30 November 2008

destination???

Photobucket
di manakah destinasi kami???
ada kuda tu!!
agak2x nya kat mana kami lepak ni erk???

mood::mHihi:
Munirah Abd's Facebook profile

29 November 2008

Rahsia Restaurant

kami makan di sini (termasuk kawan OT auntie n family)
hehehhe..kawan auntie yg belanja(juga seorang vendor utk hospital)
actually kawan auntie ni kira ada share la kat restaurant ni..
auntie ckp dah lama dah kwn dia ni ajak g sini..
so semalam berpeluang dinner kat restaurant ni..
jejak masuk je..wahhhhhhhh...tersgt lah romantik!!
tpt yg sangat bagus utk propose kawin!!! *hint..hint..:dinner:

mmm..xdpt propose kat sini pun xpe..KL tower restaurant berputar tu pun ok!!!
plus dgn gesekan biola skali..perghhhhhhhh romantiknya propose!!!

syg gile aku xbwk gedabak..suasana dia mmg romantic la wei..!!
sgt sesuai utk kaple2x..tp before g sini..harus duitnya di siapin yaaaaa!!!

Photobucket

see meja makan yg romantikkan..
hah menggagau ko nak makan..hehehe..
actually boleh je nampak makanan dlm pinggan..
aku makan ok je..xtercekik pun!!!!

makanan kat sini ok la..
aku paling suka dessert sago melaka with vanilla ice cream!!
perghhh..sedappp..tp aku xabis gak makan..sobab eh..dah kenyang!!
mula-mula makan appetizer(udang n sotong goreng tepung,popiya..n etc)
pastu main menu lak..ayam barbeque+nasi butter n herb+sayur..
kesimpulannya mlm tadi mmg kenyang..!!
n terima kasih kepada kwn auntie yg blanja kami makan!!!
next year panggil makan agi ehh!!!
makan kat restaurant baru kat Kajang yg ala-ala kopitiam tu plak eh!!@jelir

mood::mRambut:
Munirah Abd's Facebook profile

Pic Tagged

tengah kepala ting tong nie kan....layan amik gambar sendiri cam release plak tension nyer tu....so...amacam....rerasa cam nak buat TAG arr benda nie.....i tak kira....so, sesapa yg kena tu WAJIB buat ok.....syarat2nya - korang snap ler mimik muka yg korang rasa korang boleh buat.....at least 8 ok.....kalu kurang x aci yerk ...........pastu korang tepek ler kat blog korang yerk...kita share sesama...he he he...yelah, asyik nengok muka cantik ayu jelita kan.......apa salahnyer sesekali sahut cabaran buat tag zana nie............idea giler tetiba datang....nasib lah erk sapa yg jadi mangsa tu.......he he he pastu....bila kerja rumah korang dah siap....turn korang plak tag ler lagi 5 org erk........he he he.. sila ler sahut cabaran yerk anak murid ku. kita tengok muka sapa yg paling cute he he he he.... mmmuuuaaa

hehehe tu copy dari kak mya..dia pun copy n paste dari tuan punya tag..
haha belasah je la...hiksss..
mmg saja je aku post n3 ni masa weekend..hahhahha
sbb weekend xramai org jengah blog aku..
hiksssss...mari2x kita layan tag bergambar ni..
xde maknanya aku jelita..aku edit jadikan collage je..
huduh..huduh...hehehhehe

Photobucket

Photobucket


aku kasi up 2 version ye..hehehhe
eeeeeeee..aku tgk pic2x ni..aku lak yg rase goli..bluweekkk..
eh xmo tag org len blh kan..
aci je la xyah tag..hahahhaha


mood::mCubit:
Munirah Abd's Facebook profile

28 November 2008

Tagged

Tag lagi..heheh aku rase aku ada utang tag lagi ni..
tp aku lupa la..lately sgt busy arrr..
mahu siapkan itu intern report..n preparation for presentation on 3rd December..
nnti after abis kesemua yg berkaitan intern..aku dah boleh tarik nafas lega sikit..
ok2x jom layan tag dari Cik Wasi:thumbsup:

