31 December 2008

Countdown



Lagu UTeM

DI SINI SEGALA BERMULA
CEMERLANG MENCIPTA GEMILANG
BERTUAH BUMIKU MENYAKSI
BERSAMA KITA BERJUANG

TERSOHOR PERSADA DUNIA
SENADA WAWASAN NEGARA
MELAHIR INSAN LUHUR JIWA
MAMPAN MENAMBAT DUNIA

C/O

PERKONGSIAN PINTAR
UNIVERSITI DAN INDUSTRI
KREATIF INOVATIF

PEMBELAJARAN TERAS
APLIKASI DAN KOMPETENSI
TEKAD MENCAPAI VISI


DEMI SEMANGAT NEGARA
KAMI MENCURAH BAKTI
NASIB PERTIWI TERUS DIBELA
KEPADA IBUNDA KAMI BERJANJI

UTeM KU CEMERLANG
UTeM KU GEMILANG
UTeM KU TERBILANG
UTeM TERUS BERJUANG

UTeM KU CEMERLANG
UTeM KU GEMILANG
UTeM KU TERBILANG
UTeM TERUS BERJUANG


LAGU : M.NASIR
LIRIK : SETH / UTEM



with ♥ ;

Kencang Wei!

Photobucket

with ♥ ;

BLAH!!!!

SILA BERAMBUS JIKA TAK SUKA BACA BLOG AK OK!!!
NI BLOG AK SUKA HATI AK LA NAK TULIS APA!!
YG KO SUSAH HATI APSAL!!!
OPINION KE NASIHAT KE..
BUAT MASA NI AK TAK PERLU!!
AK NAK EMO KE APA KE!!!
ADA AK SUSAHKAN ATI KO!!
TAKDE KAN!!
OLEH ITU DIPERSILAKAN BERAMBUS!!

SORRY ARR LATELY MMG NAK EMO LEBIH...
PENAT AK MASIH BELUM HILANG!!
SO SAPA BUAT PASAL NGAN AK..
MMG CARI PASAL LA WEI!!

SAPA MAKAN CILI API DIA LA TERASA PEDASNYA!!
SEKALI LAGI SILA BERAMBUS!!!

2008- The Conclusion

rase mcm kejap je kan 2008 ni!!
esok dah masuk 2009!!!
so korunk azam 2008 dah tertunai???
aku?? ada lah yg tertunai dan ada yg tidak...hehehe
so ni nak aku simpulkan pasal tahun 2008..hehehhe

family
pada tahun 2008..family aku mcm biasa spt thn2x lepas..
gaduh gedik2x antara adik beradik itu biasa!!!!
tapi kami saling sayang menyayangi antara satu sama lain!!!
umi dan ayah pd tahun 2008 seperti juga tahun2x lain..
parents yg sgt cool!!!! kami sayang UMI dan AYAH!!!
alhamdulillah..thn 2008 angah dah grad n selamat convo!!
dan angah juga sudah mempunya kerjaya sendiri...
ikut jejak langkah ayah menjadi pendidik anak bangsa..
adakah aku juga akan ikut jejak langkah ayah???@soal
thn 2008 juga telah menyaksikan seorang lagi anak dara ayah ke MELAKA..
alhamdulillah Alang melanjutkan pelajaran ke UiTM Melaka
dalam jurusan Diploma Sains Kuantitatif..
dan result alang pada sem 1 agak bagus!!
keep it up Alang..
Adik pula mengambil SPM pada tahun 2008..
harap2x keputusan SPM adik cemerlang...amin~~~
Za'im..hero dlm keluarga kami..dah semakin longkai dah!!
dah bujang dah adik aku yg bongsu...hehehhe


kesimpulan utk thn 2008.. kami adalah "1 HAPPY FAMILY"

study

get an A for final project!! yes I did it!! woohooo
master in JAVA?? erkk masih belum lagi..masih lagi blaja..
CGPA first class?? huh xdpt la.. anyway xpe..at least aku dah abis blaja!!!
tiada lagi title student..
insyaALLAH next week akan bertugas di.....?? tungguuuuu..
nak tau jawatan apa??? oso tunggu....gaji brapa??ah xperlu tahu itu!! hehehe

so itu kesimpulan blaja aku yg akhirnya tamat secara rasmi pada tahun 2008!!
aku sgt2x bersyukur..even aku tamat blaja pada usia yg agak...paham2x la ye..
tp aku tersgt la puas hati dgn pencapaian aku skang ni..
one step forward!!! new world!! new life!! new friends?? hehehhe

love
alhamdulillah...hampir 6 thn kami jalinkan hubungan..
gaduh2x itu biasa lah..
lebih faham memahami antara 1 sama lain..


