30 September 2007

Feel Bored

Shoes for him

vs
Which one is better for hanif..He choose the right side..which have pink or purple[he said the color like red or maroon ] errrr..mi dear..r u sure u wanna wear dat kind of shoes...Actually i love da design but da color............ xoxoxooxox

29 September 2007

Twin

Dear bloggy,
Today im not feeling very well..Stomach ache dari pagi sampai sekarang..arghhhh sagt tensi...but dlm sakit2x tu aku sempat lagi update mi beloved blog nie..huuhuh..dah blur dah..nak buat bengkel sgt xde mood..so apa lagi update la blog nie...so wut do u think about mi new blog..ok??quite simple..n kewl rite..huhuhuh...So,sapa la baby kecik yg kat sebelah ni kan..He is Airil Shazani..Hanif's cousin..y i putting his picture?? Sbbnya..he is mi twin!!!! our birthday sama [25th July] but different year la...of coz la...he's born on 2007..baby millenium.. n me born on 1984..baby wut huh?? smart baby..yeah smart baby da best word to describe me..hahahahha..So chubby kan Airil ni..Tgk lah cousin dia sapa?? huhuhu..Along Hanif yang sgt tomey lerrrrr...Look at da pic..Like daddy n his son..xoxoxox...jgn marah erk.. Actually today hanif going back to KL [his maksu house] coz of dat lah dpt bergambar ngan baby Airil.. :P Emm..cant wait to meet him next week... mi pumkin darling....xoxoxoox.....
Eventhough today agak bad sikit coz of da stomach ache..but fell a bit syiok..coz dpt chat wif mi dad n lil sisters [ adik n alang] heheh..siap webcam..huhuhu..missing them so much...they told me...they missing me oso..haaaaa....so sweet...xpe be patient by next week on saturday after meet Hanif terus balik Banting..luvly hometown yg sudah semakin maju...xoxoxoxo....k bloggy...let cont da job [da evil workshop]

KAMI

Dear bloggy,
Diz morning again got lab test..but to day is for software testing..huhuhu..Alhamdulillah dpt jwb..tp xtau lah dpt berapa..
Hope En.Suffian bagi markah tinggi..hahah..mid term dah teruk..so lab test ni hope dpt tebus blk..huhuhuhu...yesterday plak ada quiz for da same subject..ahaks..cam biasa la..mcm berbincang je..huhuh..En.Suffian buat dekkk je..hahaha..dah paham sgt kut ngan perangai student dia..ya la 2 sem dia ajar we all..mmg paham sgt laaa..huhuhu
So after class tadi igtkan nak tido..but xtido pun...huhu layan cerita KAMI yg download smalam...ok lah citer dia even though sum part mcm x rapa clear..if x tgk dr episod satu mmg tak paham..so better tgk episod satu..huhuh....tapi kan ramai org ckp cerita ni mcm gol n gincu...For me...between 2 citer ni ada differentnya..Gol n Gincu xbyk flash back n jln cerita simple n cepat paham..but KAMI its complicated..n byk flasback..huhuhuh..apa-apa pun its da same company..no wonder lahh y people said its da same thing...uh ok..N tonite im doing project documentation for SPM...Again!!!!!!! Documentation..arghhhh...nasib baik only one documentation..huhuhuhu..so im doing part 3..ok je la..tinggal lagi satu part je dlm part 3 xbuat lagi..sat lagi buat..then DONE!!!!..After dat cont doing mi bengkel..nak outer mana-mana yg patut...Erkk..tadi on SPM class we all ada taklimat about our pameran..huhuh..sgt takut..our group num 3..eish ntahlah..seram sejuk dah ni..ntah apa yg akan terjadi masa present depan penilai nant..da la ramai yg lalu lalang kat situ..OMG!!!I have no idea wut will be going on dat day...hope everything will be ok...amin~~ Erm..diz evening chat wif Syira..huhuh she got a new blog..finally...then tadi syira minta dowloadkan kawan dia playing piano kat dlm YouTUBE...Sgt hebat kawan syira men piano?? Forgot to ask her?? sapa nama betul dia?? huhuhu


