangun tido bukak maybank2u ada rm500..ye paham itu pun rezeki anda..tapi mcm xbes je rezeki yg begitu sng tanpa ada usaha..tau tau ada usaha dgn hantar email dan status yg riak di facebook..terus terang aku bangga korang hebat dapat duit dgn mudah

tapi aku annoying ngan korang yg macam riak itu..ini semua sementara je wei..duit dah byk sgt tu g la hulur kat fakir2x miskin..ater rm500 seharikann??? byk tu woooo maaf jika terguris perasaan kamu kamu kamu yg terlibat secara tidak langsung dlm hal ini..fullstop.Puteh kucing kesayangan angah di khabarkan hilang dari rumah. sedih sikit sbb yakin puteh akan pulang


  • Sabtu 20100213




gigih bangun awal dari biasa..ke office awal.siapkan tugas sebelum pulang ke banting.tepat ptg je pecut ke banting..xleh duk lama2x kang naik angin.bahaya utk kesihatan.jumpa family rasa bahgia gilerrr..malam ayah belanja makan besar..oh syorgaaaaanyaa..hahah.cukup bulan kakak belanja pula ok??Puteh masih belum di temui puas angah melilau carik tapi tidak jumpa juga Muhammad hanif bergurau di status angah menyatakan Puteh ke rumah bini baru.ok sangat mengarut. sedih sikit je


  • Ahad 20100214




Hari Raya Cina!! Gong Xi Fa Chai.. Ang Paw lai lai..hari cinta cinta cinta juga..selamat hari cinta cinta cinta kawan kawan cinta sekalian.Berehat bersantai di rumah.terasa ingin membuat kerja di rumah.asik error terus tutup laptop tgk citer anak mami kembali.ok layan sahaja..gedik gila eh pompuan pasha dlm tu. xpe dah di suruh berlakon gitu ek? ye ye..ni 1st time tgk citer ni sampai abis..selalu tgk half je..hahaha ptg sikit gerak ke seremban bersama teman baik Syira ada urusan.amik gambar org sampai muntah..yang penting puas dan enjoy.itu tujuan utama ambil gambar org ini!! terima kasih Syira yg banyak membantu memberi ide2x yg bernas!! pulang agak lewat.nak masuk rumah tgk tony.kesian dia takde kawan.puteh masih belum kembali lagi..kini terasa sedih banyak..


  • Isnin 20100215




Pagi di kecohkan oleh angah kata nampak puteh.tapi malangnya bukan puteh.ok sambung tido. bangun pkul 8.00..bersiap utk pulang ke kl.sebelum tu hantar adik ke JJ bukit tinggi..dia nak dating dating..jeles ok!org dating aku kerja..hahha ok gembira dgn life indah ini. sebelum pulang tgk tony..muka dia sayuuu je kawan hilang tanpa di kesan. di opis buat kerja sambil main2x skit..kalau asik tumpu kerja otak boleh cramp.bila ptg skit nak maghrib angah call teresak2x rupanya puteh di jumpai mati di longkang besar tepi rumah.angah called sambil nangis teresak2x..aku tahan lagi sbb masih di office cam malu nak nangis melalak kuat2x..pulang rumah bukak facebook angah upload gambar puteh

sedih gilerrrrrrrrr..nangis meleleh2x..

Photobucket

di bela sejak kecil lagi.



PUTEH;

Kami semua sayanggggggggg awak

awak kucing yg baik dan manja.

semoga awak bersemadi dgn aman di sana ye..





T___________________________T


RIP PUTEH


Photobucket
Puteh dalam kenangan


with love

kakak sulung keluarga Abd

Munirah Abd

09 February 2010

Tekanan dalaman dan luaran

Salam,

berada dalam keadaan tertekan sekarang!

tertekan dengan byk perkara yg berlaku di sekeliling

nasib baik bila balik rumah rasa fun sgt2x..
kesimpulannya nak balik rumah tgk autumn concerto sambil edit gambar!!
dan susun gambar dlm album..


xelok nak beremosi selalu..tapi nak wat camna..ala kali ni je..bila lagi nak beremosi..lepas ni dah keje tpt lain..lain pulak gangguan emosinya..tinggal beberapa minggu je lagi ni..sabar sabar sabar..aku mahu tinggalkan kerjaya sbg software developr ini dgn kenangan terindah 



with tekanan;
Munirah Abd

04 February 2010

2: BUSY BEE

Salam;

blog hampir nak bersawang
saya agak ke'busy'an pada bulan 2 ini

kerja kerja harus di selesaikan
a week before last day akan bermula pula hand over task!!

excited,takut semua ada
pelbagai perasaan di campur dan di adukkan menjadi 1!!
harap semuanya berjalan dengan lancar.. ameen~~

kawan2x yg berada di ipoh boleh dok tolong??
saya mahu cari rumah sewa yang berdekatan dengan PUO
kalau boleh rumah tersebut perlu fully furnished terutama sekali washing machine!!
i have my own washing machine tapi malas mahu bawak ke sana..
malas nak berangkut2x..kalau blh just bawak badan n some clothes and books je..ngege

please ya kawan2x if other contact pasal rumah sewa
sila email saya yaa
saya mahu masuk pada bulan mac


oh bajet adalah dalam rm600
sbb akan menyewa dalam 2 org

oh saya sudah ada kawan..hehhe

Photobucket

tepek sekeping dulu la..later on baru tepek another gambar pasal perkahwinan FARAH & IZZAT


with love ;
Munirah Abd