1. What time did you get up this morning?
hari ni terbangun agak lewat..6.45am..gua keje maaaa..

2. Hugs 0r kisses?
Hugs

3. What was the last film you saw at the cinema?
Quantum of the Sollace..James Bond tu la..

4. What is your favourite TV show?
yg boleh kasik aku gelak+nangis tu yg aku tgk!!

5. What do you usually have for breakfast?
Nescafe satu!!

6. When was the last time u cried?
time angah konvo..hahhahaha..tp aku nangis xtunjuk arr..xgagah la kalau tunjuk!!

7. What food do you dislike?
telur!!

8. What is your favourite CD at moment?
gua suka download je..jarang beli CD arrr.. talak duit!!

9. What kind of car do you drive?
Kembara ayah!!

10. Favourite sandwich?
Sardin

11. What characteristic do you despise?
talam dua muka..kasi jauh itu org dari aku!! berani dekat aku PANG!!!!

12. Favourite item of clothing?
jeans

13. If you could go anywhere in the world on vacation, where would you go?
Paris please.. tu dah jauh sgt kan.. mm..Bali pun layan je laa...

14. Favourite brand of clothing?
3 helai rm10..cap ayam!!!

15. Where would you retire to?
lepak umah..

16. What was your most recent memorable birthday?
of coz lah dis year punya birthday!!!

17. Favourite sport to watch?
dulu suka tgk...now sudah malas mau tgk!!!

18. When is your birthday?
July

19. Are you a morning person or a night person?
Night

20. What is your shoe size?
5

21. Any new and exciting news you'd like to share with us?
Nope..

22. What did you want to be when you were little?
Doctor kut..penah gak terpk nak jadi cikgu mcm Ayah..hmm maybe one day!!

23. How are you today?
penat!!

24. What is your favourite candy(lollie/chocolate)?
apa-apa je asalkan coklat tu sedap!!! dpt makan DAIM sedap ni!!

25. What is your favourite flower?
ala...xsuka sgt bunga ni!!! tapi kalau ada org nak bagi..ROSE please..hehhee


Photobucket
hehhee muka tuan tanah yg sengal tatap ada...

mood::mRambut:
Munirah Abd's Facebook profile

27 November 2008

Do you know?

111,111,111 x 111,111,111
=
12345678987654321

aku rase dah ramai kut yg tau..
xpe kita share2x kut ada yg xtau lagi ker..

kesimpulannya..mari kita cintakan MATEMATIK ye adik2x!!!:thumbsup:

utk kepastian jawapan
sila guna calculator ye..@sederhanan yg genius congak je dah boleh kut
hiks..comel calculator ni..dapat kat aku..selamat simpan utk tayangan..
xmboh guna!!@takbole
sumber gambar dari mr.google.


do you know ni konon2x ruangan baru dlm blog ni arr konon..
saja nak bagi tambah ilmu pengetahuan utk diri aku sendiri
dan harus la share2x ilmu yg ada kan..
asik citer pasal life aku je..mesti bosan!!!
so insyaALLAH dari semasa ke semasa akan update do you know ni
n sumber do you know ni insyaALLAH aku akan dapatkan dari sumber yg sah..
kalau korunk rase xsah n ada yg xbetul..harap dapat bagi teguran k!!:rockon!:
**kat blog ayah ada ruangan hadis..aku suka baca ruangan hadis dlm blog ayah..sedikit sebanyak bertambah ilmu dlm hadis.. hiksss


mood::mHihi:
Munirah Abd's Facebook profile

25 November 2008

dinner

:sick:aku dah mmg nak melepek je mlm tu..
n dah rase malas giler nak p..
tp memandangkan angah dah byrkan utk aku..
nak xnak g la kan..dia lak minta amik gambar..
hurmmm..xde makna la aku nak mengamik..
sampai2x tu ada lah aku amik beberapa keping..
pas duduk je dlm dewan aku dah rase...
pening+sejuk dewan+bising dewan..
aku rase mcm arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..
actually ok je la dinner angah tu..
aku xmakan byk pun..xde selera..tp sifat tamak masih ada..
aku amik 2 ketul ayam..then xabis!!!! tamakkan!!!


di sebabkan aku yg melepek..
angah ambil alih tugas amik gambar..
aku siap2x set kan auto..
(actually time aku amik byk gak gambar xjadi..)
so gambar utk dinner angah ni..mmg lah xbyk!!!