26 September 2007

Lab Test

Dear bloggy,
As i mentioned before diz morning n evening i got 2 labtest.OOP and IT Security..Huhu for IT security kena buat encryption guna tool encryption AlphaPeeler..
First impression tgk tools tu igtkan susah nak xplore..Alhamdulillah quite easy...tu part A la..ut part B..hahah kantoi..cant answer the question..tp Ms.Rahayu said can explore to find out the answer..tp..explore or not..oso cant answer..sbb apa?? of coz la lupa konsep..once forgot da concept u r totally lost..so same goes to me..padan muka diri sendiri la...
So in da evening plak we got lab test for OOP..1st impression dpt question paper..rerasa blh jwb...but bila dah masuk suh buat da interface..oh mi..its mi weakness..FAIL..but finally can figure out da problem..Alhamdulillah..huhuhuh..
So tomorrow got another quiz..Quiz for Software Testingarghhh..xbaca lagi ni..its ok byk link..hahaha link la sgt..insyaALLAh sempat kut baca tomorro..coz da quiz will start on 2pm..Amin~ sempat hopefully..
K bloggy till now..

25 September 2007

For 2 weeks


Dear bloggy..
Hurmm starting diz week n oso next week..a lot of presentation....lab test..argghh..tensi gue..Diz morning got presentation mi workshop which is grouping..we all present in front of our supervisor..overall so-so..kena adding some function..
Aiyakk..next week we all dah ada pameran for our exhibition..only for BITS n BITM student..BITC n BITD xyah ada pameran..sgt syok mereka...we all dah la kena present n then kena buat poster plaks..huh..but our poster we all decide minta our classmate yg tersangatlah kreatif utk design our poster..Huhuh Credit to Paan for da beautiful..gorgeous..cuantek..n sewaktu dgnnya[cantek sesgt]..nanti ada free time we all 'blanja makan' ehk..hhuuhu
Diz morning oso i got quiz..hahah..x baca satu pun..nak xdpt jwb langsung..oh mi..apa nak jadi ni..tersgt2x busy sampai xsempat nak baca for da quiz..tomorrow plak i got lab test..2 lab test maaaaa...O-O programming [10%-->byk wooo] n oso for IT Security[15%-->lg byk woooo]..luckily for O-O it is open book test..but pepaham la..if open book test confirm and very sure la..sgt susah..like previous test..we oso can open book..but dpt wat function sikit je..hohoho..
Emm..apa-apa pun..next week im goin back to mi hometown..luvly banting..[sudah semakin maju] hohoo....n b4 going back jumpa dulu Mr.Muhammad Hanif Abd Nasir..dia pun going back to perlis..but darling i sampai dulu k..huhuh..u tomorrow baru sampai..tapi best lah he going back wif train again..huh sgt jeles..xpelah asalkan balik kan..
Err..sgt tak sabar utk pulang..but must habiskan all d presentation,labtest first..then baru kita...BALIK.."umi,ayah,opah n adiks2x tunggu kakak k..hehehe...kita beli baju raya sama-sama.." readymade lagi la tahun nie..ahaks..K bloggy..till now..turaaa

20 September 2007

Bad Day


Dear bloggy..
Ari ni feel bad sgt..uawawawa cam nak nangis je..tadi b4 bukak puasa aku masakkan nasi utk housmate i..tgh masak xperasan plak my ring terjatuh..then bila dah bukak puasa..my housemate perasan yg my ring jatuh dlm nasi yg aku masak..
Ya rabbi..sedihnya..now mi ring tu dah berlekuk2x..Im so sory hanif..x perasan pun ring tu jatuh..huh... Huh baru 2 bulan pakai ring tu..eeeee..careless nya aku nie..tensi la..
About my bengkel plak..hampir siap..cuma nak ubah interface n touch up mana2x yg patut dulu..eeeeee xsabarnya nak balik rumah..nak berpuasa n berbuka kat rumah....miss ma home so so so much...k bloggy till now..update lat8r k..

14 September 2007

Blur+Tired

Dear bloggy,
Huh today im quite blur n so tired..
Dunno y..after sahur pagi tadi quite disappointed sbb my sistem xjln..sgt tensi..
Nasib baik ada my bro..so i ym dia n send mi file to him..huhuhu..
Now dunno wuts da result either my bro dpt betuikan dose error or x..
Hopefully can..
N diz nite my hanif going back to perlis..uwawawa..nak itut..
Dah la nek train plak tu..sgt jeles..
Xpelah next time if he going back wif train nak menyibuk gak arr..
Huhuhuh..
Ok bloggy till now..Turaaaaa

