29 January 2010

Stock MOVIE

Salam,

kawan2x I need your help!!

yess I do

boleh tak tolong senaraikan movie2x yang best utk di download
nak buat stock la..takut nnti akan gersang di Ipoh tak tau nak buat apa kala bosan
dah lah jauh ngan family semua..xkan memanjang nak masuk wayang kut..
sengek aku weiiii..!! jadinya please beb..statekan cerita2x yang bagus utk di download!!

tidak kira cerita lama or baru..
citer melayu xyah la korang suggest bukan boleh download pun!!
oh series juga ye..kalau ada series yg best!!
gossip girl xyah ckp sbb I'm big fans of it!!!

ok sekian terima kasih..

**korang state kan je..ada ke xde ke belakang kira ok.. thanks

UPDATED;
No movie hantu hantu
No movie bunuh bunuh kejam


with love,
Munirah Abd

28 January 2010

Avatar yang lambat

Salam;

gagaga..bukan Avatar yang lambat
tapi saya yang lambat untuk pergi menontonya..

hahaha..tapi siyes citer tu best kan!!
oh tak rugi weii g tgk walaupun lambat!!

sanggup tahan "yak2x" selama 2jam setengah tu..haha kena buasir la pasni.
uishhhh kagumm la tgk cerita tu..

ok tidak mahu elaborate sebab ramai dah orang tengok
saya org yang terlambat akan keretapi
tidak mengapa saya puas..hehe

oh saya pergi menonton avatar bersama kawan baru..
Ecah!!! big fans Scha Al-Yahya tuuuuuuuuuuuuuuuu..
Photobucket

thanks ecah sbb nak bawak saya pegi tgk citer ini
kalau tidak kena tunggu donload la baru dapat tgk..ahahah

with love;
Munirah Abd

27 January 2010

Pesanan Ummi

Salam;

Photobucket
my ummi bagi komen di wall post ku semalam

alhamdullilah pewaris ayah banyak ikut jejak ayah
n saya adalah coming soon..
angah dah lama jadi pendidik..ngegege

doakan ku baik baik aja donggggggg
skang belum rasa nak nervous ni..
tgk la nnti dah dekat2x..ngegegeg

with love;
Munirah Abd

26 January 2010

Berita Baik Itu

Salam;

baiklah berita baik yang macam suspen tu kan ialah

saya dah dapat posting ke POLITEKNIK UNGKU OMAR,IPOH PERAK.
oh buat yang tidak tahu PUO adalah tpt blaja saya yang lama sebelum saya lanjutkan pelajaran ke UTeM..di PUO la saya tuntut ilmu..dan di PUO juga lah saya start berblogging!!! dan blog tu dah buang!!

see padan muka xde bahan bukti nak tunjuk..haha

baiklah..maka dengan ini status saya akan berubah dari SYSTEM DEVELOPER kepada LECTURER

fuh 2 bidang yang sangat2x berbeza!!!

jika anda tanya saya macam mana saya apply utk menjadi lecturer??


jawapan saya ialah

"saya apply ketika semasa menuntut lagi..dan temuduga juga di jalankan semasa di tahun 1 di universiti.alhamdulillah saya layak memegang biasiswa KPTM itu,makanya saya terikat dgn mereka dan di kehendaki berkhidmat utk mereka sama ada di Politeknik atau Kolej Komuniti"

ok paham sudah??

kalau tidak paham boleh tanya lagi..
kaunter pertanyaan sentiasa di buka hanya cepat atau lambat sahaja jawapan itu akan di berikan

oh bagaimana dengan kerja sekarang??

pada peringkat awal sgt gumbira hati dapat tahu pasal posting ini.
tapi bila nak bagi surat berhenti kerja deng!!!! xkeruan hidup!!
nervous melampau2x..rasa berat hati dalam suka pun ada..ha macam mana tu??

hurmm jika kamu dah bekerja dgn sesebuah company itu
dan company itu layan anda dgn baik..jaga segala kebajikan anda
walhal kerja anda adalah mcm menggila kan..
tapi di sebabkan layanan yang baik yang mcm susah nak dapat dekat company yang lain..
apa agaknya perasaan anda utk tinggalkan company itu??
apa apa perasaan anda?? sedih ok sedih!! T____T

tapi hidup harus di teruskan..

jadinya mari kita terus bekerja selagi hayat di kandung badan
tidak kira di mana jua anda bekerja..
jadi kerja lah dengan seikhlas yang mungkin..