kesimpulannya...aku sgt happy bersama dia..
xleh nak simpul lebih2x...i malu @malu

friends
aku ada bykkkkkkkkkkk kawan!!
n aku sgt bertuah sbb ada kawan mcm kawan2x aku!!
korunk yg baca blog aku oso kawan aku!!!
byk gak dpt kawan baru thru blog ni!!!
thanks ye baca blog yg xseberapa ini...
n pada kawan2x aku yg di kenali di alam realiti..heheheh
semoga kenangan 2008 kita jadikan sebagai kenangan yg paling terindah ye!!
especially buat teman2x BITS!!!!!
dan kawan2x aku yg lain..terutama yg sebaya ngan aku..
terutama yg dah kahwin pada tahun 2008!! gua sgt jeles sama lu olang ok!!!
kahwin xmo tunggu aku..!!! hiksss..apa2x pun smoga berbahgia hingga akhir hayat ye..

kesimpulannya..teman2x pada 2008 akan sentiasa di ingati..
eh kita masih berteman tau pada 2009 dan tahun2x akan dtg..!!
pendek citer..kawan hingga akhir hayat!!!!!


so itu lah kesimpulan utk 4 perkara yg agakkkkk penting dlm hidup aku!!!
harapan aku utk 2009...oh itu nnti kita citer...






mood::mRambut:
Munirah Abd's Facebook profile

30 December 2008

Majlis Zurnie Pula

kali ni punya majlis pun kawan masa sekolah teknik juga..
beliau merupakan roommate aku ..Zurniewati Yusoff dan pasangan Rizal..
majlis ni aku attend dgn Muhammad Hanif ajo..
kawan2x yg lain kurang kepastian..adakah mereka busy?? ngak tau!!??@garu

xmo ngomong byk2x..
biar tepek gambardan letak caption ye..
mcm biasalah....@sederhana

Photobucket
ini lah zurnie..bagus mak andam dia..siapkan awal..heeheh
aku sampai agak awal..ater aku ngan hanif takut sesat..
so harus la kuar awal...hehehhehe


Photobucket
zurnie in action wif cameraman and videoman..

Photobucket
sekitar majlis
tudung kuning itu adalah ibu zurnie..

Photobucket
kenduri zurnie ni buat secara gotong royong..

Photobucket
zurnie bersama anak2x buahnya..

Photobucket
hahaha..siapakah yg sihat ini??
kami sgt penat tunggu pengantin..
Muhammad Hanif buat senyuman paksa..aku??cam biasa tgk kamera harus pose!!

Photobucket
pakk...pakk..pung..pung...pengantin dah sampai!!!
fuhhhh lega...time ni cuaca agak panas!!
aku dan Hanif dah tak tentu arah time ni
amik ala kadar je..xkuasa nak pro2x bagai!!!

Photobucket
bersanding pula...kalau kat luar dah panas dalam apa tah lagi..
aku pun silap..lupa nak bawak kipas tgn aku tu..
selalu ada je dlm bag kamera..haihhhhh..

Photobucket
penat2x dan kepanasan pun harus bergambar dgn pengantin...hehehhe


Photobucket
heheh konon nak reka ayat jiwang...
tp gua mana reti beb...ni jelah yg mampu..
"Cinta yg abadi kekal hingga ke akhir hayat"
muahahaha...gila xjiwang!!!!
Photobucket
lihatlah betapa letihnya dia kan..
"anyway Thanks B teman kan I g kenduri my friend..I mmg sayang u lah!!!"
balik je dari kenduri..terus demam..:sick:
ye la penat berjalan kan..hari sabtu ke seremban..ahad pula ke hulu langat..

"kesian u demam.."
"get well soon ye dear!!!!"
:love2:
mood::mSad:


Munirah Abd's Facebook profile

29 December 2008

Ambrina & Alif

errrr..xmo taip byk2x..
apa-apa pun aku tepek gambar dan bagi caption je ye...

cuma nak bagi tau ni majlis kahwin kawan aku masa sekolah teknik
merangkap classmate aku..merangkap kawan sblh meja aku kat sek dulu..
kira gang rehat aku dia ni la...hiksss...
namanya Siti Ambrina Sabtu bersama pasangan Mohd Alif
(atau lebih di kenali sebagai Alif Carpet!! eh betul ke arr...betul kut..hehehe)

oh ALif ni pun kawan sekolah aku..
tp dia kelas sebelah..aku KA5 ngan Ambrina ni..
Alif KA6...alhamdulillah..selamat dah ye korunk ye...
ok2x mari layan gambar...


*KA tu stands for Kejuruteraan Awam
napa aku lari bidang ke Software Development..itu lain kali citer..

Photobucket
hah si Alif ni masuk army rupanya..so dia skang ni Leftenan Alif..
tu yg kahwin lalu bawah pedang tu..
perghhh...hebat2x..
nasib baik pedang abg askar tu tak terkono palo den..hampir terkena ok!!!
jika tidak!!!!!!!!!!!!!!!! :frustrated:

Photobucket
majlis persandingan am ngan alif ni..
ramai giler manusia!!!!
so aku dapat tangkap gambar pun ala-ala je..
tgk tu abg askar tu pun sebok2x je nak berdiri depan pelamin..:ejek:

Photobucket
gambar yg tengah2x tu bukti begitu ramainya manusia...
pakai baju melayu pink tu ayahanda am..dah tak larat dah aku tgk ayah dia ni..
asik duduk je...penat lah kan layan tetamu...
pasukan kompang ni best..sebab bunyi ala-ala pancaragam..hehehe

Photobucket
acara pemotongan kek pun nak kena ada pedang ye..
walawehhh tersgt protokol!!

