31 August 2008

Makan

hiks esok puasa kan...!!!
so before puasa..aku kasik letak pic makan!!
lepas ni dah xleh makan siang dah...
hehhe..apa-apa pun SELAMAT BERPUASA SEMUA!!!
& SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN YG KE 51!!!

saya punya menu..meehoon soup viatnamese & epal juice
(tp ada asam lak!! sodapp)
papa punya lak..laksa singapore & banana split

location : Secret Recipe KLCC
teman makan: papa lerrr..
mood::laugh:

Another books??

hiks,,kalau mood nak membeli buku tgh ada..
harus la rembat agi...
memula igt nak rembat 2x little black dress...
tp Papa ckp citer PS I Love you best...
sbb dia dah tgk Movie PS I Love You..
hikss..aku lambat xtgk agi citer ni..
xpe2x aku tgh proses mendonlod citer ni..
nnti aku tgk!!!

mood::bye:

28 August 2008

Little Black Dress

balik dari jumpa dentist igt kan nak p mid valley jumpa Abg ayie..
tp urusan kat klinik lambat sgt..@ketuk
so cancel jumpa abg ayie..n aku terus menonong g KLCC
xg mana pun..g Kinokuniya nak rembat buku..hikss..
so aku rembat 2 buku from little black dress..@sengihnampakgigi
Buku little black dress ni best tau..!!!
sblm ni aku dah beli 2..Alang pun ada beli 1..
kebanyakkan citer buku2x little black dress ni more to love la..
tp love story yg x heavy sgt..kan ada sesetengah love story heavy kan..
so dis one x heavy sgt..& english dlm buku ni pun sng nak paham..@jelir
@senyumkenyitsapa minat cintun2x sesuai la baca..hehehhhe
(actually nak beli malay novel..tp aku xreti pilih..takot beli yg xbest!!@gigil)


aku rembat Accidently Enggaged & Not another bad date
@sakitn aku ter'rembat' bookmark yg comel..
aku ada satu habit tau..kalau beli buku aku mesti beli bookmark!!
cantek tak boomark bee tu???:sunny:

mood::pompom:

Traffic Jam!!

traffic jam terul giler after office hour smalam!!!:kapak:
bukan nak tayang jam aku yg lawa ni..
yea..saya tau jam saya lawa!!!@sengihnampakgigi hikss
nak tunjuk setiap jam waktu aku tunggu bas!!
actually aku tunggu dari pukul 6.45pm..dpt bas??
last pic jam tu menunjukkan waktu aku dapat bas!!!@marah
gilerrr lama weihhh!! kaki kebas arrr..kejang arr...
semua ada time tunggu bas!!
nasib baik ari ni i cuti!! lalalla...@ketuktp kena bgn awal gak..

aku cuti sbb nak jumpa dentist arr..
mincik arr dentist dah bertukar ke Dr.??:blur:..yg sgt strict gilerr..
n sgt xbes bila buat treatment ngan dia..Aku suka agi ngan Dr.Ras..
sgt tertib je bila buat treatment kat gigi aku ni..
aku tanya nurse mana Dr.Ras..rupanya Dr.Ras dah naik pangkat..
congratulation and all the best ye Dr.Ras..:bravo:
(cehh mcm la dia baca kan@fikir..hikss)

mood::dizzy:

27 August 2008

pinky bear


almost 4 years pinky bear ni ngan aku!!
:hoooray:
dulu first time beli gantung kat hp..
skang ni gantung kat pen drive lak..
hiksss..tapi kan...huargggg aku agak kemalasan utk mandikannya!!
@sederhanacuci baju dia pun aku malas!!!..
actually bukan malas apa pun..aku suka arr aroma dia..:happy2:
hahahha..wei wangi tau..bau minyak wangi!!
mmmm..pinky bear ni ibarat bantal busuk arrr bagi aku..
tapi aku xde bantal busuk tau..!!!
skang ni dah mcm makin kotor arr baju dia..
ke korunk rase xkotor??@soal
hehehhe...hujung minggu ni aku cuci la..@adil
:sunny:AKU PROMISE akan cuci pinky bear ni!! hiksss...


mood::wink:

26 August 2008

Manjanya??

alalal hai..manjanya la Muhammad Za'im ngan Angah ni..
huh ponek sgt la tu??
errrrr...xde arrr ponek mana pun dia ni..
Muhammad Za'im ni mmg tau...masuk kete je mesti tido!!!:sleep2:
n sejak dari kecik since dia boleh jalan..dia duk blakang ngan akak2x dia..
time tido je..elok je tau kepala kat kaki aku...kaki lak kat kaki adik..
(sbb adik duk ujung..) hikss..ye lah time kecik2x kan..
@ketukboleh lah ko baring atas peha akak2x ko..
dah bosar ni lentok kepala lak kat akak2x nya...
huhuh..xpe ngan akak2x ko dik oi..
jgn nnti kalau ko travel terlentok kat kepala org lain@takbole..
:hempuk:mau kena hempuk free..


mood::smoke:

24 August 2008

Mee Hailam??

hikss..mlm tadi aku paksa angah masak mee utk aku..
actually dia dah masak utk 1st round..:chef:

aku paksa arr masak agi skali..tp dia suh aku siapkan bahan..
ala bahan dah siap blender dlm :fridge:..aku tinggal amik je..hiksss
aku xtao la mee apa yg angah buat ni..aku tlg kaco n masukkan bahan..
angah bagi instruction kena masukkan apa dlm mee tu..:happy2:
hmmm..korunk dah sedia maklumkan..aku ni bukan reti masak!!!
angah aku yo lah dia hebat sikit...
aku bab masak ni alergic sikit..tapi gua makan..gua suka!!!:happy6:

taddaaa...ini la mee nya..
angah buh tepung jagung ek?? yg bagi kuah pekat tu....
not bad la mee ni..hehehe..sbb aku tukang kaco!!!!@sederhana
:hoooray:
mood::smoke:

23 August 2008

Ayah

:hoooray:
whoooppp cayalah my ayah dah ada blog sekarang!!!
ngeeee...hampir kesemua ahli keluarga ku ada blog!!!:happy2:
pheeewiiit arrrr!!!! ada cerita di sebalik y ayah buat blog!!!
ni semua gara-gara Sekolah Menengah Kebangsaan Telok Datok arr..
siap ada bengkel utk cikgu2x buat blog..
:computer1:nak xnak ayah kena involved n bukak akaun blog..
sambil di bantu oleh adik ku Masturah..

hehehe..dlm nak xnak tu gigih jugak ayah update blog
plus layout ayah pun cun gak..hiksss...:happy6:
ni pun gara-gara sekolah buat pertandingan blog utk guru2x..
:pompom:really hope ayah menang..hehehhe..sbb aku ada tlg buat beb!!!!
tp design kena ikut citarasa ayah..xkan nak ikut citarasa aku lak kut..
nanti blog ayah jadi girlish plak...hikssss...
so guys..sila-sila ke blog ayahanda ku!!!
http://aleasmktd08.blogspot.com/


pssstt...xde ke award utk family blog?? hiksss...sure family aku boleh sapu arr award tu?? ahahha perasannnn giloss...

mood::bye: