31 March 2009

Jaja & Amy

haipp another kenduri kahwin..
kali ni kenduri kahwin kat Dengkil..
Jaja..kawan aku masa tadika..
we like best friend masa tadika dulu..
bersamaaaaaaa sepanjang masa...

tp masuk primary school..
masing2x sekolah lain..
sedih woo time tu..
Photobucket
agak lama lost contact
tp xigt la pulak camna leh bertemu balik
tp xsilap masa lepas spm kut..
hikss kelupaan aku..

Photobucket
kenduri jaja ada gamelan..

Photobucket
aku ni asik lah kan g kenduri kahwin ngan Hanif..
ntah bila lah pulak kami ni nak naik pelamin..
wei korang2x doa2x lah kami ni cepat sampai jodoh!!!

lalallalala
Photobucket
SELAMAT PENGANTIN BARU JAJA & AMY
moga kalian berkekalan hingga ke akhir hayat.
dan di kurniakan anak2x yg soleh dan solehah...amin~~


Munirah Abd's Facebook profile

From AmiraChaos

Photobucket

1) Apakah nama blog anda sekarang dan kenapa anda memilih nama itu?
; live[Munirah]laugh[Abd]love... sbb pilih nama ni?? sbb blog ni utk aku citer kan kisah kehidupan aku...gelak tawa aku..dan juga pasal kasih sayang dan cinta..haaaaaa gitu... kalau boleh entry yg emo2x tu aku nak kurangkan la...hiksss..namo ada sedih2x..hehhe

2) Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu?
; muniiera.blogspot.com munirah adalah nama aku...tp yg ubah ejaan tu sbb nampak mengades..hahahha..xde lah..sbb lain dari yg lain laaa...

3) Apakah 'method' penulisan dalam blog anda?
; rojak..kalau boleh semua benda aku nak tulis dlm blog ni...tp di sebbkan masa yg agak limit..citer yg mana terlintas je lah..

4) Pernah terasa nak hapuskan blog anda? Sebabnya?
; aku pernah arr hapuskan blog kat blogdrive dulu..tp itu satu kesilapan..aku hapuskan pun bukan sbb ada org dengki ke apa..sbb aku gedik mengada nak delete konon2x nak mulakan hidup baru dlm blogspot..padahal kat blogdrive tu adalah jln citer kehidupan aku kat politeknik and awal kemasukkan ke universiti..gila ngada kan!! kalau x.rindu2x kat zaman poli boleh je review balik blog tu!!! sob..sob..sob..

5) Apakah pendapat anda mengenai blog kepada pemilik blog yang tag anda ni?
; amira zafira, blog dia simple..pernah jumpa dia kat wedding kak ceera. tp tak bertegur pun sbb masa tu tak tau pun dia blogger...hehehe..oh dia juga mempunyai slr sony!!

6) Next 10 person to tag?
kepada semua bloggers yg di daftarkan di UTeM Bloggers..
budak2x UTeM skang dah ramai gilos ada blog..
dulu hanya aku,Ajib and Putri je..tu pun Putri dah tutup blog buat sementara..
kenapa?? sila tanya pada Putri..hehehhe

mood::bunny1:
Munirah Abd's Facebook profile

30 March 2009

Saya pun boleh??!!!

Photobucket
muhahaha..igt hanif sorang je boleh jadi model..aku pun boleh tau..lalalala..

Photobucket
model mineral water...hahhaha..

Photobucket
dah nak rase bluweek ke tgk aksi aku ni..???hahhaha
ye lah.. aku tepek 3 je lah aksi aku depan kamera..
kang muntah berdarah plak kang..tgk byk2x..

Munirah Abd's Facebook profile

My Little Fish

Photobucket
haippp...saya bela ikan..
supposed ada 4 ekor..
tp yg sekor tu dpt 1 mlm je..
lepas tu innalillah dah..
sbb apa??
sbb aku teroverdose bagi makan!!!
hahahha..excited punya pasal..sampai terlebih bagi makan..
kira ikan tu mati dlm kekenyangan arrr
Photobucket

Photobucket
ikan2x aku ni kan suka nau mengadap kawan dia yg agi sorang tu..
dlm hati ikan2x ni mesti tertanya2x kan..awat lah cow ni asik nengok depa je..
tp xnak try ngap depa..hahaha..

korang mesti tau kan ni ikan apa??

27 March 2009

Celcom Broadband

Photobucket

yup aku dah berhijrah dari maxis broadband ke celcom broadband
berhijrah bersebab ok..!!!

sebabnya line maxis di rumah baru ilek pochi xde!!!!
so nak xnak stopkan bill maxis broadband..
bulan 7 nnti baru terminate..kalau terminate skang kena bayor rm200!
rugi2x..baik stopkan bill saja..

celcom broadband ni pula di 'sponsor' oleh Ayah..
bulan2x bayar sendiri..haihhh sendiri mau igt la!!! hiksss..

skang ni auntie,maktih n maksu pun pakai celcom broadband!!
meriah lah wei kalau balik kg..semua mengadap laptop je kang!!!! hehehhe



Munirah Abd's Facebook profile

26 March 2009

My Model???

sporting je Muhammad Hanif jadi model aku!!
hahaha i like!!!!!!!!
fokus pun bahagian atas je..
bahagian bawah xperlu fokus..