Photobucket
mmmm..pic bersama teman2x..
atas sekali tu huda,didi and aku
tengah2x tu terk,huda,didi,aku n ??? lala aku xtau nama!!!
bawah sekali aku,huda,terk,??,??,??,?? dan didi
yg bertanda ?? ni maaf la yeee..aku lost memory xtau nama!!
terk apa ke nama diorang ni!!! aku lupa!!!!!
haihh..mmg budak sekolah aku..tetapi aku kan xbergaul sgt masa sek dulu..:thumbsdown:

Photobucket
ada gak pic aku bersama pengantin..
ni pun hanif paksa suh g..
heheh..aku kan pemalu..nasib huda pun mahu juga...


Photobucket
wajib ada pic kami!!! lalalalla
kami bila??? ntah???!!!

Photobucket
hikss..suka pic ni..sbbnya budak kecik ni tersgt la suka pose..
time ni hanif pegang kamera..hanif hala je kamera kat dia terus pose!!
hehehe bagus2x!!!


Photobucket
gambar penutup utk majlis,Alif & Ambrina..


mood::mKenyang:
Munirah Abd's Facebook profile

28 December 2008

I'm Back

Photobucket

hi all,
i'm back...
sgt penat la...
update pasal kenduri2x yg aku pegi nnti k aku update..
insyaALLAH esok yee...
mahu merehatkan diri seketika :sleep:

Selamat Tahun Baru Hijriah 1430


mood::mRambut:
Munirah Abd's Facebook profile

26 December 2008

Cuti Blog

whooppp esok saya cuti blog hahaha..
bukan sahaja cuti blog..tetapi juga cuti utk tidak memegang lappy ..
selama 2 malam beb...hahaha...before ni penah gak...
tp esok sampai ahad aku rase masa satu jangka masa yg agak lama je..

mm lappy ni kan ibarat boyfriend aku gak..!!!!
siyes la..between TV and laptop I more prefer lappy dan sewaktu dgnnya...

arghhh bolehkah aku hidup tanpa mu BABY..
take care ye BABY duduk ngan auntie2x mu di rumah!! hehehhehe

oh hari ni aku ke KL..sabtu aku ke seremban.. ahad aku ke hulu langat..
aku g atas jemputan kahwin kawan2x aku..haihhhhhhh..
bila lagi la kan nak g...nnti kenduri aku xde sapa lak nak g!!?? hehehhee

sooo guyss selamat berhujung minggu!!!
n to those yg g portluck kak redmummy!!!
have funnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn!!!!!!!!!!!!!!!
hope everything will be ok!!! nnti next event I boleh joinnnn..wuuhuuu..!!

to those yg dunno about the portluck i think its not too late kut..
korunk cepat2x carik comittee register ur name!!!
please refer to redmummy.com k..


oh before forget....korunk klik2x la kat http://tocchili.blogspot.com/
ala announcement yg atas tu..
if siapa yg pernah masuk mesti akan perasan dah tukar skin..
so kali ni punya skin lagi kemas n teratur skit..n more colorful..
so anyone..yg mahu exchange link ngan saya..
let me know ok!! do visit http://tocchili.blogspot.com/ye:thumbsup:
happy blogging!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


hiksss..ni laptop baru alang..
bess wooo lappy alang ni byk software baru yg kwn ayah masukkan!!!
so slama 2 ari aku xpegang lappy...
aku nak minta kawan ayah masukkan software yg best!!


mood::mRambut:
Munirah Abd's Facebook profile

Suddenly

xtau la..tiba2x teringat kat kawan2x UTeM
rase rindu nak blaja balik..hiksss..
tp life must be go on kan...xkan sepanjang masa nak blaja je..
so skang..dah nak ada new life..
kawan2x pun byk gak yg dah nak keje..
n dah stat keje pun ada gak..
yg holiday lagi pun ada gak..(hikss aku la tu..)

so BITS ppl(05-08) ALL THE BEST K..
kalau ada yg nak kawin tu jgn lupa jemput akak korunk ni!!
hiksss...aku antara yg matang dlm BITS..eh tp ada agi yg lagi matang..hehehe
tp sekelas ngan diorang..diorang ni lagi matang dari aku sebenarnya!!!

so kat bwh ni merupakan BEACH PARTY kami pd thn ni gak..
huarghhhh...actually rindu nak berparty ngan mereka!!!
byk kenangan manis time ni..especially with my girls laaaa!!!


swimming ??
kami mandi bersama2x

game
kami bermain bersama2x

IMG_7982
kami loncat bersama2x

Sengalrian of BITS
kami bergambar bersama2x


Sahlan oi...dah hujung tahun ni..
mana nya beach part part II..???


mood::mSad:
Munirah Abd's Facebook profile