29 October 2009

Sekilas Lalu

Salam;

tiada modal untuk update blog
jadinya entry ini ala-ala sekilas lalu atau sekilas pandang je la yer :p

rasa macam blurry je..
hehe :p (mengada ko Munirah)

eh eh..hari ini adalah aktiviti menonton wayang
cerita Michael Jakson This It Is tu
yang banyak sgt kontroversi sampai peminat fanatik MJ mogok!!
haih..xkesah lah nak mogok ke nak apa
as long as tgk sambil bergembira gembira :D
akan pergi menonton bersama angah,kekasih serta teman

pergi ramai-ramai happening n best
jika pergi bersama kekasih..errr romantik??
romantik kah?? hahhaha

ada sesiapa yang akan menonton cerita yang sama pada malam ini di OU?
jom tgk bersama2x dan bergumbira

Photobucket
oh ini adalah aktivit minggu lepas menemani kekasih ke majlis perkahwinan rakan
asik2x dia je temankan kita so kena lah ada give & take :p
tapi kalau bab bola..kamu tgk sendiri ye sayang..
huh,dia rasa lagi aman agaknya kalau aku x tgk bola sama2x dia.. hehehe

Photobucket
cantikkan pelamin..ngegege sukaaaaaaaa
tu bunga yang ala-ala bola tu kan kawan Hanif cakap "tu bola ker?"
ngege boleh la tu dah bentuk pun ala-ala bolat cantik punya kan :p

ada kisah kat majlis ni bila si pengantin perempuan bersalam ngan aku
dan bertanya kepada Hanif "Orang rumah ker"
ok terpinga-pinga sebentar..hahaha xdelah terpinga sgt pun
sbb dah banyak kali kena soalan yang sama
kalau x aku kena..Hanif yang kena "Suami ker?"
hahaha rilekk je!! soon ye soon ..soon bila??
bila bila la punya soon :p


with ♥ ;
Bulan Bintang

27 October 2009

Happy!!!

Salam;

oh happy!!
yes I am happy!!

and I feel sooooooooo good!!

y? y? y?

will reveal it soon

after so long time Cik Mun simpan hajat ni
akhirnya hampir terlaksana
now have to work on it..

phase 1 is done
now working on phase 2.. :D

oooo yeahhhhhhhh
everybody say "I FEEL GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOD"

Photobucket
see see see my faceeee happy kannnn!!!

with ♥ ;

26 October 2009

Serius ini adalah kelakar!

Salam;

enough saying..ianya adalah kelakar!!
jadi bergembirala sebentar di saat sibuk bekerja itu
take a minute layan vid kelakar ini..
wakakakka..






with ♥ ;
Bulan Bintang

P1 W1MAX : Sudah Potong Ker?

Salam;

Photobucket

ye seperti yg semua sedia maklum
saya telah berjaya POTONG!!

ye di ulang suara berjaya POTONG!!
so far pencapaian P1 W1MAX boleh di katakan terbaik utk 2 hari pemakaiannya
boleh tgk youtube dgn gembira hati!! ianya laju ok!!
oh tidak di lupakan streaming tv yg juga sangkut2x tidak ada!!
tapi tipula tidak ada langsung kan..setakat stop 10saat tu adalah!!
tapi takdelah sampai nak stop 10jam kan!!!


baiklah dgn ini saya amat berpuas hati dengan pencapaian P1 W1MAX
dan berkemungkinan aktiviti POTONG yg sewajarnya akan di lakukan dlm minggu ini!
bankrup la nak bayo 2 bil!
oh lupa bulan pertama trial no BIL katanya :P

oh jika mahu tanya bagaimana nak subscribe blh blh tanya


jadi kawan2x apa tunggu lagi
saya dah potong! Anda bila lagi??



with ♥ ;
Bulan Bintang

23 October 2009

This is not new layout

Salam;

paham x dgn layout baru ni..
Ni bukan layout baru..
ni layout lama xlama jugak la.. :D

anyway meh nak explain penggunaan layout ni

Photobucket
ini adalah headernya kan..so menu menu ni boleh la nak klik klik.. :D

Photobucket
perasan x ada sidebar ni..ke xperasan..
ye ia adalah agak tersorok sikit ye :D
so u guys kena klik kat sidebar ni

Photobucket
ye ini lah yg ada kat sidebar ni..
actually nak tanya ada function x bila u guys klik sidebar tu??
if xde function habaq mai yee :D

anyway ini adalah layout sementara juga sebenarnya
nak buat layout yg lain..tapi sekarang ni xde masa lagi
plusssssss my internet connection adalah sgt lembab!!

ye lembab!! Berukband "CELCOM!!
itu membuat ku bengang sampai bengang!!
sampai nak meletop ok!!
so esok nak pergi suvery mana-mana service broadband yg ok :D

with ♥ ;

Peminat?