13 September 2007

1st day

Dear Bloggy..
today is a first day all muslim berpuasa..
woooo..first day puasa but me awal-awal dah sakit peyot..hoohoh masuk angin perut kosong..
padahal sahur makan..bukan xmakan...
Fuhhh...dugaan bulan puasa..dah lah tu after sahur i cant sleep..so after solat subuh layan tgk America Next Top Model cycle 8 sampai abis..hahahhaha..puas ati..dpt tido around 10am..
Then bangun pukul 2pm..hohohoho..
Rite now feel senak kat my stomach..Actually baru je sudah solat terawih..buat sendiri je..xlarat nak g hostel kat depan tu..[kat surau hostel] so based from tunjuk ajar mi b..I dah terror buat sendiri eventhough buat lapan je..oklah tu..Huhuhu
Ok bloggy till now k..contd tomorrow insyaALLAH..nak continue wat kije..or tak pun nak take a nap sat..huhuhturaaaaa

12 September 2007

Fadhilat Terawih

Sesungguhnya Allah SWT menjanjikan pelbagai fadhilat/ keistimewaan kepada hambaNya melalui solat tarawih seperti yang telah diriwayatkan oleh Saidina Ali (r.a) daripada Rasulullah S.A.W., sebagai jawapan dari pertanyaan sahabat-sahabat Nabi S.A.W. tentang fadilat (kelebihan) sembahyang sunat tarawih pada bulan Ramadhan;-


Malam 01
Keluar dosa-dosa orang mukmin pada malam pertama seperti mana ia baru dilahirkan, mendapat keampunan dari Allah.

Malam 02
Di ampunkan dosa-dosa orang mukmin yang sembahyang tarawih serta kedua ibubapanya (sekiranya mereka orang beriman).

Malam 03
Berseru Malaikat di bawah 'Arasy supaya kami meneruskan sembahyang tarawih terus menerus semoga Allah mengampunkan dosa engkau.

Malam 04
Memperolehi pahala ia sebagaimana pahala orang-orang yang membaca kitab-kitab Taurat, Zabur, Injil dan Al-Quran.

Malam 05
Allah kurniakan baginya pahala orang-orang yang bersembahyang di Masjidilharam, Masjid Madinah dan Masjid Aqsa.

Malam 06
Allah kurniakan pahala kepadanya pahala Malaikat batu dan tanah-tanah mendoakan supaya Allah mengampunkan dosa-dosa orang yang mengerjakan sembahyang tarawih pada malam hari.

Malam 07
Solah-olah ia mendapat bertemu dengan Nabi Musa serta menolong Nabi 'Alaihissalam menentang musuh ketatnya Firaun dan Hamman.

Malam 08
Allah mengurniakan pahala orang sembahyang tarawih seperti mana yang telah dikurniakan kepada Nabi Allah Ibrahim 'Alaihissalam.

Malam 09
Allah kurniakan pahala dan dinaikkan mutu ibadat hambanya seperti Nabi Muhammad S.A.W. Malam 10 Allah Subhanahu wata'ala mengurniakan kepadanya kebaikan di dunia dan di akhirat.

Malam 11
Keluar ia daripada dunia (mati) bersih daripada dosa seperti ia baru dilahirkan.

Malam 12
Datang ia pada hari Qiamat dengan muka yang bercahaya (cahaya ibadatnya).

Malam 13
Datang ia pada hari Qiamat dalam aman sentosa daripada tiap-tiap kejahatan dan keburukan.

Malam 14
Datang Malaikat menyaksikan ia bersembahyang tarawih, serta Allah tiada menyesatkannya pada hari Qiamat.

Malam 15
Semua Malaikat yang menanggung 'Arasy, Kursi, berselawat dan mendoakannya supaya Allah mengampunkannya.

Malam 16
Allah Subhanahuwata'ala tuliskan baginya terlepas daripada neraka dan dimasukkan ke dalam syurga.

Malam 17
Allahh kurniakan orang bertarawih pahalanya pada malam ini sebanyak pahala Nabi-nabi.

Malam 18
Seru Malaikat: Hai! Hamba Allah sesungguhnya Allah telah redha kepada engkau dan ibubapa engkau (yang masih hidup atau mati).

Malam 19
Allah Subhanahuwata'ala tinggikan darjatnya di dalam Syurga Firdaus.

Malam 20
Allah Kurniakan kepadanya pahala sekian orang yang mati syahid dan orang-orang solihin.