:lepas ni nak bertwitter secara kencang dah xdpt la..korang mesti akan rindu bebelan aku dalam twitter kannn?? ngegeg
blog pun insyaAllah aku akan teruskan..hurm...


with love;
Munirah Abd

22 January 2010

Harap-harap betul

Salam;


eee next week wei next week..
dah dgr ura-ura harap2x apa yg di sampaikan betul betul belaka..
ameen~~

nak sgttttttt sbb dah lama rindu..

hahha apakah?? gila kah aku ini??


danggggggggggg

p/s: comfirm betul serius aku habaq mai kat hangpa semuaaaaaa

with love;
Munirah Abd

19 January 2010

Original Album

Salam;

Photobucket

ini album adalah hak milik Puan Ayu dan Pasangannya
oh tak pernah kan nak jaja gambar mereka yg di ambil..
hurmm..p tgk kat blog Ajib arr..dia dah up dah..

ini merupakan cth sticky album ye kawan2x

Photobucket

story album masih dlm proses kut
itu Razif yang buat sbb dia kan master jii..

Photobucket

ok lah takde idea nak update apa sebenarnya
lately ketandusan idea sangat2x
di samping menghadapi degupan jantung yang dup dap dup dap melampau
sedikit sebanyak menggangu konsentrasi... denggg danng betul..

Photobucket

ha wei wei dah ada sticker weii
cun weii weii..mahu?? jadi arr pelanggan POPscape!!

sticker ini akan di lekat pada bahagian belakang album anda

ecewaaaaaaaaaaaahh acuuuuuuuuuuunyaaaaaa

business card utk aku lom buat agi
tunggu Ajib bagi AI file.. dengg..
haihh xsabar pula nak show off..haha :p

hikss ini lah entry yang di namakan original album..

with love,
Munirah Abd

18 January 2010

too many good news

Salam;

last week adalah minggu yg byk berita baik dari buruk
buruk tu diam diam sudey la kan...
tp yg pasti yg buruk tu telah pun di 'solved' dgn cara baik

berita baik..
waahhh...xsabar nak share dgn kamu kamu
ok ok share yg 1st berita baik

alhamdulillah sakit hati dgn kerja sendiri
akhirnya berbaloi dgn kenaikan salary..ameen ameen..
xbanyak tapi ianya cukup cukup menggembirakan hati ini..
ye la kannn..kerja xsampai setahun pun kan tapi dah naik salary sikit kan
kira ok lah tu kannnnnnnnnnn..
alhamdulillahhhhhhhh..syukur kepada ALLAH.. ameen~

oh berita baik kedua..
hurmmm saya diamkan dahulu yee..
nggegege...nnti dah comfirm akan ku canangkan...
promise ye..saya promise..usai risau sudah tetap bagai pasti akan umum
jika tak tetap lagi..adalah lebih baik di rahsiakan..
kerna di takuti akan memalukan diri sendiri..

hahaha apakah itu??? tetttttttttt tunggu hujung bulan ni akan tau secaa rasminya.
oh tak sabar..dup dap dup dap koo


with love;
Munirah Abd

15 January 2010

Pengumumun Penting ni Penting

Salam;

kawan-kawan yg di kasihi sekali terutama yg memiliki no maxis saya
sila hantarkan pesanan ringkas anda kepada saya berserta nama anda kepada no tersebut

cth pesanan ringkas tersebut seperti:
Munirah comel dari utem

so saya tahu anda siapa dan saya kenal anda dari mana.
bukan apa takut ter'clash' identiti. sbb ramai sgt kawan kawan yg bernama sama
nanti saya keliru..

mengapa saya minta no anda semula??
ini adalah kerana telefon bimbit saya telah hilang
hilang atas kecuaian sendiri .
jadinya padan muka!!
ok boleh beli blackberry atau iphone sekarang!