Photobucket
ni shot yg aku amik..
time ni dah stat pening..arghhhhh

Photobucket

ni lak angah amik..yg ada pic angah tu aku lah yg amik..
mmm lelaki tu arr kekasih hati angah..
sian angah mlm tu..
dah arr akak dia dah melepek..
kekasih hati lak tetiba g toilet kuar je dr toilet terus balik g klinik..
sbb bintik2x merah naik bdn..
perasan x kat gambar tu pun dah nampak cam tanda2x merah sikit..
check punya check..keracunan makanan+demam..hamik ko sekali kena cucuk..
so Mazury xdpt join angah dinner..kesian kan angah..
angah mmg disappointed giler arr mlm tu..@sedih
tp dia redha sbb benda dah nak jadi kan...
tu yg dia pun xde mood nak amik gambar sgt..

hurmm muka ceria aku tu..muka ceria buat2x yeee...
xkan nak wat muka monyok plak..huduh gambar nnti..hikksss

Photobucket
ini Nurul cousin kami..
sian woo Nurul ni..at the same day Along oso convo kat Unitar!!
so camna tu?? Pakngah(adik ayah) n makngah attend convo Nurul..
Abg Ngah,Aiman,atok & maksu(sblh makngah) attend convo Along..
mmg dlm sejarah betul la..tp agak xbes arr sbb agak terkejar2x..

angah sindrome amik gambar mata pandang atas!!
dinner angah ni ada artis jemputan woo..
artis nasyid semestinya!!!
yg aku igt..In heart(betul ker??) ala yg akademi nasyid tu..
diorang ni kawan2x angah gak arrr...dah 1 kolej!!
Cici pun dari akademi nasyid..pastu ada agi arr beberapa group..
hikss aku bukan kenal sgt pun..
oh ada muadz juga..pun aku xkenal..tp angah kenal!!!
erk..teruknya aku!!!!
ok tamat kisah convo angah!!!
apa-apa pun sorry kat angah!!!
akak ko ni kurang kesihatan time ko convo!!
sorry ye...hiksss@sembah

mood::mSakit:
Munirah Abd's Facebook profile

Hari Kejadian

Photobucket
memula kasi up gambar 'pengantin' of dat day!!!

apa-apa pun sorry sesgt kat angah..
xbyk gambar aku dpt capture pada hari kejadian..
dgn panas+hujannya arr..
sememangnya aku lemah gile kalau dah kena panas+hujan!!
sapa yg xlemah wei...nak plak org ramai giler..ishkkk..
lagi la aku rase cam...arghh sakit otak..@tensyen
nasib baik dpt tempat duduk..even dpt tpt duduk pun..
kipasnya kejap ada kejap ilek..sabar je la...
pada hari kejadian byk sgt kekurangan pada pihak pengurusan
mmm..aku rase xperlu la kut aku nak state kan dlm blog ni..
biar angah je lah yg blog kan..
sbb kolej dia kan..dia yg lagi berhak..
(tu pun ntah bila angah dpt update blog..dia busy ngajar dak tuition skang!!)
yg pasti angah tersgt TIDAK PUAS HATI!!!!
angah kecewa n terkilan sesgt!!! hurmmm..ada agi angah ngomelkan..
tp tu je la yg state kan dlm blog ni yeee..hehhehe

Photobucket
adik kan spm..
semangat woo adik ni..
demi angah dia pun gagahkan jua g convo angah..