Malam 21
Allah binakan sebuah istana dalam Syurga daripada nur.

Malam 22
Datang ia pada hari Qiamat aman daripada tiap-tiap dukacita dan kerisauan (tidaklah dalam keadaan huru-hara di Padang Mahsyar).

Malam 23
Allah Subhanahuwata'ala binakan kepadanya sebuah bandar di dalam syurga daripada nur.

Malam 24
Allah buka peluang 24 doa yang mustajab bagi orang bertarawih malam ini, (elok sekali doa ketika dalam sujud).

Malam 25
Allah Taala angkatkan daripadanya siksa kubur.

Malam 26
Allah kurniakan kepada orang bertarawih pahala pada malam ini seumpama 40 tahun beribadat.

Malam 27
Allah kurniakan orang bertarawih pada malam ini ketangkasan melintas atas titian Sirotulmustaqim seperti kilat menyambar.

Malam 28
Allah Subhanahuwata'ala kurniakan kepadanya pahala 1000 kali darjat diakhirat.

Malam 29
Allah Subhanahuwata'ala kurniakan kepadanya pahala
1000 kali haji mabrur.

Malam 30
Allah Subhanahuwata'ala beri penghormatan kepada orang bertarawih pada malam terakhir ini yang istimewa sekali, lalu berfirman: "Hai hambaku: Makanlah segala jenis buah-buahan yang engkau ingini hendak makan di dalam syurga, dan mandilah engkau daripada air syurga yang bernama Salsabila, serta minumlah air daripada telaga yang dikurniakan kepada Nabi Muhammad S.A.W yang bernama 'Al-Kauthar'.

ikhlas;
Bulan Bintang

Selamat Berpuasa

Dear bloggy
Esok umat islam akan bermula menjalani ibadah puasa..
Oleh itu kita sebagai umat islam seharusnya merebut peluang untuk menambah pahala sepanjang bulan puasa ni..Sesungguhnya bulan puasa merupakan bulan yg mulia dan kita kenalah menjaga tingkah laku kita..huhu..
Ni nasihat diri sendiri gak ni..If not lekaaaaaaa je..
Once again to all muslim out there..

11 September 2007

welcome blogspot gud bye blogdrive

Dear Bloggy,
Diz is my first writing in diz blog..huhu saja je ubah angin nak try writing in diz blog..dah bosan ngan blogdrive..
Anyway nuthing special today..just tadi kena amik retest quiz sbb xdtg masa kelas..
I met my dentist dat day..so cant come lerrr..huhuh..
Actually kat blogdrive i dah tulis about my contest kat Uitm..So in diz blog oso i want to share la..its began on
---------------------------------------------------------------------------
8.September.07 its mi new experiance on dat day..apa dia huhu?
i entered programming contest at UiTM Shah Alam..
Its mi new experiance Compete wif student all over Malaysia[ipta+ipts]
So far ok je la...bout da question actually its easy but its a lot of tricky here and there..
Its ok our team lost..yg penting da experiance..valuable experiance..
Anywhere,time contest tu ou team dpt jwb 5 question..tp bila submit kat judges only 1 yg correct 100%..quite strick judgement..huhuSo 1 betul n dpt 1 balloon..huhu...mcm best je..mmg sgt bes la..Huhuh..so dats is.
So..diz week quite busy wif doing n prepared the system for presentation on week 13[some lecturer said on week 14,quite confuse] overall my group presentation is still undercontrol..
If not undercontrol of coz la i will call ABANG AYIE..help your ADIK...Need ur help...Help..help..
Huhuhuh..so bloggy..till now..let me update later..
welcome blogger gud bye blogdrive

Siapa Munirah Abd?

Assalamualaikum and Hi Guys;


I am The Nurturer
  • You have a strong need to belong, and you very loyal.
  • A good listener, you excel at helping others in practical ways.
  • In your spare time, you enjoy engaging your senses through art, cooking, and music.
  • You find it easy to be devoted to one person… a partner who you do special things for.
  • In love, you express your emotions through actions.
  • Taking care of someone is how you love them. And you do it well!
  • At work, you do well in a structured environment. You complete tasks well and on time.
  • You would make a good interior designer, chef, or child psychologist.
  • How you see yourself: Competent, dependable, and detail oriented
  • When other people don’t get you, they see you as: Boring, dominant, and stuck in a rut


Love;
Munirah Abd