Namun no lama berjaya di selamatkan dengan bantuan pihak maxis
jadinya di minta kerjasama dari rakan rakan dapat memberi no anda kepada saya

p/s: kalau xnak msg pun xpe.tapi jgn sampai satu masa kamu2x message saya tp xreply atau dpt msg reply yg berbunyi "sapa ni?" tak pun jika kol dan xkuar nama akan dapat ignore dan tidak berjawab!!.ye paling menyampah nak jawab kol dari no yg tidak di kenali!!! hahah harap maklum walaupun berbunyi macam kejam je kan.

sekian,harap maklum

dengan kasih sayang;
Munirah Abd

13 January 2010

Amr Diab - Tamally Maak

Salam;



enjoy :D

lagu sgt best ..
lagu yg sgt lagu cinta
full of love..hehehe

sapa pandai bahasa arab
meh meh ikut nyanyi meh
Tamally maak
We law hata ba eed any,
Fe alby hawak.

Tamally maak
tamally fe baly we fe alby
Wala bansak
Tamally waheshny,
Low hata akoon waiak.



Tamally maak
We law hata ba eed any
Fe alby hawak.

Tamally maak
Tamally fe baly we fe alby
Wala bansak
Tamally waheshny,
Low hata akoon waiak.

Tamally habibi bashtaklak
Tamally alaya men badlak
We law hawalaya kol el doon
Bardo ya habibi bahtaglak.

Tamally habibi bashtaklak
Tamally alaya men badlak
We law hawalaya kol el doon
Bardo ya habibi bahtaglak.

Tamally maak
Maak alby, maak rohy
Ya aghla habib
Ya aghla habib.

We mahma tekoon baeed any
Le alby areeb.
Ya omry el gai wel hader,
Ya aghla naseeb.

Tamally maak
Maak alby, maak omry
Ya aghla habib
Ya aghla habib

We mahma tekoon baeed any
Le alby areeb.
Ya omry el gai wel hader,
Ya aghla naseeb.

Tamally habibi bashtaklak
Tamally alaya men badlak
We law hawalaya kol el doon
Bardo ya habibi bahtaglak.

Tamally habibi bashtaklak
Tamally alaya men badlak
We law hawalaya kol el doon
Bardo ya habibi bahtaglak.

Tamally habibi bashtaklak
Tamally alaya men badlak
We law hawalaya kol el doon
Bardo ya habibi bahtaglak.



Tamally habibi bashtaklak
Tamally alaya men badlak
We law hawalaya kol el doon
Bardo ya habibi bahtaglak.

with love;
Munirah Abd

11 January 2010

Tahniah lagu Pergi by Aizat

Salam;



oh dis song menang kan!!
sukaaaaaaaaaa!!

mmg admire lagu ni yg english version punya
ala malay version ke malay version ke 2x adalah best and sgt touching!!

congrats lagu PERGI!!
n pada yg terlibat dgn AJL 24 yg xmng ke mng ke tahniah gak!!

oh xdpt nak review ke apa ke
just bagi light2x sbb aku pun xtgk daa...haha
just dpt gambaran from kawan2x yg bagi update thru twitter n facebook!!
nak streaming malas seyyy..sbb tgh syok mengedit gambooo..huhuh

the lyrics
SAYU TERPISAH,
HIKAYAT INDAH KINI HANYA TINGGAL SEJARAH,
BERHEMBUS ANGIN RINDU,
BEGITU NYAMANNYA
TERHIDU WANGIAN KASIHMU,
HUJAN LEBAT MENCURAH KINI,
BAGAIKAN TIADA HENTI,
KAULAH LAGUKU,
KAU IRAMA TERINDAH,
TAK LAGI KUDENGARI,
KAU PERGI.. PERGI
SEPI TANPA KATA
TERDIAM DAN KAKU TAK DAYA KAU KULUPA
APAPUN KATA MEREKA
BIARKAN KENANGAN BERBUNGA DI RANTING USIA
HUJAN LEBAT MENCURAH KINI,
BAGAIKAN TIADA HENTI,
KAULAH LAGUKU,
KAU IRAMA TERINDAH,
TAK LAGI KUDENGARI,
KAU PERGI... PERGI

with love;
Munirah Abd

08 January 2010

Rantai BOF weiii!!

