24 February 2009

Kronologi 19-24 February 09

19/2

g keje cam biasa
tetiba rase opis sejuk semacam
badan menggigil xtentu pasal..
pala pening..dah rase lain macam..
balik keje g klinik Hanif yg bawakan..
Dr. kata demam panas..dapat MC 1 hari.
tido xlena sbb badan adalah sgt panas..
sekejap tido kat ruang tamu..
sekejap tido kat bilik..
cuma xtido dlm tandas je..

20/2

hari ini MC..
badan masih xbermaya..
nak makan pun xlalu..
asal masuk makanan je vomit
makan roti sekerat je then terus makan ubat.
tido mmg xlena..badan masih terasa panas..
lepas makan malam ngan auntie..
terus vomit tanpa henti..
setiap 1 jam sekali akan vomit n sumtime CB
sampai pukul 2.30am auntie tgk dah lain mcm
terus bwk g klinik 24h..
bwk g klinik Dr. kata food poisoning..
huh..apa-apa je la Dr. asalkan dapat berhentikan vomit n CB!!
blk dr Klinik terus makan ubat..
tu pun ter'vomit' sikit..haihhhhhhh
tido antara lena xlena


21/2

hari sabtu..badan suam2x panas
masih tidak lalu utk makan
vomit dah kurang cuma xlalu nak makan je
asik makan buah epal sahaja...
tekak n lidah terasa amatlah payau..
tu makan pun xberapa nak lalu..
bajet konon dah sihat dah bila ptg..
xde maknanya..makin teruk adalah...
badan terasa lain mcm sgt2x..
terasa mcm byk nau virus2x penyakit dlm badan ni!!
sblm makan ubat kena sumbat makananan dulu..
again sumbat roti sekerat je...then makan ubat..
pastu selebung tido..
sekali lagi tido xlena..
arghhh mcm2x perasaan la kalau sakit ni.. :ascii:

22/2

mmg target hari ni dah sihat walafiat la...
dah siap planning lagi nak jumpa Kak Rose
sekali...adoiiiiiii awat rase lain mcm badan ni!!!
badan aku lemah lagi..kali ni lemah yg mmg lemah..
terus ikut auntie g umah pak uda
ish dah lah umah pak uda ada lauk sedap
Ayam Masak Lemak Cili Api!!!
nasib aku xberapa nak tamak..
aku makan 2 3 suap dah rase nak vomit..
huarghhhhhhhhh apa ni..makan je nak vomit..
penyakit apa ni!!!!!!!
makan ubat terus tido
mlm pun mcm tu mmg xlalu nak makan apa..
asik rase loyaaaaaaaa je..
tido malam lak 1 jam sekali asik terjaga..
haihhhhh...sabar je lahhhh

23/2

konon dah bersiap2x nak pegi keje..
time iron baju..rasa badan ni semacam je..
menggigil dan seram sejuk semacam..
bagitau auntie ckp nak g klinik nak minta Mc..
g Klinik Dr amik darah takut suspek deggi kan..
so dgn xrela hati sedekah kan darah kat Dr tu..
dapat MC lagi..n Dr kata aku masih ada fever lagi..
balik rumah berehat konon nak cuba makan roti sekeping..
kirim salam la..makan ciput je dah xlalu...gagahkan makan sekerat je
then terus makan ubat...haihhhhhh
minum 100plus napa ntah rase tekak pahit bila minum air ni..
kepala lak rase bengang jeee..
agaknya 100plus tu tgh nak melawan virus dlm badan kut..
malam aku paksa makan nasi...makan sikit je..
pastu vomit sikit...then auntie buat bubur..
xterus makan..aku dah rase perut lapar baru p makan..
sampai satu tahap agaknya dah penuh..aku vomit bubur tu..
arghhhh..rugi2x....nasib vomit sikit je...haihhhhh

24/2


hari ni..pegi ke klinik lagi
utk pemeriksaan selanjutnya...
dr tgk aku mcm dah ok skit..
cuma demam masih ada lagi..
so dia bagi aku lagi Mc..
n skang aku sedang berehat di rumah..
minum 100plus dah tak pahit lagi..
pagi tadi makan nestume xrase nak vomit pun..
tgh hari ni nak cuba makan nestume lagi..
nak tgk vomit atau tidak..

Esok aku akan mula bekerja
hope xde apa-apa yg akan berlaku..
minta2x semua berjalan dgn lancar...
dushhhhhhhhhh...melambak lah keje aku esokkkkkkk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mood::bunny1:
Munirah Abd's Facebook profile

19 February 2009

Tagged 5

The rules of the game get posted at the beginning. Each player answers the questions about themselves. At the end of the post, the player then tags 5 people and posts their names, then goes to their blogs and leaves them a comment, letting them know they’ve been tagged. Let the person who tagged you know when you’ve posted your answer.

***END***

What were you doing 5 years ago?
baru masuk UTeM

What were the 5 things on your list today?
  • fahamkan flow task
  • siapkan task yg xsiap
  • makan..makan..makan..
  • game..game..game..
  • tido..tido..tido..