Salam;

Photobucket
ini kumpulan gagak hitam..
nampak garang x??
eh tapi macam ada peminat..
ada peminat kah??

Photobucket
tu diaa yg 3 orang peminat tu
beria ok..sgt sgt beria ok.. hahaha

Photobucket
but kumpulan gagak hitam ni still maintain berjalan dgn lagak macho *Bluweeekk*
peminat tu pulak..haihhh masih beria lagi kahh??

so guys,
cool x bergambar macam ni??


heheh..gambar byk beb..
kalau terperam je xsyiok la
jadinya ambil inisiatif utk di publishkan dlm blog ini
oh ini adalah sesi bergambar semasa post convo hari tu

again!! rugi pada siapa yg tidak hadir ok :p


with ♥ ;
Bulan Bintang

22 October 2009

Sama tapi tidak serupa

Salam;

perasan x lagu kelly clarkson ngan beyonce rentak music dia sama??
oh aku baru perasan semalam ok..hehhe
ater bukan peminat sgt pun.. :p


if u guys xperasan lagi
now sila dgr..n comparekan sama x??

mengapa ini terjadi??
read this BEYONCE AND KELLY CLARKSON SOUND THE SAME


Already Gone by Kelly Clarkson


Halo by Beyonce


with ♥ ;
Bulan Bintang

Kemana Hilangnya Kapak?

Salam;

Photobucket

sila perhatikan aku ada gaya wanita kaya kaya x??
nak nak pula di kelilingi jejaka jejaka suit kan
muahahhaahaaa..ok nnti kan kami di kaca tv anda ok

ye aku dan kawan2x berlakon..hahaha
citernya ialah Kemana Hilangnya Kapak di slot Samarinda tau
arahan...........oh akan di beritahu kemudian gagagga

watak saya ialah Datin yang tak suka akan menantunya
siapa menantu ku hah tu tunggu..
Oh Dato' nya pula..hurmm...dah xde..hahahha cacat

apa macam gaya kami bergambar ada gaya pelakon Samarinda x??

pasti pengarah2x kat luar sana kagum tgk kami bergambar sakan kannn..

ingin kan bergambar spt kami??

oh contact saja kami
chargenya?? bisa di atur donggggggggg :D

p/s:

terima kasih ye smalam punya entry yg mengenai kehidupan tu
terima kasih atas respon anda semua..terima kasih juga atas nasihat semua..
terutama pada umi tercinta yg kol bagi semangat semua..terima kasih semuaaaaaa

sayang semuaaaaaaaa meh *HUGS* mehhh mmmmmmphhhhhhhhhhhhh


entry semalam ku sorok p ke tarikh yg lain..hehhehe




with ♥ ;
Bulan Bintang

21 October 2009

entry penutup syawal yaww!!!

Salam;

venue : Makan2x at LilRed's House

Photobucket
siapakah yg burok lantak makan ni?? haihhh

Photobucket


Photobucket


Photobucket
ok semua adalah anak dara di sini..ooopsieeeeeee
hekkss..kasi can lah sama mak mak dara menjadi anak-anak dara kannnn..lallala
kamu kenal mereka..?? harus kan kenal..

met a few bloggers kat sini ada Kak Red,Kak AyuSolo,Kak AyuTheSun,Kak Della,Kak Rose(pulang awal bonar)

ngegge semua pangkat kakak2x..

teeeeeeeeettttttt(pinjam Kak AyuTheSun punya komen dlm FB )



Photobucket
the host yg mmg busy bobonar..tp makanan yg di hidangkan adalah super delicious!!
Farihahhhhhhhhhhh,i xpuas makan cheese cake youuuuuuuuuuuuu sedap sgt!!

Photobucket
bersama farihah..thank you inviting us!! nnti jumpa lagi..
kita outing amik gambo sama-sama nak!!??

with ♥ ;

20 October 2009

Sekitar Post Convo

Salam

rugi lah wei sapa yg xjoin kami utk post convo ari tu
kenapa rugi??

tgk lah gambar2x kami :p

Photobucket
harus tepek muka aku dulu..hahahha

Photobucket
kami yg hadir..sikit je..sedey tauu..xpe kami puas hahaha

Photobucket
yg tengah tu nak jugak tu..berpoloh2x dia snap pic pada hari kejadian
anyway thank youuuuuuuuu my SIR HANIF