Salam;

Photobucket

sapa peminat citer korea pasti tau akan rantai ini dlm citer mana??
ini rantai dlm citer Boys Over Flower weiiiii!!!!
Hanif beli niii (i beli dia bayor.hoho) ..so boleh feeling kekasih bagi..
kalau beli sendiri xleh nak feeling..muahahah

oh bahgianyaaaaaaaa...

ok mahu feeling ni..oh bahgiaaaaaaaa..hahha

"the moon that can never escape from the star Goo Jun Pyo a.k.a Hanif"

anyway bought this necklace di sini http://velvet-dream.blogspot.com/

with love;
Munirah Abd

07 January 2010

Tips untuk kamu,kamu dan kamu (2)

Salam;

ha ni sambungan tips
jgn igt sampai di situ je tau tips
ada byk agi tips2x berguna buat kamu kamu

tips hari tu dah di guna pakai belum??
ha cuba jgn xcuba!! :D

baiklah
Tips 04:Ni utk tips yg rasa perutnya buncit especially pompuan ye..lelaki buncit macho.hahah (kaver wei kaver) sila toreh perut anda pada lapisan perut yg sudah berupa kuih lapis itu..kalau ada 1lapisan buat sit up 1000x setiap mlm..
(yg toreh tu adalah ide dari Mak Merah saya pinjam tips dia yg telah berikan oleh beliau kepada saya..tu cara ganas kalau nak cepat sgt berkesan)

Tips 05:Ha bagi yg heboh nak diet2x ni kan..kalau inginkan diet berkesan utk elakkan korang dari skip dinner..sekurang2xnya jamah lah kurma 2 biji..isi perut tu..haihhh korang niii..xkan lah xde lebihan2x kurma yg beli longgok masa bulan puasa dulu??

Tips 06: kepingin cheese cake tapi masih berdiet? beli only 1slice dan makan hanya 3 sudu kemudian simpan dlm fridge.igt 1 slice hanya untuk seminggu..nak lagi kick simpan utk sebulan..makan colek colek rase je..

ha agak2x boleh buat x??
cuba lah utk mencapai resolution korang 2010 especially kepada yg berdiet..
saya ni pun berdiet gak..saya buat yg hok tips 05 and tips 06!! tips 04 sit up sekali dah lelah :p

with love;
Munirah Abd

06 January 2010

Quick Renovation for 2010

Salam;

Place:Bilik di rumah sewa kat KL

Before the quick reno

Photobucket

Photobucket

tu dia bakul bag yg dah melimpah ruah tapi ada hati nak beli bag agi.. wengg

Photobucket

Photobucket
hurmm perlukan bag meletakkan barang barang huhuh

yeahh after the quick reno

Photobucket

Photobucket

Photobucket

kena ada 2 kain..mmg tido harus ada kain..hahahha

kegunaan utk lap air liur basi jika ada yg leleh..hahah jijik x?? wekk

Photobucket

tu jaring cam nelayan kait ikan tu adalah tpt letak longgokan tudung

sonang xyah lipat cam je kat situ.. sila amik petua ni bagi yg kesuntukkan masa macam saya!

Photobucket

ya almari ni kita baringkan dia..utk mendapatkan lebih byk ruang utk letak barang..

Photobucket

koleksi majalah kecintaan.dah lama xbeli sbb dah lama xnaik train

hekk apa masalah ko Mun?? cam xde kena mengena je..ada weii

sbb kat setiap train station kan ada kedai majalah..so selalu singgah beli apa2x yg patut :D

Photobucket

aku kan masih anak dara ..so beli majalah dara ni..majalah Nur akan beli bila dah kawen..haha

haha 2 shot di atas ni konon tiru shot2x yg selalu ada dlm majalah yg suka tunjuk bilik2x tu

oh ini hanya rumah sewa
so no need perabot hebat2x
dat one save for utk kawen..hahaha
cukuplah sekadar yg termampu kannnnnn :D

korang rasa majalan impiana ke anjung seri ke.. nak x amik bilik aku as cth reno yg simple :p

sgt gigih ok..balik keje after solat bagai terus buat operasi quick reno niii
hehhee..

with love;
Munirah Abd

05 January 2010

Tips Untuk kamu,kamu dan kamu (1)