Photobucket
wajah ceria angah selepas keluar dr dewan convo..
yes muka angah nampak ceria..dlm hati dia....hurmmm

Photobucket
seperti yg korunk tau angah agak gedik kan kalau dpn kamera
tp di hari kejadian pose yg angah bg kat aku..
pose gituuuuuuuu je arr..
hurmm..sakit ati betul angah kat pengurusan IIC kut..
plus angah PENAT!!

Photobucket
sama je kan...
oh plus juga..ak yg PENAT n xlarat giler..
tp gagahkan juga..aku harapkan angah bagi pose..
dah dia bg yg tu je kan..so aku pun layan..

Photobucket


next entry mlm dinner k..
hmmm..lagi melepek lah aku...

mood::mHihi:
Munirah Abd's Facebook profile

the night

seperti yg aku janjikan..
nak update citer pasal convo angah kan..
ok kita start pasal amik family portrait dulu..
suppose kitorang amik family portrait pada hari kejadian..
which is on saturday la..
tp last minute punya planning..@fikir
amik gak mlm sblm kejadian..
kedai gambar tu pun actually dah nak tutup dah..
ye arr dtg terjah dah pukul 9 lebih harus arr kedai dah nak tutup kan..
nasib baik apek hensem masih agi nak terima pelanggan..
duit maaa..xkan mau tolak..hehehe
aku xbwk pun si gedabak tu..sbb ayah kata xyah bwk..
tp rase nyesal xbwk..@ketuksbb kamera apek tu asik jem memanjang!!
baik guna kamera aku!! penat wooo senyum melebor!!@sengihnampakgigi
so gambar2x pada mlm kejadian yg ada kat aku adalah dari hp adik n aku!!
tp byk kat hp adik arr..so meh2x layan gambo..:thumbsup:


Photobucket
kami 3 beradik pompuan..hehe 4 beradik pompuan actually..
angah sibuk posing depan camera gedabak..
dia kan model of the night..


Photobucket
hikss..muhammad za'im adik bongsu kami!!
kami sayang dia!!! sbb dia boleh di harap!!
maksudnya boleh gak arr di suruh p kedai belikan top up!!!



Photobucket
yes..ini lah model of the night...
dia kata mulut dia dah nak tegang dok senyum je..
eleh mulut kami pun tegang gak..hiksss..
parent aku busy perhatikan apek hensem buat keje..

family portrait nan ado..
ada kat hp auntie..
kemalasan la nak amik..hehehe..halalkan aje ye..
nnti suh angah letak dlm blog dia arr..hiksss

seperti yg di sedia maklum
pada malam kejadian aku dah rase xsedap bdn..
so korunk boleh aspect lah apa yg berlaku pada hari kejadian..
tp aku gagahkan jua demi adik..
sblm ni ayah..time tu aku kecik agi..angah pun masih baby..
pastu time poli..aku gedik xmo p convo poli..hehhehe

ok2x..tunggu next entry k..

ontok2x yo la..xyah arr komplain gambar huduh..
ater kamera hp..quality dia gitu la..hehehe

mood::mHihi:
Munirah Abd's Facebook profile

23 November 2008

I'm sick

aku demam la..:sick:
demam after convocation angah smalam..
nak update pasal convo angah mmg xde mood rite now..
nak edit pic dia lagi lah xde mood..

need rest..smalam dah blasah 6 actifast..
today shud watched "selamat pagi cinta"
tp cancel sbb aku demam.. huh..
n nak rest utk this evening event..
hope larat nak g...
later aku story pasal convo angah ye..

ni pic mlm before convo angah..
kat kedai gambar..amik family picture..
time ni dah melepek kat mamat..dah rase lain mcm badan ni..
heheh pose ttp pose beb

tunggu aku dah sihat segar bugar..
aku update stroy angah k!!
dari mlm convo sampai mlm dinner..(mlm dinner aku melepek abis!!)
mood::mFlu:
Munirah Abd's Facebook profile