Photobucket
suka gambar putri yg ini..ok yg ini aku snap!! :p

p/s: more picture yg non edit ada kat Facebook n yg some edit ada kat Flickr


with ♥ ;
Bulan Bintang

Cousin's engagement

Salam;

this entry specially dedicated to my umi
she cant attend majlis ni..
anak dia yg sorang ni pun attend kojap yo
sbb pastu nak attend majlis lain lak

oh weekend lepas my schedule penuh youuu
xdelah penuh mana..tp pack gak arr..hahahha

ini adalah majlis tunang my cousin umi's side

Photobucket
Siti and her angah..mereka adalah anak pak ngah :D

pertama kalinya n buat julung kalinya
legacy cucu Mohd Dom mengorak langkah..yeahhhh
nak tunggu kak longnya??

lambat bobonar kann..

hehehe..

Photobucket
ini adalah budaya jawa..kerana mak ngah jawa

Photobucket
family pak ngah

Photobucket
Cik Mun n Siti ..amik berkat konon


with ♥ ;
Bulan Bintang

19 October 2009

Balloon Boy

Salam;

heboh kan pasal ballon boy ni
betul betul xpatut la ayah dia ni..
haihhh..semata mata nak glemers blh plak nak eksplotasikan anak sendiri!!

deyyy apa daaaaaaa

to those yg mcm xberapa nak tahu pasal ballon boy ni..
gini citer nyaa..aku tau bila dgr FLY FM pagi semalam
gini gini..

ayah diorang konon ada buat homemade balloon la konon
yg cam hot balloon kan..tapi dianya balloon cam alien punya kapal je
pastukan kononnya dia marah anak dia pastu anak dia takut la
then g sembunyi la pastu tiba-tiba balloon tu terbang
pastu ayah diorang ckp anak diorang hilang puas carik xjumpa
dan claim yg anak diorang dlm balloon yg tgh terbang tu
sampai press,polis semua g tlg carikkan balloon tu tau..
yelah kan kang apa-apa jadi plak kang jika betul anak dia dlm tu kan

tatapi bila balloon tu dah landed..carik punya carik
idak lah ada anak mereka di dalamnya..
haih guana tu..
then diorang carik carik lagi rupanya anak dia dlm rumah menyorok dlm rumah
hah gitu..di pendekkan citer
kan heboh kan citer ni kan..
pastu g lah interview family ni..
n tanya budak tu la xdgr ke ayah panggil jerit2x semua(hah aku kasi translate)
pastu tau apa budak tu jwb "We did it for the show,"

haaaaaaa!! SHOW apa kejadahnya weiii
kamu sudah bikin satu dunia panik tapi SHOW
pastu another interview ayah dia ckp lain lak..konon kaver balik la..
oohh entah lah xtau lah kan
yang penting benda ni cam heboh gak laaa..







nak tau lagi lanjut korang try google BALLOON BOY..ok??

psst citer ni hot sampai org reka game Balloon Boy Game lagi..
amboiii hebat betul penangan Balloon Boy ni!! :p

with ♥ ;

Costing Seminar By SN

Salam ;

Photobucket

yaa ini adalah entry kebasian
tapi mahu bagi tau gak
mahu bagi tau supaya korang semua tahu
hahaha ayat apakah??

xde lah lepas ni xde lah org tanya
kenapa harga ko mcm ni??
see aku attend ni tau..

harga yg aku bagi kat package tu pun byk senarnya xikut formula yg di beri
kami cuba beri yg terBAIK..ye terBAIK


tp bila dah beri harga yg macam itu jgn la nak complaint2x lagi k
bagi lah kami naik skit2x
tu dah kira harga kawan2x dah bagi tu


ok amacam ??

boleh deal ngan kami pas ni??

:D

with ♥ ;

16 October 2009

Bunga apa?

Salam


Dialog antara 2 org anak bersama ayah tercinta

AYAH : Kakak tu bunga apa?
ANAK 1: Bunga Kiambang (jawab harus yakin yeee!!)
AYAH : Huh

AYAH : Mamat tu bunga apa?
ANAK 2: Bunga untuk katak berteduh
AYAH : Huh

Photobucket

kalau 2 jawapan di atas ayah sudah mengeluh
apa jawapannya kawan2x??

kawan2x aku kan bijok2x belako..

answer please.. hehehhe

with ♥ ;

Kuih apa ya??