Salam;

semalam masa kat rumah saya bosan
jadinya saya mmg suka update dlm twitter
dan semalam ada bagi update 3 tips
tips2x yg saya rasa amat berguna heh..

iya betul!!

tips 01:korang kalau nak kurus..rajin2xla malas masak..hahah jika lapar pun tahan je..komfirm kurus!!

tips 02:tapi kalau dah xtahan lapar cam dah tahap cipan nak mati..better g cepat carik maggie..senang je nak masak kan

tips 03: masalah jerawat? ha korek idong..amik tahi hidong tu then tepek kat jerawat korang pasti elok..cuba arrr...elok punyaaa.. :D

gaggaga..ada brani mahu cuba dgn tips tips ini??

with love;
Munirah Abd

Bukan tidak reti tapi kurang mahir

Salam;

Photobucket
dah katanya kurang mahir jadi kita google la

Photobucket
ok sediakan tpt utk melakukannya

Photobucket
mari goreng hingga kegaringan

Photobucket
tadaaaa mari makannn.

haha siot x?? nak masak ikan merah sambal pun siap p google bagai kan
tp before google dah siap kol umi tanya sesuai ke x ikan merah buat sambal..hahaha
nak buat sup tgk barang xcukup..nak suh adik bujang sorang tu kemain liat..
so buat simple jeee sonang..
dah kata saya ni kurang kemahiran jadinya pepandailah bawak diri men'google'kan diri ye

saya sedar kelemahan diri ok :D

With love;
Munirah Abd

02 January 2010

Selongkar Isi Bag Doraemon

Salam;

haaaaa korang ada xbag doraemon??
saya adaa..

mari lihat bag doraemon ku..hahaha
Photobucket

HAHAH siot byk x isi bag saya..
negege..ok mari kita berkenalan dengan isi bag
bermula dari kiri ye kawan2x..

itu clean n clear adalah bekas isi pad.
pompuan harus ada standby dlm setiap isi handbag pompuan ye
tu ada pureen ngan mickey mouse adalah sanitizer
ha tu ada kipas cam mak2x datin..
amat2x di perlukan ketika panas yg hamat..sgt berguna dan berjasa ye..
ha yang hok bulat tu cermin muka..ngegeg
oh ada gam uhu..di gunakan untuk mengeGAM..
nail cutter keropi kelihatan di situ..xlupa listerine utk selepas makan..
tu yg mcm ada botal air kecik adalah ala2x eye mo
ada pendrive yg di selitkan dgn keychain hiphop bear.
bekas tisu hello kitty..
ada pen2x yg di gunakan untuk menulis
lip balm brand banana boat perisa aloe vera ngege
wallet coklat dan bekas duit syiling..harus asing.. :D
yg ada bekas warna warni itu merupakan pil2x ubat iaitu panadol daaa..
saya ni cepat pening kalau cuaca panas terik/
oh itu pepper spray..belum jumpa mangsa lagi..
ada sesiapa berani jadi mangsa pepper spray ku?? itu cam burung twitter merupakan card holder..
xmuat letak dlm wallet..sumbat dlm situ..hanya card penting je dlm wallet
ada 2 handphone..(yg dlm sarung comel2x tu bekas letak handphone lerrr)
lotion dan minyak wangi BS yg hok oil tu.. :D
oh ada 2 buku 1 buku yg da tarikh2x 2010 utk appointment2x client ke bagai catat kat sini..satu lagi conteng2x buku hutang ..haha..
hhaha ada juga deodarant rexona ye..jika xselesa sembur aja..
dulik org ada ke xde..malu?? tolak tepi..ngeege
ada kunci rumah sewa di situ
last but not least yg hello kitty tu adalah cawan..xcaya ke cawan..ye betul cawan..ngege

Photobucket
ha dah kabo tadi kan ianya adalah cawan
xcaya..hahaha..tapi masih xtau nak guna tang bila
hurmm kut2x la kan..segan kat kenduri kawen nak tambah air kan..
apa agi cawan ini akan berguna..hehhe :p



psst sebenarnya bukan nak sgt update pun tau..
memandangkan tarikh hari 1/1/10 soo konon nak abadikan satu entry lah untuk tarikh ni
ngegeg layan je lah kannn








with love;
Munirah Abd