What are 5 snacks that you enjoy?
  • Chocolate..
  • Icecream
  • Cakes
  • Cookies
  • Gula-gula mint

What are 5 jobs you've had?
  • keje sebagai pembantu koperasi sekolah..hanya SEBULAN
  • jadi sales assistant kat kedai komputer hanya SEBULAN
  • technician hanya 3 bulan kut...
  • keje sbg pembantu cikgu tadika hanya SEBULAN
  • skang Application Specialist kat DFS..(xtau la sampai bila..)

(y sebulan sahaja..ater semuanya hanya PART TIME!!!)

kena tag 5 org kan..
aku nak break the rules!!?? xmo tag sapa2x..:ascii1:
mood::bunny1:
Munirah Abd's Facebook profile

18 February 2009

Tag -Wedding

1. How old are you?
25

2.Are you single?
nope

3.At what age do you think you’ll get married?
27-30 (duit dah cukup kahwin laaaa..plg penting kasi bukak braces dulu!!)

4.Do you think you’ll marrying the person you are with now?
insyaALLAH..aminnnnnnnnnnn~~

5.If not, who do you want to marry?
xmo kahwin la!!! xterpikir la weii pasal ni..

6.Who will be your bridesmaid & bestman?
my BFF be my bridesmaid..bestman lak..let He choose la...hehehe

7.Do you want a garden/beach or traditional wedding?
2x nak kalau boleh..tp mesti ada bykkkkk bunga...
mmm..my umi know my taste..definitely she will make my dream come true..lalalla
(boleh kan umi???)

8.Where do you plan to go on honeymoon?
i love beach soo much.. i want him make me a surprise for our honeymoon..


9.How many guests do you think you’ll invite?
byk wooooo

10.Will that include your exes?
ex??? insyaALLAH...hahaha.. 1 je pun x aku..

11.How many layers of cake do you want?
layer cake apollo!! muahahhaha.. rase2x cake ni bakal di sponsor kut..
cehhhh cam ada je org nak sponsor kan?? muhahahaha

12.When do you want to get married, morning or evening?
morning,evening n night also!!!

13.Name the song/tune you’d like to plat at your weedding?
selawat ke atas nabi masa berarak..
endless love lagu wajib masa makan beradap..
lain2x lagu..lagu kawin laaaaaaaaaaaa

14.Do you prefer fine dining or just normal spoon & fork?knife?
oh ini pun my umi telah fikirkan...aku ikut je..asalkan ikut my taste..lalala

15.Champagne or red wine?
sirap bandung!!!

16.Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
a days after la...hehehehe gelojoh sgt kalau right after tu..

17.Money or household items?
both!!!

18.How many kids would you like to have?
4 je kalau ada rezeki lebih dari 4...xkesah pun lebih..

19.Will you record your honeymoon in DVD/CD?
WAJIB!!!

20. Whose wedding plan would you like to know next?
Ikien
Didi
Iza

mood::bunny1:
Munirah Abd's Facebook profile

17 February 2009

Format

Photobucket

letak gambo aje la ye..meaning korang blh paham apa yg aku cuba sampaikan..hiksss

mood::bunny1:
Munirah Abd's Facebook profile

16 February 2009

New Skin

Photobucket

laptop skin ku!!!
cantek x??


jika anda mengatakan ianya tidak cantek..
sila pejam mata..hiksss


Photobucket
oh ini pula adalah wallpaper di laptop ku

apakah motip aku menayang laptop skin ngan wallpaper ni???


ini adalah kerana aku xde idea nak update apa??!!:ascii:

erkkk...aci je lah kan...entry ni..
boleh aku jadikan kenang2xan..:ascii1:

mood::bunny1:
Munirah Abd's Facebook profile

14 February 2009

PGL The Musical

wooohooo akhirnya mlm tadi tertunai lah impian aku utk menonton PGL!!
1st time beb in my life nonton teater!!
and its a GREATTTTTTTTTTT SHOW!!!
really enjoy it!!!
tersgt2x berbaloi(walaupun aku pegi atas ticket FREE!!)
meaning berbaloi bagi aku ialah aku tahan lapar beb!!!!
apa-apa pun mmg show yg sgttttttttttttt super duper BEST!!!!

Photobucket
tiket free yg di berikan oleh Dr.Shahrul friend of auntie..
dapat ni pun sbb ada kawan auntie yg xdpt pegi..


rugi wei korang yg xg tgk!!!
org kata ni PGL last Datin Tiara jadi Puteri Gunung Ledang kan!!??

siot je la smalam aku xbawak kamera..
aku tangkap gambar guna hp aje yg dah kokak tu..
kokak2x pun selama ni hp ni la yg byk berjasa..hehehhe

Photobucket
kata pun tiket free bersyukur je lah walaupun tgk kat bahagian atas
yg penting ENJOY the show!!


next time kalau ada teater2x yg best kat Malaysia ni..
harus aku g nonton!!!
teater vs filem??