Salam

Photobucket

aku tahu ini kuih lama..
Kuih yg agak tradisional
tapi apa namanya ya??

anyone yg tahu??
my parents pun lupa apa nama kuih ni
my opah oso lupa..


so anyone who knows??



with ♥ ;

15 October 2009

The Package


salam;

Photobucket




ye aku kini sudah mengorak langkah sikit..
yg ini adalah kerjasama bersama rakan Mohd Razif pemilik WWW.POPSHOVANS.COM
berkenaan harga..itu dah bagi yg terbaik dah tu
kalau nak ikut kan kena bagi agi mahal tu
:p tapi pk kemanusiaan bagi lah harga tu dulu
agak-agak dah gempak harga akan di naikkan :p

sapa nak kahwin..
meh meh amik kami jadi photographer korang meh :D

more info visit POPSHOVANS


with ♥ ;

13 October 2009

Dim!! Busy!!

Salam;

raya udah nak sampai penghujung
konvo sudah selamat selesai

now think about keje keje keje

keje yg xkan pernah habis

hey i do love blogging
tp kan akibat kesuntukkan masa aku terpaksa nak drag citer citer basi

ada je benda nak update
tp tu arr like I said kesuntukkan masa beb..

oh busy life..
oh i hate it..

but I want MONEY!!! :p

tlg jatuhkan duit sejuta di depan ku sekarang!!
aku perlukan ianya segera..!! YA!! SEGERA!!

hahahha :D


motip entry: tgh ngong pk keje nasib baik hari ni half day lalalla perlu selesaikan tanggungjawab di Putrajaya :p

with ♥ ;
Bulan Bintang

12 October 2009

Post Convo

Photobucket

more details go to WWW.POPSHOVANS.COM

ini akan di jadikan sebagai sticky mode
untuk entry terbaru sila scroll down ke bawah
Sekian Terima Kasih

with ♥ ;
Bulan Bintang

The Love

Photobucket

Terima Kasih Umi Ayah atas segalanya
U guys are great and rocks forever n ever.. mmmuahhhhh

with ♥ ;
Bulan Bintang

09 October 2009

Paper Doll

Salam;

Photobucket
pernah main x paper doll??

Photobucket
kali terakhir aku main masa sekolah rendah

Photobucket
yg ni aku jumpa masa jalan-jalan kat jonker walk!!
sgt vintage kannn...
tp beli yg ni xkan main..akan simpan utk tunjuk pada anak cucu :p

with ♥ ;
Bulan Bintang

Makan di Umbai

Salam

masa di Melaka kan aku telah mengajak family utk makan2x di Umbai
wooohooo akhirnya terlaksana jua utk makan2x di sana..
sbb dulu aku penah ckp kat ayah..
"time akak grad nnti kita makan2x kat Umbai eh?"
tercapai gak impian ku..hehehhe..

mengapa Umbai..mengapa tidak tempat lain??

ini adalah kerana.. Putri kawan kepada aku selalu cerita pasal kelazatan makanan di Umbai..jadinya aku dan family nak try test la..sedap ke idak kan..?? tp ayah ckp nak tgk ikan bakar tu sedap ke x kita rase cicah dia dulu...heheheh :D

komen ayah ttg makanan di Umbai adalah not bad..cuma xleh lawan dgn cicah kicap dgn umi punya cicah kicap..Ya..umi punya cicah kicap adalah TERBAIK bagi kami.. :D

Photobucket
sampai2x je cicah ikan bakar ayah terus test sedap ke idak.. :D

Photobucket
umi yg asik nak amik gambar anak2x menggunakan kamera hp nya..yeahhh umi dah maju setapak lagi.. :D lepas ni ajar umi guna SLR lak :D

Photobucket
anak sulung keluarga Abd..yg akhirnya grad juga..terlaksana sudah impian ayah dan umi..cuma kini sedang berkira-kira untuk menyambung pelajaran ke peringkat lebih tinggi..sbb ayah kata kalau blh lawan ayah..jgn sama ngan ayah..buat pengetahuan semua ayah merupakan graduan UKM..tahun??? lupa.. :D

Photobucket
angah and adik yg asik nak show off cincin..nyampah uuuuuu..hahahha

Photobucket
alang menunjukkan tshirt calculatornya..yg kononnya menunjukkan beliau adalah pelajar dlm jurusan sains matematik.. :D

adik bongsu sudah di khabarkan tidak dapat menyertai pada hari konvokesyen kakaknya..kerana sedang menyiapkan diri utk PMR nya..semoga adik bongsu yg satu-satunya lelaki dalam family berjaya..amin~


with ♥ ;
Bulan Bintang

08 October 2009

Studio Shoot

Salam;

Photobucket
Cik Mun yg excited!!

Photobucket
xlengkap family ini kerana tiada Muhammad Za'im T__T

Photobucket
oh free style shot from us!! asik asik nak skema je kan..
sekali sekala kita kasi free style pula utk studio shoot ni..heheh :D

with ♥ ;
Bulan Bintang