Photobucket

Photobucket
ni aku suh dia peluk tiang..hikss

Photobucket

Photobucket

Photobucket
see pandai je kan tgk2x tpt lainlah konon..muhahahah..
bagus2x nnti kahwin buat photoshoot sng je org nak bagi arahan..
agaknya xyah bagi arahan kami dah bagi pose baikkk punya..lalalla


Munirah Abd's Facebook profile

25 March 2009

Hot Air Ballon

ari sabtu ari tu kan aku g la putrajaya..
konon2x nak g amik gambar kat hot ballon ni..
tapi malangnya...parking agak penuh..
n agak kemalasan utk menapak dgn suasana yg agak panas..

haihhh..aku dah lah tgh ada mood nak mengambil gambar ni..
spoil betul!!!!


heheh tp aku tatap gak dpt amik gambar hot ballon ni..
walaupun agak nampak kejauhan skit..
bukan jauh sikit...jauh banyak!!!!! hiksss
xpelah janji aku puas hati!!!

kalau huduh sila bluweeek jauh2x..
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket


Munirah Abd's Facebook profile

24 March 2009

Ada Beza??

Photobucket
perhatikan pada gambar ini ada bezakan!!!??
siapa yg suka berexperimen dgn gambar akan nampak perbezaannya..
ceeewah mcm lah aku hebat sgt kan...hahahahha

yg penting aku berjaya sikit ok!!!

erk..riak skit je..bolehkan...??


p/s: beza gambar pada air bukan pada budak pakai baju pink itu ok!!!


Munirah Abd's Facebook profile

20 March 2009

Stickey Mode:Tafsir Al-Quran

This is sticky mode enty..
New entry sila scroll down ke bawah..(hiks itu pun kalau ada)

Ni aku nak promote pasal Tafsir Al-Quran..
Kawan aku yg punya business ni..aku tlg promote kan sahaja..
Tafsir Al-Quran ni berharga RM80 sahaja
kalau caj penghantaran plak kena tambah rm10
harga die murah kerana terdapat cop sekolah
dan juga warna tepi al quran agak kusam sedikit
kalo tanpa cop dan cantik harganya around RM150
tp isinye semua nya sama...
so ikut korunk lah nak yg mana..

Tafsir Al-Quran ni bagus tau..
bagi aku bagus sbb dpt membantu dlm bacaan Al-Quran..
selain kita tahu maksud ayat Al-Quran tu sendiri..
kita juga dapat tahu harakat bacaan tersebut..
meaning that kita tau la..mana part yg perlu 6 harakat..
dengung kat mana..dan sbgnya..bagus kan!!!
dan amat sesuai untuk dijadikan hadiah mak ayah
jadi apa tunggu lagi..
inginkan senaskah Tafsir Al-Quran??
jgn malu jgn segan sila hubungi Didi
takpun hubungi aku pun boleh...nnti aku direct bagi tau Didi..


Photobucket

Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket



Farewell for Kak Dina

last friday kami ada farewell utk kak dina..
kak dina dah lama keje kat DFS ni..almost 2 years!!
hebat arr kak dina bertahan di DFS as Senior SOftware Tester(hehe kalau xsilap aku la..)
xramai pun yg join..hanya teman2x terdekat kak dina je..hiksss

anyway Good Luck n All The Best kat tempat baru ye..
kahwin jgn lupa jemput k..hehehhe

layan la random pic ni..heheheh
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

which one kak dina??
Kak dina yg pakai baju oren tu la..hehehe


Munirah Abd's Facebook profile

19 March 2009

Romantica Lagi??

ater pindah rumah baru kan..
so agak semangat la nak sopping barang..
hahaha..hari tu aku bawak angah p kedai romantica..

Photobucket
n kami telah merembat ini..
huarghhhh sukanyaaaaaaaaaa...dah duk umah sendiri ni..
rase mcm2x nak beli..
tp xleh lah nak beli sekali harung...
beli sikit2x dulu hehhehehe


Munirah Abd's Facebook profile

18 March 2009

Pindah

Photobucket
pindah ke mana??
hahah aku agak busy lately sbb uruskan beberapa perkara..
busy ngan kerja la itu la ini la..
bulan 3 dan 4 akan berlaku perpindahan dlm hidup aku..
so bulan 3 ini lah perpindahan yg berlaku..

aku dah xduk ngan auntie aku..
duk ngan angah aku
berdikari la konon..
xpe la duk ngan angah je pun..
kami mmg pernah rancang nak duk berdua je..
xmo org luar!!..hehehe
Photobucket
aksi kakak & angah yg sengal..ini lah rumah kami..heheh

Munirah Abd's Facebook profile

17 March 2009

Meet Umimia

hiks citer agak kebasian..
tapi xpe lah ada gambar kan..
ala korang cam xbiasa je kan baca citer basi dlm blog aku ni..
hahhaa..apa2x jela kan..asalkan aku update..

actually masa odw nak balik KL..
aku jumpa kak rose sat..kenal kak rose??
kak rose la pemilik blog umimia.blogspot.com
yg mempunyai anak dara yg sgt comel tetapi pemalu..
dia xmalu ngan pompuan..dia hanya malu ngan lelaki..
bagus la dik kecik2x dah malu ngan lelaki..
bagus2x..hehehhehe

Photobucket
dah lama dah nak jumpa kak rose ni..
tp asik xjadi je kan..
alhamdulillah ari tu dapat gak jumpa..hehehe
Photobucket
ibu dan anak yg comel..

jumpa bersebab..sebab apa??
adalah...hehehhe(nak gak berahsia kan...)

Photobucket
aksi ibu dan anak

PhotobucketPhotobucket
Mia yg comel..pandai pose...suka arr amik gambar budak pandai pose!!!
edit 2 version..hehehe..


Photobucket
haih kalau pakai baju ni amatlah xsesuai bergambar ketika duduk..
sbb menampakkan aku agak...........paham2x sendiri la ye..


p/s:ntah la aku suka lah decolor skang ni..hahhaha



Munirah Abd's Facebook profile