2x aku suka..tp kalau teater ni sbb nampak real life kan..
so lagi best arr..tambah plak kalau prop2x yg digunakan adalah cantek!!!
sound effect juga bagus..
dan magical2x yg ada dlm theater tu sendiri akan buat lagi BEST!!

xcaya?? g tgk PGL!!!! hahhaa itu pun kalau ada ticket lagi??:ascii1:


aku masih lagi dlm mood teruja lepas nonton PGL!!:ascii:

mood::bunny1:
Munirah Abd's Facebook profile

Kerja

harap maklum hari ni gua BEKERJA!!!
muahahha sila gelak utk saya!!!:ascii1:




haihh apa nak buat..task melambak..
tu yg agak sibuk skang ni!!
balik keje je aku dah melepek..:ascii1:
nak update blog?? haih kepenatan la beb..
nak terjah blog korang pun tgk mana yg sempat..
tu pun curik2x tgk kat office di kala otak tgh buntu!!!

next week insyaALLAH lah aku akan update blog seperti biasa..
jika tidak update tu maknanya aku melepek di waktu mlm!!!


Happy Weekend yee..

ni xtau lah kene keje sampai pukul bapa lak ni???
mood::bunny1:
Munirah Abd's Facebook profile

11 February 2009

Spirit

got quick sms from umi..hehehe..my sprit is back!!! yeahhhhhhh:ascii:


Aslmkum ank2 umi+ayah dilindungi Allah swt jlnkan tugas dgn baik atau belajar sungh2 wslm


simple sms but touched n sweet!! love umi n ayah alwiz


hey did i tell ya..umi just bought a crystal chess set!!
wooohooo super duper happy:ascii:
mood::bunny1:
Munirah Abd's Facebook profile

08 February 2009

Install GreaseMonkey & Emoticon

aku penah buat entry ni dulu..
tp dulu buat main2x.. kasi direct link kat page org lain yg dah buat tuts ni..
so kali ni aku punya version gak..
hampir sama je ngan org lain punya tuts..
memana tuts pun sama je tau..
yg penting keikhlasan nak bagi ilmu tu..:thumbsup:


mari kita mulakan tutorial kita...

Mula2x pastikan anda sedang melayari internet dengan mengunakan Mozilla Firefox
Jika tidak mempunyai Mozilla Firefox sila download di sini
Jgn risau ye..ianya free sahaja!!

Selepas download Firefox kita teruskan dengan download Grease Monkey
Grease Monkey ni merupakan salah satu add on utk Firefox..
ohhh.. aku lebih cintakan Firefox berbanding IE!!!

Photobucket
Sila klik Add to Firefox

Photobucket
Selepas click akan pop out window seperti di atas dan click pada Install

Photobucket
Kemudian anda akan di minta Restart Firefox. Cth adalah seperti di atas


Photobucket
After restart firefox sila perhatikan kat bawah window anda ada icon Monkey di situ..
Pastikan Monkey itu tersenyum pada anda..
Jika Monkey tu masam maknanya GreaseMonkey adalah dlm keadaan Disabled


Photobucket
Gambarajah di atas adalah utk Install Emoticon yg telah kita pilih..
Jika anda click Show Script Source akan keluar script yg di gunakan utk membuat emoticon..
Jadi ..pada yg berminat nak buat emoticon sendiri sila2x lah tekan pada Show Script Source ye..


Photobucket
Lepas dah siap Install emoticon kan..kali ni kita nak manage pula..
cara-cara nak manage
  • Tools
  • Greasemonkey
  • Manage User Scripts
(sebelum tu sila perhatikan perkataan Enabled tu..jika ada bertanda mark maka Moneky anda senyum..jika tiada mark..maka monkey anda masam..Oleh itu sila tandakan mark utk bagi function anda punya emoticon tu..kalau xfunction nnti xjadi pula...)

Photobucket
Pada gambarajah di atas pula adalah utk tunjukkan pada anda berapa byk emoticon yg anda ada..Sekarang ni aku ada 1 sahaja emoticon..hehhehehe..
Enabled yg di bulatkan tu adalah utk anda enabled emoticon2x yg anda mahu paparkan sahaja. Jika xmahu boleh disabled kan..

Photobucket
Ini lah dia hasilnya bila kita sudah Install Grease Monkey dan Emoticon kita..

Jadi kepada newbies..Selamat Mencuba!!!!!:ascii1:


mood::bunny1:

07 February 2009

untitled

Photobucket


conclusion: no mood to update..:bee: + :sleep:

mood::bunny1:
Munirah Abd's Facebook profile

04 February 2009

Daim

Photobucket
wooohooo dapat Daim!!!
apa dapat2x..ni aku import wei suh Papa belikan masa dia g Langkawi..
aku xpernah g Langkawi!!! sila PERCAYA!!!!
ala bukan lari mana pun kan Langkawi tuuuu!!
insyaALLAH ada rezki nnti aku sampai lah ke sana...:ascii1:

mood::bunny1:
Munirah Abd's Facebook profile